Glassbloggen

Bodø Glass og Ramme - Glassfagkjedens glassmester i Nordland

Glassmester Bodø - etablert i 1981 er i dag Nord-Norges største glassbedrift med 40 ansatte med hele Nordland som arbeidsområde. 

Vi snakker om store avstander her og det kan resultere i at glassmesteren må kjøre 30 mil for å borre hull i et glass, en jobb som tar ca. 30 sekunder.

Butikk og verksted i samme bygg

Glassmesteren i Bodø - butikk, glassmesterverksted, innramming, bilglass, administrasjon og prosjektledelse alt under samme tak. I tillegg har de egen aluminiumsproduksjon for produksjon av dører, vinduer, fasader m.m. Produksjons avdelingen sysselsetter i dag 10 personer og her produseres alt av dører / vindusfelt, fasader, vindfang, vinterhager o.l. Produksjonen utgjør en betydelig del av omsetningen.  I tillegg til produksjon for egen-montering  leverer de også til store deler av Nord Norge.

 

Medlem av Glassfagkjeden

Vår Glassmester i Bodø har vært medlem av Glassfagkjeden i ca. 10 og har i løpet av den tiden levert mange interessante prosjekter. Det morsomste må være et to lags isolert saltvannsakvarium på 1200 liter som står på en restaurant i Nice /Frankrike.  Akvariet brukes til levende kongekrabber som skal serveres gjestene.

 

Trender i glassbransjen

Tommy Iversen,  2 generasjons glassmester Bodø Glass og Ramme, har vær ansatt i bedriften i 17 år har følgende å si om trendene innen glass: «Spennende at glass stadig utvikles og benyttes innenfor en rekke interiør-og utendørsløsninger. Det har blitt mer og mer populært å bruke glass i rekkverk, glasstrapper både ute og inne, glassvegger  til baderom og dører design/trykket og foliert glasst leveres det mye av til private hjem, glass over kjøkkenbenk har tatt helt av pga. mange muligheter og variasjoner på glasset – du kan nesten få det du vil"

 

Dusjvegg, glass over kjøkkenbenk, glassrekkverk
Lekker dusjvegg i glass, et kjøkken du absolutt våkner av på morningen og en lys og vennlig løsning på et rekkverk som slipper inn godt med dagslys

 

Du kjenner at du lever...

Glassmesterjobben er i dag så mye mer enn å bytte vinduer og lignende. Under stormen Ole forrige uke hadde vår glassmester i Bodø en utfordrende lørdag! Vakttelefonen ringte i ett sett. Knuste glass, vrengte dører og vinduer, porter og automatdører måtte repareres.  Dagen hadde det meste å by på og med bistand fra politiet lørdag kveld, hang en av gutta ut fra ett vindu i 5 etg. (heldigvis med  fallsikring på). Han skar løs knust glass  fra en ramme for å begrense farlig nedfall som kunne skade forbipasserende.

 

Dagens Glassmester

Som glassmester i Bodø er det  viktig å være kreativ og tenke «utenfor boksen» Bodø Glass har designet og produsert spennende møbler som  Acrylstoler og UV-limte bord og benker i farget og blankt glass, folierte og fotoprinet.  Et hyllesystem laget i glass med sterke farger ble så populært at de har endt opp med å produsere en rekke av disse for salg

 

Nye bruksområder

Glass er, i likhet med mye annet, under utvikling og nye ideer og bruksområder dukker stadig opp. Funksjons glassene blir stadig smartere:  - selvrensende,  anti-condens, energibesparende, solbeskyttende og varmeproduserende  glass er glasstyper som er kommet de siste årene. Glass er miljøvennlig og enkelt å vedlikeholde og blir mer og mer brukt i smartfasader på store bygg.

Energispareglass, UV beskyttende glass, Selvrensende glass

Glass er framtiden!

Trenger du dyktige glassmestere? Sjekk ut vår glassmester i Bodø  eller klikk deg inn på www.glassfagkjeden.no for inspirasjon og gode ideer eller for å finne din lokale glassmester

 

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken, glass på bad]
Hvordan gjenbrukes egentlig glass?

Hvordan gjenbrukes egentlig glass?

De fleste av oss har levert glass i beholdere forbeholdt slikt. Barn synes ofte dette er en morsom aktivitet, fordi de kan slippe syltetøyglass ned i beholderne og høre at det knuser inn i alt det andre glasset som ligger der inne.


Uendelige muligheter med gjenbruk av gamle glasselementer

Uendelige muligheter med gjenbruk av gamle glasselementer

Enten du skal bytte ut noen av vinduene dine, tar med deg et vakkert glasselement når du skal selge familiehytta, eller har funnet et stykke glass du vil vise frem, finnes det mange muligheter for å gjenbruke glasset. Har du lyst til å gjøre en innsats selv, er det utallige prosjekter du kan gå i gang med for å utnytte vakre glasselementer.


5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.