Glassbloggen

Bodø Glass og Ramme - Glassfagkjedens glassmester i Nordland

Glassmester Bodø - etablert i 1981 er i dag Nord-Norges største glassbedrift med 40 ansatte med hele Nordland som arbeidsområde. 

Vi snakker om store avstander her og det kan resultere i at glassmesteren må kjøre 30 mil for å borre hull i et glass, en jobb som tar ca. 30 sekunder.

Butikk og verksted i samme bygg

Glassmesteren i Bodø - butikk, glassmesterverksted, innramming, bilglass, administrasjon og prosjektledelse alt under samme tak. I tillegg har de egen aluminiumsproduksjon for produksjon av dører, vinduer, fasader m.m. Produksjons avdelingen sysselsetter i dag 10 personer og her produseres alt av dører / vindusfelt, fasader, vindfang, vinterhager o.l. Produksjonen utgjør en betydelig del av omsetningen.  I tillegg til produksjon for egen-montering  leverer de også til store deler av Nord Norge.

 

Medlem av Glassfagkjeden

Vår Glassmester i Bodø har vært medlem av Glassfagkjeden i ca. 10 og har i løpet av den tiden levert mange interessante prosjekter. Det morsomste må være et to lags isolert saltvannsakvarium på 1200 liter som står på en restaurant i Nice /Frankrike.  Akvariet brukes til levende kongekrabber som skal serveres gjestene.

 

Trender i glassbransjen

Tommy Iversen,  2 generasjons glassmester Bodø Glass og Ramme, har vær ansatt i bedriften i 17 år har følgende å si om trendene innen glass: «Spennende at glass stadig utvikles og benyttes innenfor en rekke interiør-og utendørsløsninger. Det har blitt mer og mer populært å bruke glass i rekkverk, glasstrapper både ute og inne, glassvegger  til baderom og dører design/trykket og foliert glasst leveres det mye av til private hjem, glass over kjøkkenbenk har tatt helt av pga. mange muligheter og variasjoner på glasset – du kan nesten få det du vil"

 

Dusjvegg, glass over kjøkkenbenk, glassrekkverk
Lekker dusjvegg i glass, et kjøkken du absolutt våkner av på morningen og en lys og vennlig løsning på et rekkverk som slipper inn godt med dagslys

 

Du kjenner at du lever...

Glassmesterjobben er i dag så mye mer enn å bytte vinduer og lignende. Under stormen Ole forrige uke hadde vår glassmester i Bodø en utfordrende lørdag! Vakttelefonen ringte i ett sett. Knuste glass, vrengte dører og vinduer, porter og automatdører måtte repareres.  Dagen hadde det meste å by på og med bistand fra politiet lørdag kveld, hang en av gutta ut fra ett vindu i 5 etg. (heldigvis med  fallsikring på). Han skar løs knust glass  fra en ramme for å begrense farlig nedfall som kunne skade forbipasserende.

 

Dagens Glassmester

Som glassmester i Bodø er det  viktig å være kreativ og tenke «utenfor boksen» Bodø Glass har designet og produsert spennende møbler som  Acrylstoler og UV-limte bord og benker i farget og blankt glass, folierte og fotoprinet.  Et hyllesystem laget i glass med sterke farger ble så populært at de har endt opp med å produsere en rekke av disse for salg

 

Nye bruksområder

Glass er, i likhet med mye annet, under utvikling og nye ideer og bruksområder dukker stadig opp. Funksjons glassene blir stadig smartere:  - selvrensende,  anti-condens, energibesparende, solbeskyttende og varmeproduserende  glass er glasstyper som er kommet de siste årene. Glass er miljøvennlig og enkelt å vedlikeholde og blir mer og mer brukt i smartfasader på store bygg.

Energispareglass, UV beskyttende glass, Selvrensende glass

Glass er framtiden!

Trenger du dyktige glassmestere? Sjekk ut vår glassmester i Bodø  eller klikk deg inn på www.glassfagkjeden.no for inspirasjon og gode ideer eller for å finne din lokale glassmester