Glassbloggen

Glassmester Kristiansund

 

Glassmester Anton Solbjør AS en god gammel familiebedrift. Firmaet ble startet på slutten av 1930 tallet med bilde innramming og enkle glass som spesialfelt. Senere ble firmaet overtatt av Anton Solbjør, far til Øyvind Solbjør.  Før det var det tanten til Anton som drev dette. Kan det bli mer familiedrevet enn dette?

Glassmester Kristiansund
Anton og Ragnhild Solbjør fra rolige dager i butikken i Hauggt.21 i Kristiansund

 

Dagens eier, Frank Amundøy er ikke glassmester selv, men Øivind Solbjør, sønn av Anton Solbjør (bilder) jobber fortsatt som glassmester. Øyvind begynte i familiebedriften fordi det falt seg naturlig mens dagens eier begynte mer eller mindre ved en tilfeldighet. Firmaet hadde godt renommé og en lang historie, noe som dagens eier falt for. Frank Amundøy har vært daglig leder hos Glassmester Solbjør AS i 7 år.         Kompetanse og erfaring sammen med et ungt og innovativt miljø, gjør Glassmester Kristiansund/Glassmester Solbjør AS til en foretrukket leverandør av tjenester både i planleggingsfasen, leveransen og utførelsen av jobben. Rett valg av produkter til de forskjellige prosjekter er avgjørende for at kundene skal blir fornøyd med leveransen. Dessuten er vi en skikkelig hyggelig gjeng som har stort fokus på våre kunder. I dag sysselsetter bedriften 13 ansatte og holder til i Kristiansund med arbeidsområde lokalt rundt Kristiansund og Molde.

 

Store og krevende jobber er levert

I årenes løp har Glassmester Solbjør AS levert mange og til tider utfordrende og krevende jobber.Det mest spesielle og spennende prosjektet Glassmesteren i Kristiansund  har levert er Teater og Jazzhuset i Molde.

 

Jazzhtuset Molde formatert
Teater & Jazzhuset i Molde

Bygget går i mange vinkler både horisontalt og vertikalt noe som kan være en utfordring for enhver glassmester.

 

Vestbase Bygg 2

En av de største jobbene Glassmester Solbjør AS  har levert er Vestbase bygg 2 i Kristiansund. Her ble det levert buede fasader i trapperom som er nesten 50 mtr høy, samt en hel del vinduer og fasader. Denne jobben var på rundt 6mill

Vestbase 2 a formatert
Byggingen av Vestbase 2

 

 

DSC_0090
Vestbase bygg 2

 

Glass i bygg

Glass er ikke en hyllevare, men en vare hvor kompetanse og erfaring er viktig for å selge og gjøre hver levering riktig.

Thon Hotel i Kristiansund
Thon Hotel i Kristiansund

 

Thon Hotel Kr.sund
FMC Kongsberg Subsea

 

Glass er et byggemateriale som blir mye brukt i nybygg og trendene går mot at det skal leveres større og større glassflater noe som igjen krever høyere kompetanse av glassmesteren. Denne typen jobber byr på mange utfordringer fordi glasset må bestilles og tilpasses meget nøyaktig på forhånd for å passe inn i det aktuelle bygget. Ergo, glass kan ikke tilpasses på stedet som annet byggemateriale og dette er utfordringer som Glassmesteren «elsker og hater», men med utfordringer vokser man sies det! Trenger du dyktige glassmestere? Sjekk ut vår Glassmester i Kristiansund eller klikk deg inn på http://www.glassfagkjeden.no for inspirasjon og gode ideer eller for å finne din lokale glassmester

Vi er stolte av alle våre medlemmer i glassfagkjeden, så les mer om våre glassmestere her.

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.