Glassbloggen

Glassmester Ålesund - Græsdal Glass

Bedriften startet i et kjellerlokale i Spjelkavik i 1965 og er dermed en glassmester i Ålesund med lang erfaring og bred kompetanse innen glassmesterfaget. Græsdal Glass var i starten en tradisjonell glassmester som i hovedsak handlet med enkelt glass og blyglass.

De har altså holdt koken i 60 år,  noe de skal være veldig stolte av! Græsdal Glass er Lokalisert i Ålesund som er hoved arbeidsområdet, men jobber også i omkringliggende kommuner.

 

Gutta i full sving. Ingen jobb for liten-ingen jobb for stor
Gutta i full sving. Ingen jobb for liten-ingen jobb for stor

 

Den rareste jobben

Som glassmester i Ålesund opplever man mye rart. For noen år siden ble vi bedt om å "ramme inn en isbjørn" sier Kjartan Skjong, daglig leder i Græsdal Glass.  Det var et pussig prosjekt. Isbjørnen ble hentet på Hellesylt "rammet inn" og står nå innglasset et sted i Ålesund. Det må være litt av et syn –  ..ha… ha… en isbjørn i Glass og Ramme du liksom?

 

Samarbeidsprosjekter

I samarbeid med Snøhetta leverte Græsdal Glass, glass til 47 rom til Hotell Brosundet i Ålesund. Bygget er et gammelt pakkhus ved vannkanten og etter hvert ble det gjestehus. I 2008 ble det oppgradert til hotell.  Utfordringen er at ingen rom er like og alt av vegger og gulv er skjeve fordi bygget er så gammelt. Dette var en ekstra utfordring da glass er et lite smidig materiale og må tilpasses pinlig nøyaktig, ingen av glassene i dette prosjektet er like. Alt av glass måtte tegnes opp og skreddersys til det rommet de skulle monteres i. Hensyn måtte tas til innhakk/utsparing for bjelker, skjeve vegger, vinkler og skråtak osv. For å få dette prosjektet i havn stengte Græsdal Glass butikken i en måned og hele staben flyttet inn på Brosundet.

 

Store, krevende men morsomme jobber

En av de største jobbene Glassmester i Ålesund har levert i løpet av sine 60 år i bransjen er glassmaleriene til Spjelkavik  kirke – her ble det levert 96 glassmalerier etter motiver malt av Håkon Bleken.

 

Utsnitt av Håkon Blekens Glassmalerier i  Spjelkavik Kirke
Utsnitt av Håkon Blekens Glassmalerier i Spjelkavik Kirke

 

Græsdal Glass har med stor grad av frihet tegnet linjene som deler opp motivene, valgt fargene på glassene som er benyttet, skåret det munnblåste antikk glasset og montert dette inn i sortpatinerte blyslister.

Som man sikker forstår av disse prosjektene så byr glassmesterfaget på ganske mange spennende oppgaver med  rom for stor kreativitet.

Glassmaleriene i Nordlandet Kirke
Glassmaleriene i Nordlandet Kirke

 

Græsdal Glass har også levert glassmaleriene til Nordlandet Kirke som i 2014 fylte 100 år. Maleriene er laget av Tore Bjørn Skjølsvik. Græsdal Glass har i samarbeid med Robert Revdal restaurert de gamle glassmaleriene i Ålesund Kirke. Glassmaleriene ble som nye.

 

Ekspempel på glassrekkverk ute og inne
Ekspempel på glassrekkverk ute og inne

 

Designglass

Designglass blir mer og mer brukt i private hjem og da er det glass over kjøkkenbenk og glassrekkverk Græsdal Glass leverer mest av. Har også levert noen innvendige skyvedører i glass. Glass brukt i interiør og eksteriør,  er lekkert og enkelt å vedlikeholde og slipper inn mye lys.

Med glass har man store muligheter.

Trenger du dyktige glassmestere? Sjekk ut vår Glassmester i Ålesund eller klikk deg inn på http://www.glassfagkjeden.no for inspirasjon og gode ideer eller for å finne din lokale glassmester

Vi er stolte av alle våre medlemmer i glassfagkjeden, så les mer om våre glassmestere her.

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Hvordan gjenbrukes egentlig glass?

Hvordan gjenbrukes egentlig glass?

De fleste av oss har levert glass i beholdere forbeholdt slikt. Barn synes ofte dette er en morsom aktivitet, fordi de kan slippe syltetøyglass ned i beholderne og høre at det knuser inn i alt det andre glasset som ligger der inne.


Uendelige muligheter med gjenbruk av gamle glasselementer

Uendelige muligheter med gjenbruk av gamle glasselementer

Enten du skal bytte ut noen av vinduene dine, tar med deg et vakkert glasselement når du skal selge familiehytta, eller har funnet et stykke glass du vil vise frem, finnes det mange muligheter for å gjenbruke glasset. Har du lyst til å gjøre en innsats selv, er det utallige prosjekter du kan gå i gang med for å utnytte vakre glasselementer.


5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.