Glassbloggen

Slik sikrer du verdisakene dine

Med sikkerhetsglass kan du reise på ferie og samtidig være trygg på at dine verdisaker forblir der de er. Sikkerhetsglass er nærmest umulig å knuse, og kan derfor forhindre innbrudd.

Du kjøper forsikringer for å kjøpe deg trygghet. Det er beroligende å vite at du får igjen på reiseforsikringen hvis verdisakene dine blir frastjålet. Det samme gjelder kjøp av boligalarm. Med sikkerhetsglass kjøper du også trygghet. Trygghet av å vite at vinduene dine er sikrere enn vanlige vinduer.

Som foreldre blir vi sårbare

Vi blir ekstra redde som foreldre. Da har vi plutselig ansvaret for et annet menneske. Dette lille vesenet gjør vi alt for å beskytte, og kjøper oss trygghet i alle mulige former. Vi bor i ett av verdens beste og tryggeste land, men også her finnes det kriminalitet. Dessverre meldes det om innbrudd, der verdisaker blir borte. Noen ting kan vi kjøpe på nytt, mens andre ting har en verdi penger ikke kan kjøpe.

Sikkerhetsglass

Flere typer sikkerhetsglass

Det finnes ulike typer sikkerhetsglass, som blant annet sikringsglass, vandalismehemmende glass, skuddsikkert glass og innbruddshemmende glass. Sistenvente er multilaminert, og består derfor av flere lag enn to. Disse glassene produseres også etter eksakte mål.

Hvor benyttes sikkerhetsglass?

Et sikkerhetsglass er laminert eller herdet glass. Derfor brukes det også i glass, der det er risiko for at glasset kan forårsake skader. Dette kan være:

  • glassrekkverk
  • dusjdør
  • speil
  • glasstrapp
  • levegg
  • glassgulv
  • glassvegg
  • uteplasser

Hvordan fungerer sikkerhetsglass?

Glass er mye sterkere enn du kan forestille deg, og styrken øker selvsagt med tykkelsen. I gamle dager brukte de 2 millimeter maskinglass, som ga en oppfatning av at glass var skjørt.
I dag brukes 4 millimeter tykt floatglass, som er et minimum på glass som benyttes i vinduer og dører. Til tross for dette, finnes det situasjoner der det er risiko for at glasset kan forårsake skader, eksempelvis om mennesker støter mot glasset.

Med sikkerhetsglass vil du ikke falle gjennom eller skade deg på skarpe kanter. Glasset blir stående og det vil i stedet granulere, og utgjør derfor ingen fare for fall eller skade.

Er du nysgjerrig på sikkerhetsglass kontakt oss eller finn din glassmester.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer