Glassbloggen

4 stordriftsfordeler for glassmestere

Glassbransjen er preget av økt konkurranse og endrede kjøpevaner. Derfor innser stadig flere glassmestere at det er viktigere enn noen gang å samarbeide i en kjede. Fordelene er mange, og sammen står man sterkere.

I dette innlegget lister vi opp fire stordriftsfordeler glassmestere får ved å være med i en kjede.

 

1. Du får tilgang på hele kjedens kompetanse

Som medlem av en kjede får du tilgang til kjedens samlede kompetanse og erfaring. Til sammen overstiger kjedebedriftenes kompetanse og erfaring det enkelte kjedemedlems eksisterende kompetansegrunnlag.

 

2. Du får bedre avtaler enn om du står alene

Ved å være med i en landsdekkende kjede vil det alltid være interessant for eksterne leverandører å knytte kontakt. Leverandøren får tilgang til alle medlemmene, og kjedekontoret kan derfor fremforhandle gode avtaler for medlemmene.

 

3. Du får kontinuerlig opplæring og faglig utvikling

En av de største fordelene ved å være med i et nettverk av glassmesterbedrifter er at du får kontinuerlig faglig utvikling, blant annet i form av fagdager med opplæring på nye glassprodukter, eller kursing i regi av eksterne aktører.

4. Du får proff hjelp med markedsføringen

God synlighet i markedet gir økt konkurransekraft. I en kjede samler bedriftene sine markedsføringsbudsjetter i en stor pott som brukes til felles markedsføringstiltak og en felles uniformering/profil som gir dem en felles identitet i markedet. Kjedekontorets gode synlighet på digitale plattformer gjør at også din bedrift får god synlighet, og dermed flere jobber.

Siden kjedekontoret tar seg av mange av markedsaktivitetene, slipper du som glassmester å bruke mye tid på egen markedsføring – og dermed kan du fokusere på å utføre godt fagarbeid.

Overveier du å bli medlem i en glassfagkjede?

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []