Glassbloggen

6 fordeler med dusjdør i glass

Dusjdører i glass er blitt stadig mer populært de siste årene. Dagene da man måtte hive dusjforhenget i vaskemaskinen fordi det begynte å føles ufresht eller muggent er forbi. Å ha en dusj uten noe som forhindrer vannet fra å sprute ut over hele baderommet, er heller ikke noe de fleste ønsker. 

Når det er på tide å renovere badet, kan det derfor være lurt å se litt nærmere på hvilke fordeler man faktisk får med dusjdører i glass. Her lister vi opp seks.

 

1. Forhindrer vannsprut

Dette er kanskje den mest åpenbare fordelen. En innglasset dusj med glassdør vil forhindre at vannet skvetter ut over badegulvet. Selv med et dusjforheng føles det ofte som at man like gjerne kunne ha unngått å bruke avskjerming i det hele tatt, siden gulvet fortsatt blir vått, særlig dersom dusjen ikke er koblet til et badekar.
 
 

2. Vedlikehold og rengjøring

Glass er lett å vedlikeholde og rengjøre, særlig på badet. Det utsettes for vann hver dag, hvilket naturligvis fører til at glasset forblir rent for smuss. Med det sagt, kan kalk være en kilde til urenheter i glass på badet. Dette kan du fjerne ved å spraye 24 % eddik på glasset og rengjøre med en mikrofiberklut. 24 % eddik fungerer bra til rengjøring andre steder på badet også, slik som fjerning av mugg mellom fliser eller toalettet.
 
Selvmonterte dusjkabinetter kan være noe vanskeligere å holde rene, selv om de har en dusjdør i glass. Det er ofte mange kriker og kroker på disse som er nærmest umulig å få rengjort uten å demontere hele dusjkabinettet.
 
 

3. Det estetiske

Estetisk er det vanskelig å tenke seg noe mer stilfullt og elegant enn en innglasset dusj med glassdør. Det vil åpne opp badet ditt og få dusjen til å føles større. Men det er ikke bare glasset i seg selv som er det estetiske elementet. Glasset fungerer også som et komplementerende element til resten av baderommet. Dersom du har et pent badegulv i for eksempel fliser, marmor eller granitt, vil en innglasset dusj løfte frem dette og forsterke effekten av gulvet og veggene.
 
 

4. Trygt

Sikkerhet er ofte en faktor når man ser på forskjellige løsninger på badet, og da er en innglasset dusj med dusjdører et av de sikreste alternativene på markedet. Et dusjforheng kan du lett skli på, eller skli inn i, og det vil ikke hindre deg fra å falle. Faller du i en innglasset dusj, vil et høykvalitativt glass hindre deg i å falle ut på badegulvet. Bruk sikkerhetsglass i dusjen, herdet og/eller laminert, så er din sikkerhet godt ivaretatt.
 
 

5. Skreddersydd for dine behov

Dusjdører og dusjvegger i glass kan tilpasses hjemmet ditt, slik at det er perfekt dimensjonert for ditt baderom. Dersom du bruker en av Glassfagkjedens medlemmer, vil de inspisere, måle dusjsonen og montere glasset for deg. Videre kan du velge hvilken type håndtak du vil ha på dusjdørene, slik at de matcher resten av designet på badet.
 
 

6. Valgmulighetene

Det finnes mange forskjellige glasstyper du kan velge mellom når du skal lage en innglasset dusj. Du kan ha et helt klart glass, et mattlaminert glass, et frostet glass, et silketrykket glass med mønster, eller et farget glass. Det er du som bestemmer hvordan dusjen din skal se ut, så hvorfor ikke benytte deg av alle valgmulighetene som finnes?
 
En innglasset dusj med dusjdører er et valg du ikke vil angre på. Det vil åpne opp badet ditt og gjøre sitt til at det føles stort og luksuriøst, samtidig som det ivaretar sikkerheten på badet. Les gjerne mer i vårt blogginnlegg om 3 lekre glassløsninger til dusj.
 
New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Stuetrender du bør følge med på i 2020

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.