Glassbloggen

Digital markedsføring for glassmestere

Blir du ikke funnet på nett, er du usynlig for potensielle kunder. Digital markedsføring gjør deg mer synlig for den moderne kunden.

 

Internett har endret svært mye i samfunnet – også hvordan folk flest kjøper. Før måtte en potensiell kunde oppsøke selger for å få informasjon om produkter. I dag er nesten tre fjerdedeler av kjøpsprosessen unnagjort på Google før en potensiell kunde kontakter deg. Dette gjelder også for glasstjenester.

Synlighet på nett er derfor viktigere enn noen gang for å vinne kampen om kundene.

Hva skal du så gjøre for å bli mer synlig digitalt? Les videre, så forklarer vi det glassklart!

 

Googles bilkjøper-eksempel

I en rapport fra Google kan vi følge en kvinnelig bilkjøper i tre måneder. I denne tidsperioden gjør hun over 900 digitale handlinger før hun bestemmer seg for å kjøpe.

 

null

 

Når man ser på disse tallene, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor antall besøk i forretninger i de fleste bransjer har falt drastisk de siste årene.

Også i glassbransjen er kundene mer og mer på Google. Derfor er det de glassleverandørene som blir funnet på nett, som vil bli valgt i tiden fremover. Dukker du ikke opp i resultatene når en person bruker Google til å finne mulige løsninger og leverandører, da er du i praksis ikke-eksisterende for denne potensielle kjøperen.

 

Hva er digital markedsføring?

Digital markedsføring går kort sagt ut på at du markedsfører dine produkter og tjenester ved bruk av digitale kanaler og verktøy som nettsider, sosiale medier, betalt annonsering i Google, osv.

Det finnes mange forskjellige måter å markedsføre seg digitalt på, de tre vanligste er:

 

1. En informativ og brukervennlig nettside

En god nettside for din glassbedrift er selve grunnlaget for å lykkes med din digitale markedsstrategi. I dag er nettsiden som oftest det aller første møtet potensielle kunder får med din merkevare.

Krav til en effektiv nettside:

 • Er optimalisert for å rangere høyest mulig i Googles søkeresultater
 • Gir besøkende en god brukeropplevelse – på mobil, nettbrett og PC
 • Formidler effektivt din fagkompetanse og verdien av dine glassprodukter og -tjenester
 • Har oppdatert og nyttig innhold på alle sider
 • Inspirerer besøkende til å be om mer informasjon

Nettsiden er ditt viktigste kommunikasjonsverktøy, og selve hjertet i alt du gjør digitalt.

 

2. Sosiale medier

Sosiale medier, som Facebook, Instagram og LinkedIn, er et svært effektivt verktøy for å bli mer synlig og nå ut til nye kunder. Et aktivt engasjement bidrar til å posisjonere deg som en verdifull ressurs i bransjen. Alt handler om å gi verdi til din målgruppe.

Slik lykkes du med sosiale medier:

 • Publiser nyttige, relevante og interessante artikler og lenker
 • Engasjer følgerne dine, slik at de bidrar med kommentarer og innspill. Husk å svare på kommentarer!
 • Organiser konkurranser og kampanjer
 • Tilby eksklusivt innhold av verdi, som f. eks. rabattkoder

 

3. Google Ads

Google Ads (tidligere AdWords) er de sponsede lenkene som dukker opp øverst i søkeresultatet når du googler. Betalt annonsering i Google sikrer at potensielle kunder finner deg når de søker etter det du tilbyr.

Fordeler med Google Ads:

 • Sikrer rask synlighet i Google
 • Du treffer potensielle kunder som allerede har et behov og er i en beslutningsfase
 • Det er målbart og skalerbart, fra de minste budsjetter til de største

Ulempen med Google Ads er at du kontinuerlig må betale for synligheten. Av denne grunn benytter flere og flere bedrifter seg av innholdsmarkedsføring for å nå ut til nye potensielle kunder. Innholdet du produserer, vil alltid ligge på din nettside. Dersom du gjør innholdsproduksjonen riktig, kan den sikre deg høy rangering i Google uten at du må betale for det i det lange løp.

Gratis guide til digital markedsføring for glassmestere

Digital markedsføring er blitt alfa og omega for at dagens glassmesterbedrifter skal kunne nå ut til den moderne kunden. En solid digital tilstedeværelse vil gi deg større kundebase og et nærmere forhold til de kundene du har.

Lyst til å vite mer om hvordan du som glassbedrift blir funnet og valgt av dagens kjøpere? Last ned vår nye guide, “Glassmesterens håndbok: Digital markedsføring”.

 

Digital markedsføring for glassmestere

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []