Glassbloggen

Hvor mye arbeid kreves for god synlighet i Google?

Vi har tidligere skrevet om hvor viktig det er å være synlig i Google, men de aller fleste glassmestere ønsker nok å fokusere på å jobbe med glass – og ikke med digital markedsføring. Så hvor stor innsats må man egentlig gjøre for å oppnå god synlighet i Google?

 

Høy konkurranse

For glassrelaterte temaer er det veldig høy konkurranse om de gode søkeordene, og det kan derfor være vanskelig for en selvstendig glassbedrift å få god synlighet i Google.

Mange bedrifter benytter seg derfor av Google Ads isteden. Dette er en relativt kort vei til mål, og helt riktig i mange tilfeller. Men om man en dag ikke ønsker å betale mer for Google Ads, så forsvinner synligheten på ett sekund. For å oppnå god synlighet i Google i den norske glassverdenen må man være villig å legge inn mellom 8 og 10 timer i uka på å kontinuerlig jobbe med å søkemotoroptimalisere nettsiden sin.

 

Søkemotoroptimalisering

For å søkemotoroptimalisere nettsiden sin trenger man også kompetanse innen dette området. Hvordan innhold skal struktureres, hvilke tekniske aspekter som må være på plass, og hvordan man skal skrive er bare noen av tingene man må tenke på. Etter dette må man finne ut hvilken metode man ønsker å benytte seg av for å oppnå god synlighet.

 

Tidkrevende

For å besvare spørsmålet i tittelen må man med andre ord beregne at det som regel vil kreve en relativt omfattende tidsinvestering om man ønsker å oppnå god synlighet i Google.

Så hva om man ønsker resultatene, men ikke har resursene til å jobbe aktivt med dette?

Det høres kanskje urimelig ut, men det er det ikke. Om du samarbeider med en kjede innenfor ditt fagfelt som jobber aktivt med digital markedsføring for kjeden, vil dette også kunne resultere i bedre synlighet for din bedrift. Siden du er tilkoblet kjeden og kjeden i sin tur fører potensielle kunder videre til deg, har du nå akkurat den synligheten du trenger i Google for å holde deg relevant i årene som kommer.

 

Digital markedsføring for glassmestere

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []