Glassbloggen

Hvorfor er synlighet i Google viktig for glassmestere?

Google er den overlegent mest brukte søkemotoren i Norge. Mer enn 90 % av all søkemotortrafikk til norske nettsteder kommer fra nettopp Google.

Her er noen flere tall (fra det uavhengige analyseselskapet Forrester Research) som viser hvorfor Google er søkemotoren du bør fokusere på når du skal bli synlig på nett i Norge.

  • 8 av 10 kjøpsprosesser starter på Google
  • 93 % av alle B2B-salg starter med et Google-søk
  • 67 % av kjøpsprosessen er over når en potensiell kunde kontakter din virksomhet

Dette levner liten tvil: Synlighet i Google er viktigere enn noensinne for å vinne kampen om kundene.

 

Digital dreining i alle bransjer

I dette innlegget skriver vi om bilkjøper-eksemplet fra Google, som viser at en typisk bilkjøper gjør over 900 digitale handlinger før han eller hun bestemmer seg for å kjøpe – hvorav 139 Google-søk.

Dagens Næringsliv skriver om utviklingen i bilbransjen. Mens bilkundene tidligere i gjennomsnitt besøkte en bilforretning fire ganger før de kjøpte bil, var dette tallet allerede i 2015 på kun 1,4.

Hva har skjedd? Jo, spørsmålene som bilkundene før stilte bilselgeren, stiller de nå til Google.

Denne utviklingen gjør seg gjeldende i alle bransjer – potensielle kjøpere bruker Google i de første fasene av kjøpsprosessen, og kontakter forhandlere/leverandører helt på slutten.

Selv glassmestertjenester blir søkt etter i Google. Glassbedriftene som kommer høyt opp i Googles søkeresultater, er de som vil bli valgt. Jo mer synlig du er i Google, desto mer tilgjengelig er du for de som søker etter dine glassmestertjenester, og som kanskje ikke kjenner til din bedrift fra før.

Blir du derimot ikke funnet på nett, er du i praksis usynlig for svært mange kjøpere som leter etter akkurat det din glassbedrift har å tilby.

 

Høyere synlighet med markedsføring på nettet

Hvordan øker du så din bedrifts synlighet i Google? Ved å benytte deg av digital markedsføring.

I dag er digital markedsføring den mest kostnadseffektive, mest treffsikre og mest målbare formen for markedsføring. God digital markedsføring = høy synlighet i Google.

Kampen om de nye kundene utspiller seg på nettet – og synlighet i Google er det mest effektive våpenet.

 

Digital markedsføring for glassmestere

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []