Glassbloggen

Nettverksmuligheter for glassmestere

For tiden skriver vi om forretningsfordelene du som glassmester får ved å være med i en kjede. Og det er plenty av fordeler som gir deg et forsprang i en bransje der konkurransen stadig tilspisser seg.

I dag tar vi for oss nettverksmulighetene som ligger i kjedesamarbeid. Den rette kjeden av glassmestere og glassbedrifter gir deg nemlig muligheten til å bygge bransjenettverk som til syvende og sist gir positivt utslag på bunnlinjen. Hvordan går så det til?

 

Medlemsbedriftene spiller hverandre flinkere

Glassbransjen er i rivende utvikling, og det er markedet også. Å holde tritt med forbrukernes forventninger og krav i det digitale kappløpet er en hel jobb i seg selv. Mange glassmestere sitter på hver sin tue, noe som gjør det vanskelig å se det store markedsbildet og være proaktiv i kampen om kundene.

En god fagkjede arrangerer jevnlig fellesmøter, regionsmøter og årsmøter. Her kan du knytte kontakt og nettverke med andre medlemmer. Når du knytter faglige og sosiale bånd med andre glassmestere og sentrale aktører i glassbransjen, kan dere prate om muligheter og lufte utfordringer.

 

Kompetansedeling gir større konkurransekraft

En landsdekkende kjede av glasseksperter utgjør et nasjonalt nettverk med mye kunnskap. Ved å knytte deg til en slik fagkjede vil du alltid ligge i front når det gjelder å fornye driften og tilpasse deg kundenes endrede behov. Dessuten holder du ditt forretningskonsept relevant overfor stadig nye krav fra bransjen og kundene.

 

Et bedre totaltilbud til kundene

Som del av en landsdekkende fagkjede får hver enkelt medlemsbedrift mulighet til å serve kunder over hele landet. Si at du får en proffkunde som skal montere glass i alle sine filialer, fra sør til nord. Din bedrift kan bare levere lokalt, noe som i utgangspunktet betyr at dere da går glipp av denne kunden. Men dersom dere kan si til kunden at “joda, vi er en del av en kjede, så dere får faktisk samme pris hvis dere handler hos denne leverandøren i Tromsø” – da er det straks større sjanse for at den potensielle kunden velger dere.

På denne måten bidrar kjedesamarbeid til at lokale bedrifter får enda større nedslagsfelt og blir mer aktuelle på landsbasis.

 

Forbrukerne vil kreve flere og bedre tjenester av glassmestere og glassbedrifter fremover. Styrken i et fagnettverk som åpner dører, spiller en stor rolle. Når man utveksler erfaringer, ideer og lærer av hverandre, står man bedre rustet for fremtiden, sammen.

 

Overveier du å bli medlem i en glassfagkjede?

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []