Glassbloggen

På tide å skifte ut vinduer? 5 tips på funksjonsglass!

Høsten er her, og før vinteren kan det være lurt å se over vinduene sine. Holder de varmen inne, eller slipper de inn kald luft, noe som øker strømforbruket? Det trenger ikke å være vinduene i seg selv som er problemet i så tilfelle, det kan også være utslitte lister. 

Her gir vi deg fem tips til forskjellige funksjonsglass som du kan bruke når tiden er inne for å bytte vinduer.

Selvrensende glass

Når solen ligger på, er det lett å se urenheter i glasset, noe som fort kan føre til at huset føles litt skittent, selv om det egentlig ikke er det. Å vaske vinduene er ikke akkurat en ting man gjør en gang i uka, særlig ikke hvis man har en toetasjes bolig. Pilkington Activ™ er løsningen på dette. Pilkington Activ™ er et vanlig glass med et belegg av titandioksid på utsiden som, når eksponert for dagslys og normal luftfuktighet, bygger opp et aktivt belegg på overflaten. Dette fører til at organisk smuss løses opp og brytes ned, samtidig som overflatespenningene forsvinner, slik at regnvann kan skylle glasset rent.

 

Anti-kondens glass

Å ha god isolasjon er noe vi nesten tar for gitt her oppe i Norden, siden vi har så kalde vintre. Dette fører dog til at glass lett får utvendig dugg på seg. Kondens er særdeles vanlig på høsten og våren, og å gå ut og tørke av vinduene om morgenen frister nok ikke noen. Løsningen på dette problemet er Pilkington Anti-Condensation Glass. Det reduserer ikke bare kondens, men også damp og frost. Et hardt pyrolytisk belegg på den ytterste glassflaten gjør nemlig at glassets temperatur øker, hvilket fører til at forekomsten av kondens reduseres.

 

Energispareglass

Hvis du ikke har kondens på glasset og ikke bruker anti-kondens glass, kan det være et tegn på at isolasjonen i vinduene dine ikke er god nok. Pilkington K Glass™ N har særdeles god varmeisoleringsfunksjonalitet. Glasset har høy solenergitransmisjon som bidrar til å holde varmen innendørs samtidig som det lar mye solenergi stråle inn og tilføre varme. Det vil ikke bare føre til redusert strømforbruk, men også til et lysere innemiljø. Pilkington K Glass™ N kan enten monteres som enkeltglass eller som en side i en isolerglassrute. Dette er dermed et utmerket glass å bruke som tilleggsisolering i eldre koblede vinduer eller forsatsrammer.

 

Solbeskyttelsesglass

De fleste av oss ønsker en solfylt sommer, men etter en varm dag kan det fort bli litt ubehagelig innendørs. Særlig når det er på tide å sove. I ren desperasjon åpner man vinduet, bare for å se soverommet sitt forvandlet til en trendy nattklubb for mygg og knott. En fest ingen ønsker å være invitert til. Pilkington Suncool™ slipper inn masse lys samtidig som det reduserer solvarmen. Det blir en mer konsekvent og behagelig innendørstemperatur, samtidig som det isolerer godt om vinteren.

 

Støyreduserende glass

Hvis du bor i et område med mye støy, for eksempel ved en motorvei, et utsted eller et byggeområde, så er du sikkert lei av alt bråket dette fører med seg. Pilkington Optiphon™ bidrar til å redusere støyen og brukes blant annet på flyplasser. Du vil bli overrasket over forskjellen når du har installert Pilkington Optiphon™. Hjemmet ditt vil aldri ha vært så stille og rolig før. I en stadig mer hektisk verden er det viktig å kunne lukke ute all lyd av og til, så selv om ikke Pilkington Optiphon™ kan redusere støyen fra barna dine, så kan det i hvert fall redusere støyen fra utsiden.

 

Som du ser, finnes det mange forskjellige alternativer på glass man kan bruke til vinduer, og mange av disse går også an å kombinere, slik at du får et multifunksjonelt glass

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.