Glassbloggen

Selvjusterende solbeskyttende glass – innovativ løsning til vinduer

Persienner, markiser, gardiner – måtene vi prøver å unngå at vi får altfor mye sol og varme inn i hjemmet på, er mange. Men hvorfor angripe problemet med sekundære løsninger når det faktisk finnes glassløsninger som justerer lysinnslippet av seg selv?

 

Pilkington Suncool™ Dynamic

Visste du at Pilkington har utviklet et solbeskyttende glass som løser solrelaterte utfordringer med vinduer? Pilkington Suncool™ Dynamic er et smart glass som ikke bare forhindrer at det blir for varmt inne i huset, men som også reduserer lysinnslippet i rommet.

Naturlig lys er flott, men det kan faktisk bli for mye av det gode. Å sitte i direkte sollys under middagen og myse mot de som sitter på andre siden av bordet kan bli slitsomt i lengden. Eller om man ryker på en sommerforkjølelse og vil ligge på sofaen og se på TV – og må slite for å se hva som faktisk vises på skjermen.

 

Glass som endrer fargetone av seg selv ved temperaturforskjeller

Pilkington Suncool™ Dynamic blir lysere og mørkere av seg selv, helt uten at det er noen mekanikk eller elektrisitet involvert. Hvor lyst eller mørkt det er, kommer an på hvor mye varme som glasset utsettes for. Jo mer intenst sollyset er, desto mørkere blir glasset. Du vil fortsatt få inn det naturlige lyset, men på et behagelig nivå. Du vil også klart og tydelig kunne nyte utsikten gjennom vinduet selv om glasset blir mørkere.

 

Holder temperaturen på et behagelig nivå

De fleste av oss kjenner seg nok igjen i det å ligge søvnløs natten igjennom på grunn av ulidelig varme. Air-condition kan brått bli en dyr affære, og det er ikke alltid like lett å finne rette temperaturinnstillinger.

Siden Pilkington Suncool™ Dynamic reagerer på varme (og dermed gir deg mer solbeskyttelse når det er varmt), holder det temperaturen nede. Dette gjør at det blir mer behagelig innendørs både på dagen og på natten.

Ettersom det er helt automatisk, trenger du ikke å bekymre deg for strømbrudd, eller at det skal slutte å fungere på verst tenkelige tidspunkt. Videre er det miljøvennlig, i motsetning til mange andre løsninger som hjelper deg med å holde temperaturen nede i løpet av sommermånedene. Om vinteren vil glasset ha en lysere tilstand, slik at man kan utnytte varmestrålingen.

 

Pilkington Suncool™ Dynamic leveres alltid som et laminert sikkerhetsglass og brukes ofte i glassfasader og i store næringsbygg. Men det kan naturligvis også brukes i hjemmet. Glasset tilpasser seg automatisk vinkelen på bygget og fungerer derfor i alle typer bygg som trenger en slik løsning.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg. 


Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Med de nedbørsmengdene vi forholder oss til her til lands, skulle man tro de fleste nordmenn er godt vant med regn, og at vi forblir nokså upåvirket av værforholdene. Tvert om virker det som mange nordmenn blir såkalt værsyke, og opplever at dagen blir like grå som den regntunge himmelen utenfor husets vegger. En gladnyhet er det jo da at du kan dra fordeler av regnet på måter du kanskje ikke har tenkt over.


Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Valget av bolig handler som kjent om “location, location, location”. De fleste av oss har en forestilling om hva slags nærmiljø vi ønsker oss og trives best i, men det er ikke alltid mulig å forene dette ønsket med realiteten. Mange bor derfor nært trafikkerte veier, i leilighet med felles bakgård eller midt i en travel handlegate.