Glassbloggen

Sikkerhet i alle ledd – trygghet for deg som kunde

Som vi har har skrevet om flere ganger her på Glassbloggen, er det mange sikkerhetshensyn å ta når det gjelder bruk av glass. Glass kan forårsake skader når det knuser, for eksempel når mennesker støter mot glasset, eller i form av nedfall av brekkasje fra glasstak. Derfor er det påbudt å bruke sikkerhetsglass der mennesker ferdes, for å unngå nettopp skader.

Glass benyttes bare mer og mer i interiørløsninger, og uhell kan skje – ofte på de mest ubeleilige tidspunkt.

Selv om moderne glassløsninger i hjemmet gir god trygghet, kan man aldri forsikre seg helt og holdent mot at barna for eksempel dunker en hard gjenstand mot glassbordet, slik at det knuser. Eller at et veggmontert speil ramler ned og går i tusen knas. I slike tilfeller har du som regel mulighet til selv å rydde vekk det knuste glasset og støvsuge opp restene, slik at det ikke utgjør en fare for familiemedlemmer.

Men hva gjør du dersom det oppstår alvorligere hendelser med glass i hjemmet ditt – for eksempel at fotballen går gjennom et vindu, eller at du kommer hjem fra ferie og oppdager at du har hatt ubudne gjester på besøk, og at en hel vindusrute er knust?

 

Døgnåpen vakttelefon

Glassfagkjeden har en døgnåpen vakttelefon, i samarbeid med Norges eldste og verdens største sikkerhetsselskap: Securitas. Med små og store kunder over hele landet tar Securitas et helhetlig ansvar for å sikre sine kunder og deres verdier. Sikkerhetsselskapet jobber hele tiden for å ligge i forkant og tilby de mest moderne og effektive sikkerhetsløsningene. Securitas sin visjon er "Vi tar alltid ansvar for din trygghet".

Vakttelefonen 815 33 022 er en trygghet for våre kunder, for vi er tilgjengelig 24 timer i døgnet, året rundt. Hvis uhellet skulle være ute – en fotball gjennom et vindu, eller at noen har brutt seg inn i huset og knust glass – da er ikke glassmesteren lenger enn en telefon unna.

Når våre kunder ringer vakttelefonen, blir de besvart med «Glassfagkjeden vakttelefon». Det betyr ikke at dette nummeret kun skal benyttes i nødstilfeller, men også hvis du har generelle spørsmål til glassmesteren. Securitas setter alltid over til nærmeste glassmester i ditt område.

Securitas har utarbeidet et spørretre med korresponderende aksjonsplaner. Dette er gjort i samråd med oss i Glassfagkjeden, slik at de kan behandle alle innkommende forespørsler på best mulig måte.

 

Hva kan vakttelefonen bistå med?

Vakttelefonens oppgave er å samle informasjon om oppdraget, i tillegg til å delegere oppdrag til den korrekte lokale glassmester. Den store fordelen med Securitas som vakttelefon, er at de er døgnbemannet. Uansett om det er dag eller natt, sommer eller vinter, så er Securitas tilgjengelig for deg. I tillegg følger de forhåndsdefinerte spørsmål og aksjonering, som igjen kvalitetssikrer leveransen.

De vanligste forespørslene vakttelefonen får, er umiddelbart behov for glassmester. I noen tilfeller gjelder det bytte av glass, ved andre tilfeller er det sikring i etterkant av uønsket hendelse.

Glassfagkjeden og Securitas har et svært godt samarbeid. Det har ført til at tjenesten Securitas leverer, er meget god – i tillegg til at både Securitas og vi i Glassfagkjeden hele tiden evner å utvikle oss ved behov.

 

Sikkerhetsglass

Sommeren er høytid for innbrudd. Dessverre forekommer også ren og skjær vandalisme, hvor personer kaster stein på vinduer og glassrekkverk. Vi i Glassfagkjeden kan hjelpe deg med sikkerhetsglass. Sikkerhetsglass er herdede og/eller laminerte glass i ulike kombinasjoner, avhengig av hva det skal sikres mot, og hvor effektiv sikringen skal være.

Ved å velge sikkerhetsglass gjør man det så vanskelig som mulig for innbruddstyver og vandaler å knuse vindusruter. Det finnes et variert tilbud i markedet av både sikkerhets- og sikringsglass, som gir henholdsvis personsikkerhet og sikrer verdier.

Herdet glass er en type sikkerhetsglass med meget høy bruddstyrke og sikrer mot tunge støt. Herdet glass i 5 mm tykkelse har samme bruddstyrke som 12 mm tykt uherdet glass. Når herdet glass knuses, er splintene små og uten farlige kanter, slik at risikoen for å kutte seg er minimal.

Laminert glass er flere lag av glass med mellomlag av folielaminat i en sandwich-konstruksjon. Lamineringen er usynlig ved gjennomsyn. Bruddstyrken av laminert glass er nesten lik styrken i et enkelt glass. Når en laminert glass knuses, henger glassbitene igjen i laminatet og blir dermed hengende i ruten. For mer produktinformasjon, sjekk gjerne ut Pilkington Norge AS sine hjemmesider: Sikkerhetsglass


Glassfagkjeden er opptatt av sikkerhet i alle ledd. Man kan aldri sikre seg 100 % mot at uhell eller uønskede hendelser inntreffer, men som kunde av Glassfagkjeden kan du være trygg på at vi samarbeider med store og kjente merkenavn. Vårt utmerkede samarbeid med sikkerhetsselskapet Securitas sikrer at du som kunde får øyeblikkelig hjelp av lokal glassmester dersom det oppstår en uønsket hendelse hvor glassprodukter er involvert.

 

Kontakt oss