Glassbloggen

Slik kan du digitalisere frisørsalongen

Det kan argumenteres for at frisørsalonger er noe mer beskyttet fra digital konkurranse enn mange andre bransjer. Mange velger å kjøpe hårprodukter på nett om dagen, men å klippe håret, ja det kan vi ennå ikke gjøre på nett. 

Likevel er det høy konkurranse om kundene når frisørtjenester skal være en stabil inntektskilde. Derfor blir kundelojalitet blir desto viktigere. Hvordan kan du så få lojale kunder? Her er et lite tips.

Fra kundens perspektiv

Vi har alle vært der. Vi går til frisøren med et bilde i hodet av hvordan vi vil at håret skal se ut. Man sitter der i stolen og ser håret falle til gulvet, og magefølelsen forvandles fra forventning til skrekk. Når frisøren fisker frem speilet og viser hvordan det endelige resultatet ser ut, så vil man nesten gråte. Det var jo ikke sånn man hadde sett for seg at det skulle bli i det hele tatt.

Høflig som man er, sier man med en klump i halsen at det ble kjempebra. Man betaler og tenker at man aldri skal besøke den frisørsalongen en gang til. Da spiller det liten rolle om man har blitt fornøyd hver gang man har vært der tidligere. Én mislykket gang kan være alt som skal til. I mange tilfeller er det rett og slett fordi man ikke har hatt et riktig bilde på hvordan resultatet ville se ut, eller fordi man kanskje mislyktes med å kommunisere eksakt hva det er man ønsker. Uansett hva grunnen er, så er skaden allerede skjedd, og hverken frisøren eller kunden kommer ut av situasjonen i et godt lys.

 

Hva er løsningen?

Å bla seg gjennom blader og aviser når man venter, for å få inspirasjon til frisyrer, er nokså greit, men det gir ikke et korrekt bilde. De fleste frisyrer ser bra ut på fotomodeller, men vil det se likt ut på en kunde? Sjansen er lav. Hva om det fantes en måte å se hvordan man selv ville sett ut med den frisyren? Eller hva om man kunne se frisyren i lifesize størrelse foran seg i speilet før man tar beslutningen? Det hadde kunnet løse denne utfordringen. Og det er faktisk fullt mulig. Med Pilkington MirroView™ kan du plassere en digital skjerm bak glasset og vise frem forskjellige frisyrer til kunden i speilet som hun ser seg selv i. Når kunden har valgt en frisyre, slår du av skjermen, og hun vil kun få et speilbilde foran seg igjen.

 

Hvordan fungerer det i praksis?

Pilkington MirroView™ er et speilglass som er ypperlig å bruke sammen med berøringsskjermer. Du kan lese mer om hvordan det fungerer her, men nå tenker du kanskje på hvordan din frisørsalong kan benytte seg av glasset. Hvordan du bruker det, er litt opp til deg og din teknologiske kompetanse. Du kan enten vise opp en modell på den digitale skjermen med forskjellige frisyrer som du kan bla gjennom. Eller så kan du ta et bilde av kunden og bruke en software der du digitalt kan vise hvordan kunden hadde sett ut med ulike frisyrer. Det siste vil naturligvis være litt mer tidkrevende, men verdien du gir ved å gjøre dette, vil være så høy da sjansen for at kunden blir fornøyd med resultatet, øker vesentlig.

 

Hvis du vil at din frisørsalong skal skille seg ut blant konkurrentene og bygge opp en lojal kundebase, kan Pilkington MirroView™ være riktig valg for deg. Finn ut mer om hvordan Pilkington MirroView™ fungerer, og hvilke bruksområder de har, i vår gratis e-bok.

 

Gratis E-bok: Smarte refleksjoner

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [speil]
Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Når vi skal beskytte det som er av verdi for oss, er det like ofte snakk om mennesker og gjenstander med stor affeksjonsverdi som dyre, materielle ting. Ved å sette inn sikkerhetsglass i boligen din øker du sikkerheten i hjemmet.


Inspirasjon til hjemmet: speil uten ramme

Inspirasjon til hjemmet: speil uten ramme

Om du tenker på å bruke speil i interiøret, så kanskje du kan se for deg også å bruke speil uten ramme? I dette innlegget tar vi for oss noen bruksområder, og gir deg litt inspirasjon og gode tips om nettopp dette emnet.


Inspirasjon til hjemmet: store speil

Inspirasjon til hjemmet: store speil

Store speil i hjemmet kan skape et distinkt uttrykk, samtidig som de også kan være med på å gi romstørrelse, lys og drama, noe som vil imponere selv den kresne.