Glassbloggen

Annerledes bruksområder for vinterhager

Når man tenker på vinterhage, er det lett å tenke i konvensjonelle baner. Et sted der man kan servere middag eller nyte sene sommerkvelder uten å plages av mygg og knott. 

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor dette er det en vinterhage vanligvis brukes til, men det finnes mange andre ting du kan gjøre med en vinterhage.

Liker du å ha hjemmekontor?

Å sitte innestengt på et lite kontor hjemme med masse arbeid på en varm dag i august er kanskje ikke slik du vil tilbringe dagen. Å ta med seg arbeidet ut i hagen er ikke særlig heldig det heller, papirene blåser bort og solen gjør det umulig å se noe på dataskjermen. Ta med deg arbeidet ut i vinterhagen, rull ned markisene og nyt sommeren og det deilige været mens du jobber.

 

Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

 

Er du kunstnerisk av deg?

Hvorfor ikke forvandle vinterhagen til et ateliér der du kan la deg inspirere av naturen rundt og lage vakre kreasjoner. Se for deg hvor mye mer inspirasjon du får når du hører fugler kvitre og humler surre sammenlignet med hvis du står i et lite rom innendørs.

 

Herjer barna dine i huset?

Når regnet høljer ned, kan det brått bli litt klaustrofobisk i hjemmet. Gjør vinterhagen din til et morsomt sted for barna å være i. Å se naturen på utsiden vil få i gang kreativiteten deres, og snart leker de butikk eller spiller yatzy. I mellomtiden får du litt ro til å stelle med det du vil på en regnværsdag.

 

Er du en hageelsker?

Hvorfor ikke bruke vinterhagen som et drivhus? La druer og eføy klatre opp langs veggene, og plasser en liten parkbenk mitt i jungelen. Når du har altfor mye å tenke på, kan du sitte og bare nyte alt det grønne omkring deg.

 

Uansett hva du vil bruke vinterhagen din til, ha gjerne litt tanker om det før du bygger den, slik at du velger riktig glass til formålet. Tenk litt utenfor boksen og la personligheten din og hvor du er i livet sette preg på hva du gjør med vinterhagen.

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage]
Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.


Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Så fort vi er over i et nytt kalenderår, begynner vi nordmenn å telle ned til våren og de solrike, lysere og varmere dagene som venter. Optimistene glemmer fra år til år hvor lang senvinteren kan være, mens andre husker de kalde vindgufsene som slo inn på terrassen til langt ut i april. Heldigvis finnes det måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i tiden før våren har vunnet over vinteren.


Forleng utesesongen med en vinterhage

Forleng utesesongen med en vinterhage

Synes du sommeren i Norge er litt for kald og kort, spesielt i nord? Ønsker du å nyte flere dager ute på terrassen din, også når høsten er i anmarsj – og til og med når gradestokken kryper enda mer nedover?