Kapittel 1

Introduksjon

Glass og speil på badet har vært en gjenganger i mange år, og det er nesten ikke grenser for hvordan man kan anvende disse materialene. Glasspaneler, skyvedører, hyller og soneinndeling er bare noen eksempler på bruksområder. Glass og speil er også elementer som kan hentes inn for å gi badeværelset et løft, gi en bedre romfølelse og et mer eksklusivt preg uten å måtte pusse det opp helt fra bunnen av.

Glasspaneler istedenfor fliser? Moderne løsning med mindre vedlikehold


6 baderomstrender med glass i 2018-2019

Alt du trenger å vite om glasshyller på bad


Stopp! Ikke mal glasset selv - Slipp kyndige fagfolk til

Kapittel 2

Oppussing av badet

Nordmenn pusser opp mer enn noen andre, og badet er intet unntak. Vi vil ha det varmt og lunt, helst med fliser og varmekabler på gulvet, og spa-følelsen er ettertraktet. Samtidig skal forskjellige standarder følges, små rom skal ha plass til alle fasilitetene et bad bør inneholde uten at man mister romfølelsen, og store rom trenger kanskje å deles opp i soner. 

Det er mange valg som må tas og mange ting man må tenke på. 

Dette bør du ikke gjøre når du skal pusse opp badet


Interiørglass og speil på badet

Bedre gjesteopplevelser med glassløsninger på hotellbadet

 

Lite bad store muligheter

Bruk av speil og farger på riktig måte kan gi badet ditt et løft og skape illusjonen av et større rom. Et speil trenger ikke bare å være et speil over vasken. Speil andre steder i rommet kan gjøre underverker for romfølelsen og bidra til en følelse av kvalitet og eksklusivitet.Slik får du badet ditt til å føles større

Kapittel 3

Typer glass du kan bruke på badet

Det finnes mange forskjellige typer glass man kan bruke, avhengig av hvilken funksjonalitet man ønsker. Pilkington produserer spesialglass med forskjellige typer overflatebehandling som er verdt å vurdere, avhengig av hva glasset skal brukes til. Ekstra klart glass, glass som en enkelt å holde rent og speil som er korrosjonsbestandig, er noen eksempler.


Det klareste glasset - Pilkington Optiwhite™

Dette glasset har minimalt innhold av jerndioksid og er derfor nesten helt uten grønnskjær. Dette glasset er perfekt å benytte til interiørløsninger.

Til bruk i dusjen - Pilkington Optishower™

Dette glasset er produsert på Pilkington Optiwhite™ og er gitt en overflatebehandling i produksjonen av selve glasset, som reduserer korrosjon. Dette belegget gjør glasset lett å holde rent, og det forblir klart selv etter lang tids bruk.
Er du på utkikk etter en helt klar glassvegg på badet, er dette glasset du skal benytte.

Dobbeltsidig speil som er korrosjonsbestandig - Pilkington Mirropane™ Chrome

Dette glasset er godt egnet for våtromsområder med høy fuktighet, og kan brukes for eksempel som dusjvegg. Det monteres enkelt med skruefester i vegg, eller skinner, og kan bearbeides med silketrykk, sandblåses og til og med bøyes hvis det er behov for dette med tanke på tilpasning.

Forskjellige typer spesialglass kan du lese mer om her

Les om Pilkington OptiShower™ her.


Unngå grønnskjær i glasset

 

Kapittel 4

Speil på badet

Mange tenker nok at et speil bare er et speil, men det kan ha langt flere funksjoner. I tillegg til at speil gjør at rommet føles større, reflekterer det lys. Dersom du har et bad uten vindu eller med begrensede lyskilder, kan dette bidra til å skape et lysere og mer innbydende rom.

Speil på badet – dette bør du vite


Gjem unna det du ikke vil se

Vi har alle ting vi ønsker å gjemme unna på badet. Kanskje har du bad med skråtak, og er usikker på hvordan du skal utnytte plassen? Eller ønsker du å skjule en vaskesøyle eller varmtvannstank? Speil kan være løsningen. Dette er en genial måte å lage rom til oppbevaring på, å gjemme bort ting du ikke har lyst til at skal synes og samtidig introduserer du et spennende designelement.


Skyvedører i speil på badet

Spesialtilpassede skyvedører er en funksjonell og plass-effektiv måte å få store speil inn i baderommet på. En hel speilvegg kan i tillegg gi badet et luksuriøst og moderne uttrykk, uten at man er nødt til å gå i gang med kostbare oppussinger.

I en episode av Eventyrlig oppussing fra vakre Sommarøy skjulte de til og med toalettet bak en skyvedør i speil. Her ble speilet satt på skinner og fungerer som en romskiller mellom to soner på badet - Pilkington Mirropane™ Chrome Spy er glasset som gir innsyn kun fra en side og er perfekt til til fuktige omgivelser som baderom, dusjsoner og spa områder eller treningslokaler hvor det til tider er høy luftfuktighet. Pilkington Mirropane™ Chrome Spy gir en speilende effekt fra den ene siden og har et litt mer gråfarget glass fra motsatt side. Lysforholdene er selvfølgelig av stor betydning.


Skyvedør i speil på badet

Kapittel 5

TV på badet

Forestill deg da å kunne se på dine favoritt-serier fra badekaret, uten å en synlig TV på veggen, eller være redd for at TV`en kan falle ned i badekaret. Med Pilkington MirroView™ kan du gjemme TV´n bak speilet,. Er Tv`en slått av ser man bare et vanlig speil, slår man på Tv`en vil bildet synes gjennom speilet.  Les mer om hvordan det fungerer i disse artiklene: 

Slik kan du kombinere et speil med TV på badet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Kapittel 6

Glassdør

Det finnes forskjellige varianter av glassdører du kan velge mellom til badeværelset. På større bad kan det gi et luksuriøst preg å ha et eget dusjområde med glassvegger, eller kanskje til og med en sauna. Kanskje du til og med vil vurdere å bruke speil i baderomsdøren? Det finnes glass for bruk i glassdør. Her benyttes sikkerhetsglass som er herdet og /eller laminert.

Baderomsdør i glass – åpent, men privat

5 inspirerende tips til din dusj

Kapittel 7

Dusjdører

Dusjdører kan være en spennende og fleksibel løsning for å unngå vannsprut fra dusjen . På et lite bad kan det å velge dører som kan foldes inn være en fordel, ettersom det frigjør gulvplass og gir bedre romfølelse når dørene ikke er i bruk. Det finnes også mange varianter av fast felt i kombinasjon med dusjdører. På et stort bad kan dette bidra til soneinndeling, og vil kunne gi et rent og stilig helhetsinntrykk av badet.  

 

6 fordeler med dusjdør i glass

Dette bør du vite om dusjdør i glass

Tre lekre glassløsninger for dusj

Unngå grønnskjær i glasset

Kapittel 8

Dusjvegger

Mange velger dusjvegger for å unngå sprut ut i resten av rommet. Her finnes det forskjellige løsninger som spenner fra det tradisjonelle dusjkabinettet til skreddersydde dusjvegger som går fra gulv til tak, festet med skinner i tak og vegg. . Det er mulig å kombinere dusjvegger med dør, eller å ha en mer åpen løsning. Hva som er mest hensiktsmessig vil både være avhengig av størrelsen på rommet, og hvor i rommet dusjen er plassert. Dette kalles skreddersydd glassdør. Du kan i prinsippe få disse i hviklen fasong som passer ditt bad aller best.

 

5 inspirerende tips til din dusj

Dusjvegger eller dusjkabinett – hva er rett for deg?

Tre lekre glassløsninger for dusj

Kapittel 9

Spafølelsen - noen tips

Det er mange enkle grep du kan ta for å få spafølelsen på badeværelset ditt.Noen ganger løser du det med et nytt sett håndklær, en velduftende såpe og noen stearinlys. Andre ganger må du kanskje gå litt mer grundig til verks og gjøre en større investering i for eksempel en glassvegg, speilskyvedører eller liknende. 

Slik får du badet ditt til å føles større

Slik får du et mer innbydende baderom

Kapittel 10

Dette må du tenke på ved vask av glass

Det er ikke alltid like lett å få et godt resultat når du skal vaske speilet eller glasset på badet. Såperester og kalkavleiringer er noen av utfordringene man støter på, i tillegg til de velkjente stripene og uklarhetene etter vask. Hva slags vaskemidler og utstyr man bruker er også viktig å tenke på, slik at man ikke skader overflaten kjemisk eller mekanisk. 

 

Les mer om rengjøring av glass her

Kapittel 11

Sikkerhet på badet: Praktisk, trygt og funksjonelt

Det er viktig å velge speil og glass som tåler fukt og er trygt å bruke på baderommet. Det finnes flere typer sikkerhetsspeil og -glass som gjør at du slipper å bekymre deg for at det knuser eller etterlater glasskår på badegulvet. 

 

Her finner du flere tips til å velge riktig type glass eller speil på badet: 

Speil på badet - dette bør du vite

Sikkerhetstips til baderommet
Utfordringer med glass, fra forbrukerens perspektiv

Les mer om sikkerhetsglass

Kapittel 12

Vi hjelper deg med baderoms-drømmen

Enten du skal gjøre en totalrenovering av badet ditt, eller om du bare skal gi det et løft, kan våre glassmestere hjelpe deg. Vi er løsningsorienterte og finner fram til den løsningen som passer akkurat ditt bad. 

Ta kontakt, så hjelper vi deg å finne glassmesteren som kan hjelpe deg med ditt prosjekt.

 

New Call-to-action