Glasstyper

Solbeskyttende glass

Tidligere var alle solbeskyttelsesglass veldig mørke, men dette er ikke lenger tilfelle. I dag kan du få solbeskyttende glass som slipper inn nesten like mye lys som tradisjonelle glass. Det finnes mange forskjellige varianter, avhengig av hvilket behov du har.

 

Solavskjermende glass

Hvis for mye av solens energi trenger igjennom glassene, kan det oppstå et dårlig inneklima i form av uhensiktsmessig høye temperaturer som kun kan fjernes med energikrevende ventilasjons- og airconditionanlegg. Solavskjermende isolerglass kan holde opp til 85 % av solenergien ute og dermed overholde lovkravet om maks 25°C. Inneklimaet blir dermed lettere å styre året rundt.

 

Farget glass

Halvparten av solstrålingen finnes i det synlige området. Man kan derfor ikke fjerne uønsket solenergi uten å endre på lysets sammensetning, og dermed farge gjennom glasset. En av løsningene på denne utfordringen er å bruke gjennomfargede solbeskyttende glass. Dette vil absorbere og reflektere en stor del av solstrålingen.

Les mer: Solbeskyttende glass - dette bør du vite

 

Belagte glass

Dersom du ikke ønsker et gjennomfarget glass, kan du benytte deg av et belagt glass. Belagte glass fungerer på samme måte som et gjennomfarget glass, og i noen solbeskyttende glasstyper er lysrefleksjonen til og med den samme som i vanlig floatglass. Du vil med andre ord få meget høy lystransmisjon. Da en vesentlig del av solenergien absorberes i glasset, skal det solbeskyttende glasset alltid plasseres ytterst i isolerglasset for best mulig å lede bort solenergien.

Les mer: Slipp inn dagslyset og få et lysere hjem

 

Les også:
Solbeskyttelsesglass - slipper lyset inn, stenger varmen ute
Store vinduer - de vanligste utfordringene

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Be om pris