Alt du trenger å vite om

Spesialglass

Enten du skal ha glass til et vindu, en dør eller på badet, kan det være lurt å tenke nøye gjennom hvilke funksjoner glasset bør ha. Er det viktig at glasset ikke dugger? Skal det være ekstra klart og tåle vann og såpe uten å bli stygt og ripete, eller refleksfritt for optimal eksponering og gjennomsikt? Her kan du lese mer om de forskjellige glasstypene som finnes og hvilke egenskaper og bruksområde hver glasstype har.

Kapittel 1

Kondens-reduserende glass

>Pilkington Anti-condensation Glass er et glass som reduserer utvendig kondens i godt isolerte vinduer og fasader.. Belegget sørger for at glassets temperatur ikke går under duggpunktet, og dermed unngår man dannelse av kondens, dugg og frost på kalde dager med høy luftfuktighet. 

Les mer om Pilkington Anti-Condensation Glass her.

Glass med kombinert solbeskyttelse, kondensbeskyttelse og varmeisolering

Pilkington Anti-condensation Glass kan belegges på motsatt side og da kombineres med varme-isolerende eller solbeskyttende belegg. les mer om disse produktene her: Pilkington Optitherm™ S3 AC og Pilkington Suncool™ 70/35 AC. Glasset kan bearbeides, lamineres og herdes som vanlig glass.

Dugg på vinduene? Vi har løsningen for deg!

Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Slik unngår du dugg på vinduene

Solbeskyttende glass - dette bør du vite

Kapittel 2

Speilglass som er motstandsdyktig mot korrosjon fra vann og fuktighet.

Visste du at det finnes speilglass som er motstandsdyktig mot korrosjon fra vann og fuktighet? Denne typen speilglass kan brukes på mange måter, for eksempel som dusjvegg, som speil på badet eller andre steder du ønsker å ha et speil som tåler vann og fuktighet. Pilkington Mirropane™ Chrome kan benyttes som et dobbeltsidig speil uten laminering.  Speilet er krombasert og kan i tillegg herdes og lamineres for å ivareta personsikkerheten. å.  

Les om de forskjellige typene Pilkington Mirropane™ Chrome her.

Kapittel 3

Gjennomsiktig speilglass foran skjermer

Hvis du har lyst til å skjule en tv-skjerm, enten fordi du synes at en stor, svart skjerm  midt i rommet er et trist syn, eller fordi du har lyst til at tv´n skal beskyttes fra f.eks vann på et badeværelse, eller fett og sprut på et kjøkken, kan du bruke et speilglass foran skjermen. 

Pilkington MirroView™ er et reflekterende speilglass som ser ut som et vanlig speil når skjermen bak speilet er skrudd av. Når skjermen skrus på, vil bildet vises klart og tydelig gjennom glasset.
Pilkington MirroView™ kan benyttes sammen med moderne berøringsteknologi.   

 

Bruksområder for glass i hjemmet

På tide å modernisere kjøkkenet?

Slik kan du kombinere et speil med TV på badet

Kapittel 4

Glass for dusj og våtrom

På et baderom kan det lønne seg å bruke glass som tåler vann, varme og fiktighet pver tid. Pilkington Optishower™ er  enkelt å rengjøre fordi såpe og kalkrester ikke setter seg så godt fast og er dermed enkelt kan vaskes vekk. Glasset holder seg blankt selv etter mange års bruk. Denne typen glass egner seg til bruk i f.eks dusjvegger eller dusjdører. 


Les mer om Pilkington OptiShower™ her.

Kapittel 5

Lavreflekterende glass

Dette glasset reduserer refleksjonen samtidig som det slippes gjennom mye lys. For å oppnå den aller beste refleksfrie sikten, må begge glassflatene være belagt med Pilkington OptiView™ belegget. Dette oppnås ved at to Pilkington OptiView™ glass limes sammen og vi får da Pilkington OptiView™ Protect.  Dette glasset har alle fordeler et laminert glass har; som økt sikkerhet og holdbarhet samt meget gode akustiske egenskaper. Glasset beskytter mot UV-stråling gjennom å blokkere mer enn 99% av UV-transmisjonen. Dette bidrar til minimal solbleking av møbler og interiør. 


Les mer om Pilkington OptiView™ Protect her.

Kapittel 6

Ekstra klart glass

Ekstra klart glass: Pilkington Optiwhite™ er et ekstra klart glass med et minimum av jernoksid og grønntone. Dette glasset benyttes til formål hvor det er krav til ekstra god gjennomsikt, som f. eks. utstillingsmontere, møbler eller i interiør.Les mer om Pilkington Optiwhite™ her.

Kapittel 7

Energisparende glass

>Har du tenkt på at et energisparende glass er en god måte å redusere energibruken i boligen din på? Det finnes etterhvert mange forskjellige typer glass som hindrer varmetap fra boligen din ut til omgivelsene. Slike glasstyper vil også kunne forhindre innendørs kulderas fra vinduer. Med stadig høyere strømpriser og krav til inneklima, er det viktig at vinduene dine ikke er et energisluk. 

Her kan du lese mer om forskjellige typer energisparende glass 

Pilkington Optifloat™ Clear

Pilkington K Glass™ N

Pilkington Optitherm™ S1A

Pilkington Optitherm™ S3

 

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Energispareglass forbedrer inneklimaet

Hva er egentlig lavemisjonsglass?

Senk driftskostnadene med energispareglass

Slik fungerer energispareglass

Slik kan du redusere behovet for oppvarming

Vil du holde på varmen i vinter?

Hva er egentlig U-verdi?

Kapittel 8

Støydempende glass

Det er irriterende med høye lyder som invaderer boligen din, enten det dreier seg om soverommet ditt når du akkurat holder på å sovne om kvelden, eller i stua  mens du spiser middag. Støydempende glass i vinduene vil kunne ta bort veldig mye lyd og gi deg et behagelig rolig innemiljø.

 

Reduser støy med støydempende glass

Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

Kapittel 9

Frostet glass

Det er ikke alltid man har lyst til at ting skal ses gjennom glasset i en dør eller en glassvegg. Da kan det være fint å bruke frostet glass. Denne typen glass slipper igjennom endel lys, uten at man kan se hva som er bak som annet enn skygger. 

 

Les mer om frostet glass her

Kapittel 10

Dekorglass og silketrykk

Hvis du har et ønske om at glasset du setter opp i en dør eller vegg eller liknende, skal være iøynefallende og ha en dekorativ effekt, kan dekorglass eller silketrykket glass være det du leter etter. Du kan selv velge hvilket motiv du ønsker at glasset skal ha, og det skreddersys etter dine behov. 

 

Glass over kjøkkenbenk – ikke bare én valgmulighet

Glass på kjøkken | Glassfagkjeden

Kapittel 11

Sikkerhetsglass

Med sikkerhetsglass kan du trygt skape interiør med fri gjennomsikt og slippe inn rikelig med dagslys, selv på utsatte steder.

 

Sikkerhetsglass er herdede og/eller laminerte color: #000000;"> glass i ulike kombinasjoner avhengig av hva det skal sikres mot og hvor effektiv sikringen skal være.

Glassfasader, glasstak

Glassgulv

Glassdører

Glasstrapp- og rekkverk i glass, glassrekkverk

Levegg for uteplassen

Glass skillevegger

Speil

Dusjvegger

Glasshyller og glassbord

Glass over kjøkkenbenk

Hva er sikkerhetsglass?

Sikkerhetstips til baderommet

Hva er laminert glass?

Glassrekkverk- interiør - eksteriør

Speil

Dusjdør i glass

Glassvegg

Kapittel 12

Selvrensende glass

Selvrensende glass er et helt vanlig glass med et spesielt belegg på utsiden som gjør at glasset renser seg selv. Når belegget utsettes for dagslys reagerer glasset kjemisk. Organiske avleiringer brytes ned, og belegget sørger for at regnvannet renner jevnt over hele glassflaten og vasker bort den løse skitten. Belegget er veldig slitesterkt fordi det legges på i produksjonen av glasset, og varer like lenge som selve glasset. Glasset monteres som det ytterste glasset i vinduet.

 

Pilkington Activ™ 

Selvrensende glass - passer til ulike hus og hjem

Selvrensende vinduer er perfekt om våren

Senk rengjøringskostnadene med selvrensende fasadeglass

Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Slik får du rene vinduer uten å rengjøre

4 selvrensende nyskapinger til hjemmet ditt

La naturen vaske vinduene

 

New call-to-action