Inspirasjon / Utendørsglass

Innglassing av balkonger

Bor du slik til at du er plaget av trafikkstøy eller sjenerende lyder, eller har du et ønske om å kunne bruke terrasse eller veranda lenger utover høsten.? Da kan du velge å glasse inn balkongen. Det gir deg flere bruksmuligheter og du kan bruke den på vinteren også hvis glasset er godt isolert.

 

Med en innglasset balkong kan du utvide sommeren

"Sommaren är kort, det mesta regnar bort" synger svenskene, og det stemmer dessverre altfor godt også i Norge. Å sette seg på balkongen med en kopp kaffe i sommerregnet lokker ikke noe særlig. Men å bruke en hel dag av ferien på å sitte innendørs og se på TV er ikke noe særlig det heller.

Det å kunne sette seg på balkongen og høre på regnet som leker forsiktig mot glasset er avslappende, og opplevelsen av å være utendørs ivaretas. Da vil du kunne få litt ekstra ut av sommeren, siden du kan benytte balkongen på kalde, men solfylte vår- og høstdager. Dersom du bruker et godt isolerglass, vil du faktisk kunne holde balkongen varm hele året rundt og benytte deg av den også om vinteren.

 

Ivareta sikkerheten på balkongen

En stor fordel med å ha en innglasset balkong er sikkerheten som medfølger. Det mest åpenbare sikkerhetsaspektet er at du unngår risikoen for at noen faller ut fra balkongen. Barna dine vil trygt kunne leke på balkongen uten at du skal trenge å bekymre deg. Et annet sikkerhetsaspekt er at du unngår at fugler bygger rede over balkongen. Ja, fugleliv er vakkert, men det kan fort bli uhygienisk å være så tett innpå ville fugler som flyr over kaka du nettopp satte fram på balkongbordet.

 

Ekstra lagringsplass om vinteren

Dersom du bor i en litt mindre leilighet, kan det være at du ønsker mer lagringsplass. Med en innglasset, isolert balkong kan du bruke denne som lagringsplass om vinteren. Tingene du oppbevarer der, vil ikke ruste eller ta skade, slik de ville gjort hvis balkongen ikke var innglasset.

Dersom du har planter som trenger å gå i dvale om vinteren, kan du fint ha disse på balkongen uten å holde den oppvarmet. Faktisk vil du i praksis kunne forvandle balkongen til en vinterhage.

 

Støydemping

En av de største fordelene med å ha en innglasset balkong, særlig dersom du bor i byen, er at du kan redusere støyen. Et isolerglass vil redusere støy kraftig, og et støyreduserende glass vil redusere støyen nesten helt og holdent. Du vil med andre ord kunne nyte stillheten på balkongen din selv om du bor tett inntil en motorvei.

Vurderer du å glasse inn balkongen din? Ta kontakt med en en av Glassfagkjedens medlemmer i ditt område for å få hjelp til å velge riktige dimensjoner og type glass for akkurat ditt behov!

Glassfagkjedens medlemsbedrifter har lang erfaring med levering av ulike løsninger.

 

Les mer:
Slik kan du bruke balkongen hele året

Balkong i glass
Fordelene ved å bygge inn balkongen

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Be om pris