Interiørglass

Glass har mange bruksområder og kan brukes til en rekke interiørløsninger. En skyvedør i glass slipper lyset igjennom og åpner opp mot tilliggende rom, men kan også brukes som garderobedørsløsning i et walk-in closet. Eller hva med en trapp eller et gulv i glass? På denne siden har vi samlet en rekke ideer til inspirasjon.

Kapittel 1

Skyvedør i glass

Skyvedører i glass har mange bruksområder, og mange mulige utforminger. Du kan velge å  ha skyvedører med store, åpne glassflater eller forskjellige varianter av ruter. Glasset kan være frostet eller klart, det er til og med mulig å velge glass med silketrykk der du selv velger motiv og farger. Uansett vil en skyvedør i glass være plassbesparende, og kan heve det designmessige inntrykket av et rom.

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Oppfyll drømmen om en walk-in closet

Derfor bør du ha skyvedør i glass inne

Kapittel 2

Glassvegg

Å bruke glassvegger har mange fordeler. Det åpner opp, deler inn rommet og kan også gi god isolasjon mot støy. I tillegg bidrar en glassvegg til at lys fra vinduer kan slippe lenger inn i boligen eller kontorlandskapet, enten det dreier seg om å åpne opp mørke gangarealer og trapperom eller å viske ut skillet mellom to tilstøtende rom. 

Tips når du skal lage eget hjemmegym

Skillevegg i glass 

Skap din personlige stil med glassvegg

Slipp kreativiteten løs med glassvegg mellom kjøkken og stue

Lag en moderne badstue i glass

Inspirasjon - Glassvegg

Kapittel 3

Glasstrapp og glassgulv

Visste du at det er mulig å lage en hel trapp i glass? Eller hva med et gulv? Det å lage trappeløsnig eller gulv i glass kan bidra til å løfte lysgjennomstrømningen i boligen, og gir en følelse av luft og lys og åpent rom som er helt unik. 

Dette bør du vite om glassgulv

Glassgulv eller glasstrapp, 

Kapittel 4

Speil som en del av interiøret

De fleste tenker nok på speil som noe man bruker for å kunne se seg selv. Men har du tenkt på at speil også kan brukes som dekorelement? Et speil på veggen med en fin ramme rundt kan løfte rommet til nye høyder. I tillegg vil et speil kunne få rommet til å føles både større og lysere. Det finnes også andre bruksområdet for speil som en del av interiøret; speilglassdører og smarte speil du kan gjemme for eksempel TV´n bak er bare noen av mulighetene. 

4 designideer med speil

Kapittel 5

Glass på kjøkkenet

Det vanligste bruksområdet for glass på kjøkkenet er vel i vitrineskapdører over kjøkkenbenken. Setter man pene ting på innsiden, vil det virke nesten som et bilde. I tillegg er det de siste årene blitt veldig vanlig å bruke glass mellom kjøkkenbenken og overskapene istedenfor fliser. Man slipper fuger hvor fett og søl setter seg fast og får en jevn, robust overflate som beskytter veggen bak. 

Glass over kjøkkenbenk - ikke bare én valgmulighet

Unngå stygge merker med en glassplate over komfyren

Glass på kjøkken | Glassfagkjeden

Kapittel 6

Innramming av bilder

Ønsker du å beskytte bildene dine litt ekstra, kan det være lurt å legge på glass. Glasset kan i tillegg beskytte bildene mot falming hvis du sørger for å velge glass med solbeskyttende egenskaper. 

Innramming av bilder

Kapittel 7

Glassplate foran peisen

Foran peisen eller ovnen er det krav til at man skal ha flammesikkert underlag. Har du for eksempel et tregulv som du ikke ønsker å dekke til, kan en glassplate gjøre jobben. 

Beskytt gulvet mot gnister med glassplate til peis

Kapittel 8

TV som ikke synes

Det er mulig å gjemme bort tv´n bak et speil. Det smarte speilet Pilkington MirroView™vil sørge for at TV´n synes når du skrur den på, men at overflaten bare ser ut som et speil når TV´n er skrudd av. 

Uenige om TV på kjøkkenet? Da er dette den perfekte løsningen!

MirroView Funksjonsspeil | Glassfagkjeden

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

 

Interiørglass vol. 2