Rett glass på rett plass

  • Glassfagkjeden har medlemmer fra Kristiansand i Sør til Kirkenes i Nord og er derfor landsdekkende med sine 42 medlemmer, alle med samme ønske :  tilfredsstille forbrukerens etterspørsel og økende interesse for glass. Målet er å opplyse forbrukermarkedet fordelene det er ved å velge funksjonsglass som: 

    energiglasslyddempende glasssolbeskyttendeselvrensende og sikkerhetsglass , samt glass til interiørbruk, samtidig vektlegge hvor viktig det er å benytte seg av dyktige og seriøse håndtverkere ved utførelse av arbeidet.

 

800_800_image_280_6707726_b5c3abba9c2298d094570346cd24542c-2

 

 

Anne-Charlotte Braastad

Hva er Glassfagkjeden?

Glassfagkjeden er en landsdekkende kjede av glassfagarbeidere/glassmestere, med totalt ca. 42 medlemmer. Kjeden betjener privat- og proffmarkedet fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord.

Medlemmene i Glassfagkjeden er selvstendige bedrifter samlet i et nettverk, som drar nytte av merkenavnet  Pilkington  – en av verdens ledende produsenter av glass. Pilkington Norge AS driver Glassfagkjeden. Salg og markedsføring styres sentralt fra Pilkington Norge AS. Mer informasjon om Pilkington Norge AS finner du på www.pilkington.no

Pilkington sin fabrikk ligger i Elverum. Det meste av glassproduktene medlemmene i kjeden håndterer kommer herfra.
Fabrikken ble i 2021 en Miljøfyrtårn sertifisert virksomhet . Dette betyr at virksomheten tar bærekraft på alvor.
Mange av Glassfagkjedens medlemmer er også sertifiserte Miljøfyrtårn eller er i en prosess for å bli det.
Pilkington Norge AS er med i StartBANK og har medlemskap i Glass og Fasadeforeningen.

 

2001: En glassodyssé – Glassfagkjeden blir til

Den største utfordringer for Pilkington Norge på den tiden,  var å treffe og betjene sluttbrukermarkedet. Tidligere erfaringer viste at ulike markedsaktiviteter mot denne kundegruppen i form av kampanjer, messer og annonsestøtte gjennom ulike glassmesterkunder ikke alltid nådde frem.

Dessuten var det en utfordring å håndtere direkte henvendelser fra sluttbrukermarkedet, siden det på daværende tidspunkt ikke fantes noen oversikt over lokale glassmestere som Pilkington Norge  kunne henvise sluttbrukeren til. I tillegg viste undersøkelser at kunnskapsnivået hos sluttbrukerne rundt bruk av bygningsglass var mangelfullt.

I 2001 ble kjeden omorganisert til en produsentstyrt forhandlerkjede for Pilkington Norge AS. Konseptet skal markedsføre både glassmestrene og funksjonsglass, med mål om å øke salget i sluttbrukermarkedet. Ved å samle ressursene til et utvalg glassmestere, får organisasjonen større muligheter til å kommunisere med sluttbrukeren direkte.

 

Kjedens mål

Glassfagkjeden har som mål å knytte til seg samarbeidspartnere som sammen skal bidra til høy troverdighet og kompetanse innen glassmesterfaget og glassmestertjenester samt tilby sluttbrukermarkedet de riktige produktene til riktig formål.

Alle medlemsbedriftene i Glassfagkjeden har glass som spesialitet og skal til enhver tid råde sine kunder til valg av rett glass på rett plass. Målet er det samme hos alle medlemmene: å øke forbrukerens interesse for funksjonsglass, gi god informasjon samt vekke forbrukers interesse  ved å velge funksjonsglass,  som energiglass, lyddempende glass, solbeskyttende, selvrensende og sikkerhetsglass.


Som forbruker kan det være vanskelig å vite hva slags glass som skal benyttes hvor; enten det er gamle vinduer som skal byttes ut med nye og mer funksjonelle, eller ønske om å benytte glass som et interiørelement. Våre medlemmer bistår i denne prosessen fordi vi ønsker at forbruker skal være trygg på at glasset de har valgt og  som monteres og tjenestene medlemsbedriftene yter, er av aller beste kvalitet. RETT GLASS PÅ RETT PLASS.

– Anne-Charlotte Braastad, leder for Glassfagkjeden

 


 

 

Hvordan kjenner du igjen Glassfagkjeden?

Medlemmene i Glassfagkjeden bruker logoen på klær, biler og reklame. Se etter logoen vår, den gir trygghet.

 

Service og kvalitet gir trygge forbrukere

Glassfagkjeden har service og kvalitet som to av sine viktigste kjennetegn. Våre medlemmer er faglig dyktige glassmestere med lang erfaring fra glassbransjen. Forbrukere skal være trygg når de kjøper glasstjenester fra et av våre medlemmer.

Lurer du på noe om Glassfagkjeden? Kontakt oss gjerne med alle spørsmål du måtte ha.

Prosjekter vi er stolte av

Lekkert speil på kjøkkenet til Halvor Bakke

Lekkert speil på kjøkkenet til Halvor Bakke

Det lages glass for utrolig mange bruksområder.  I langt større grad enn før, kan man derfor være kreativ med hvor man velger å ha en glassløsning. Interiørdesigner Halvor Bakke ønsket speil bak kjøkkenbenken og fikk en løsning som syder av sober eleganse samtidig som det er røft og solid. 


Glassfagkjeden er leverandør til Eventyrlig Oppussing i sesong 7

Glassfagkjeden er leverandør til Eventyrlig Oppussing i sesong 7

Som stolt leverandør til årets sesong gleder vi oss masse til å vise dere hvordan glass kan benyttes på en eventyrlig måte! Pilkington Norge AS har igjen, i regi av Glassfagkjeden, gleden av å invitere deg til årets sesong av "Eventyrlig Oppussing"