Glassfagkjeden

Om Pilkington Norge AS

Pilkington er en av verdens største produsenter av glass til bygg- og bilindustrien. Konsernet ble grunnlagt allerede i 1826 i St. Helens.  I 1952 utviklet Sir Alastair Pilkington floatglassprosessen, som i dag er den vanligste metoden for produksjon av glass. Siden 2006 har Pilkington vært en del av NSG Group med hovedkontor i Japan.

NSG Group investerer hundretalls millioner kroner årlig i forskning, utvikling og kvalitetssikring av glass produkter. For bygg-industrien fokuseres det på å utvikle og foredle produktene på best mulig måte for å ivareta komfort, sikkerhet, bidra til bedre miljø og totaløkonomi. 

 

Pilkington Norge AS 

Pilkington Norge AS har 3 avdelinger og er totalleverandør av bygnings-glass i Norge. Produksjonsavdelingen for videreforedling av glass ligger i Elverum med prosesser for bearbeiding, herding og isolerglass-produksjon og tilbyr Isolerglass, glass for energi- og innemiljø-kontroll, selvrensende glass, brannvernglass, herdet og laminert sikkerhets- og sikrings glass, glass for støydemping, dekorglass, speil, interiørglass, bly og metallinnfelt glass og glass-systemer for fasader.

Avdelingen i Stavanger er en ren glassmesteravdeling. Avdelingen i Oslo er en ren salgsavdeling som gir deg gode råd når du skal velge glass.

I mars 2021: Pilkington Elverum er nå Miljøfyrtårn sertifisert. Det betyr at virksomheten tar bærekraft på alvor og har oppfylt strenge krav til: arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Du kan lese mer om det her: Vi tar et miljøansvar

 

Glassfagkjeden og Pilkington

I 2001 grunnla Pilkington Norge AS Glassfagkjeden – Norges første landsdekkende glassmesterkjede. Vår  visjonen er å  levere høykvalitativt funksjonsglass og ekspertise til både privatmarkedet og proffmarkedet – uansett hvor i landet man befinner seg. I dag består Glassfagkjeden av 42 selvstendige medlemsbedrifter og leverer glassmestertjenester over hele landet.

Les mer om Glassfagkjeden her.

Siste fra bloggen


Forskjellen mellom 2-lags og 3-lags Isolerglass: Hvordan velge det rette alternativet?

Forskjellen mellom 2-lags og 3-lags Isolerglass: Hvordan velge det rette alternativet?

40% av boligens varmetap kan skyldes dårlig isolerte vinduer.

Isolerglass spiller en avgjørende rolle i å opprettholde et behagelig inneklima samtidig som det bidrar til energieffektivitet og du unngår å betale for mye i strøm. Når du vurderer isolerglass for ditt hjem eller kontor, er det to vanlige alternativer å vurdere: to-lags isolerglass eller tre-lags isolerglass. Begge har sine fordeler og ulemper, og det er viktig å forstå forskjellene for å kunne ta en informert beslutning.


Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Praktisk levegg i glass - Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing i Åsenfjord

Praktisk levegg i glass - Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing i Åsenfjord

Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing har vært på en uforglemmelig oppussingsreise til en idyllisk hytte i Åsenfjord, ikke så langt fra Stjørdal. Siden Glassfagkjeden er en landsdekkende kjede fant vi fort ut at på denne jobben måtte kyndige glassmestere inn og bistå, Riis Glass og Fasade, avd, Stjørdal stilte opp 2 mann og resultatet ble magisk.