Glassfagkjeden

Om Pilkington Norge AS

Pilkington er en av verdens største produsenter av glass til bygg- og bilindustrien. Konsernet ble grunnlagt i 1826 av  Sir Alastair Pilkington, som forøvrig fant opp floatglassprosessen. Siden 2006 har Pilkington vært en del av NSG Group med hovedkontor i Japan.

NSG Group investerer hundretalls millioner kroner årlig i forskning, utvikling og kvalitetssikring av glassprodukter. For byggindustrien fokuseres det på å utvikle og foredle produktene på best mulig måte for å ivareta komfort, sikkerhet, bidra til bedre miljø og totaløkonomi. 

 

Pilkington Norge AS 

Pilkington Norge AS har 3 avdelinger og er totalleverandør av bygnings-glass i Norge. Produksjonsavdelingen for videreforedling av glass ligger i Elverum med prosesser for bearbeiding, herding og isolerglass-produksjon og tilbyr Isolerglass, glass for energi- og innemiljø-kontroll, selvrensende glass, brannvernglass, herdet og laminert sikkerhets- og sikrings glass, glass for støydemping, dekorglass, speil, interiørglass, bly og metallinnfelt glass og glass-systemer for fasader.

Avdelingen i Stavanger er en ren glassmesteravdeling. Avdelingen i Oslo er en ren salgsavdeling som gir deg gode råd når du skal velge glass.

I mars 2021: Pilkington Elverum er nå Miljøfyrtårn sertifisert. Det betyr at virksomheten tar bærekraft på alvor og har oppfylt strenge krav til: arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Du kan lese mer om det her: Vi tar et miljøansvar

 

Glassfagkjeden og Pilkington

I 2001 grunnla Pilkington Norge AS Glassfagkjeden – Norges første landsdekkende glassmesterkjede. Vår  visjonen er å  levere høykvalitativt funksjonsglass og ekspertise til både privatmarkedet og proffmarkedet – uansett hvor i landet man befinner seg. I dag består Glassfagkjeden av 39 selvstendige medlemsbedrifter og leverer glassmestertjenester over hele landet.

Les mer om Glassfagkjeden her.

Siste fra bloggen


Glass i hjemmet - Hvordan sørge for at dette er et trygt sted for barn å leke?

Glass i hjemmet - Hvordan sørge for at dette er et trygt sted for barn å leke?

En felles oppfatning av glass er at det er delikat men skjørt og må håndteres med forsiktighet og i ihvertfall dersom det benyttes som interiørelement i bolig. Spesielt i rom der barn leker og oppholder seg. Små barn mangler i visse tilfeller aktsomhet og står derfor i fare å skade seg.


Spesialprodusert glass – er det verdt prisen?

Spesialprodusert glass – er det verdt prisen?

For en glassmester er ikke glass bare glass, men så utrolig mye mer. Det er håndverk, arbeidstid, prosjektering og omtanke. Glass er kanskje også kanskje verdens beste byggemateriale og kan benyttes i utallige kombinasjoner og til ulike formål. Så hva er du egentlig villig til å betale for spesialprodusert glass?


Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?