Glassfagkjeden

Om Pilkington Norge AS

Pilkington er en av verdens største produsenter av glass til bygg- og bilindustrien. Konsernet ble grunnlagt i 1826 av  Sir Alastair Pilkington, som forøvrig fant opp floatglassprosessen. Siden 2006 har Pilkington vært en del av NSG Group med hovedkontor i Japan.

NSG Group investerer hundretalls millioner kroner årlig i forskning, utvikling og kvalitetssikring av glassprodukter. For byggindustrien fokuseres det på å utvikle og foredle produktene på best mulig måte for å ivareta komfort, sikkerhet, bidra til bedre miljø og totaløkonomi. 

 

Pilkington Norge AS 

Pilkington Norge AS har 3 avdelinger og er totalleverandør av bygnings-glass i Norge. Produksjonsavdelingen for videreforedling av glass ligger i Elverum med prosesser for bearbeiding, herding og isolerglass-produksjon og tilbyr Isolerglass, glass for energi- og innemiljø-kontroll, selvrensende glass, brannvernglass, herdet og laminert sikkerhets- og sikrings glass, glass for støydemping, dekorglass, speil, interiørglass, bly og metallinnfelt glass og glass-systemer for fasader.

Avdelingen i Stavanger er en ren glassmesteravdeling. Avdelingen i Oslo er en ren salgsavdeling som gir deg gode råd når du skal velge glass.

I mars 2021: Pilkington Elverum er nå Miljøfyrtårn sertifisert. Det betyr at virksomheten tar bærekraft på alvor og har oppfylt strenge krav til: arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Du kan lese mer om det her: Vi tar et miljøansvar

 

Glassfagkjeden og Pilkington

I 2001 grunnla Pilkington Norge AS Glassfagkjeden – Norges første landsdekkende glassmesterkjede. Vår  visjonen er å  levere høykvalitativt funksjonsglass og ekspertise til både privatmarkedet og proffmarkedet – uansett hvor i landet man befinner seg. I dag består Glassfagkjeden av 39 selvstendige medlemsbedrifter og leverer glassmestertjenester over hele landet.

Les mer om Glassfagkjeden her.

Siste fra bloggen


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.


Glass i hjemmet - Hvordan sørge for at dette er et trygt sted for barn å leke?

Glass i hjemmet - Hvordan sørge for at dette er et trygt sted for barn å leke?

En felles oppfatning av glass er at det er delikat men skjørt og må håndteres med forsiktighet og i ihvertfall dersom det benyttes som interiørelement i bolig. Spesielt i rom der barn leker og oppholder seg. Små barn mangler i visse tilfeller aktsomhet og står derfor i fare å skade seg.