Glassfagkjeden

Om Pilkington Norge AS

Pilkington er en av verdens største produsenter av glass til bygg- og bilindustrien. Konsernet ble grunnlagt allerede i 1826 i St. Helens.  I 1952 utviklet Sir Alastair Pilkington floatglassprosessen, som i dag er den vanligste metoden for produksjon av glass. Siden 2006 har Pilkington vært en del av NSG Group med hovedkontor i Japan.

NSG Group investerer hundretalls millioner kroner årlig i forskning, utvikling og kvalitetssikring av glass produkter. For bygg-industrien fokuseres det på å utvikle og foredle produktene på best mulig måte for å ivareta komfort, sikkerhet, bidra til bedre miljø og totaløkonomi. 

 

Pilkington Norge AS 

Pilkington Norge AS har 3 avdelinger og er totalleverandør av bygnings-glass i Norge. Produksjonsavdelingen for videreforedling av glass ligger i Elverum med prosesser for bearbeiding, herding og isolerglass-produksjon og tilbyr Isolerglass, glass for energi- og innemiljø-kontroll, selvrensende glass, brannvernglass, herdet og laminert sikkerhets- og sikrings glass, glass for støydemping, dekorglass, speil, interiørglass, bly og metallinnfelt glass og glass-systemer for fasader.

Avdelingen i Stavanger er en ren glassmesteravdeling. Avdelingen i Oslo er en ren salgsavdeling som gir deg gode råd når du skal velge glass.

I mars 2021: Pilkington Elverum er nå Miljøfyrtårn sertifisert. Det betyr at virksomheten tar bærekraft på alvor og har oppfylt strenge krav til: arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Du kan lese mer om det her: Vi tar et miljøansvar

 

Glassfagkjeden og Pilkington

I 2001 grunnla Pilkington Norge AS Glassfagkjeden – Norges første landsdekkende glassmesterkjede. Vår  visjonen er å  levere høykvalitativt funksjonsglass og ekspertise til både privatmarkedet og proffmarkedet – uansett hvor i landet man befinner seg. I dag består Glassfagkjeden av 42 selvstendige medlemsbedrifter og leverer glassmestertjenester over hele landet.

Les mer om Glassfagkjeden her.

Siste fra bloggen


Hvorfor oppstår dugg på vinduet?

Hvorfor oppstår dugg på vinduet?

Se for deg at det er en nydelig morgen, solen gløtter, og morgenduggen pakker inn utsikten fra vinduet. Vent litt, dugg? Hvorfor oppstår det dugg på vinduet? Det vil du jo ikke ha. Årsaken er forholdet mellom inneklima, utetemperatur og vinduene du har i boligen.


Dette må du gjøre ved termisk brudd i vindu

Dette må du gjøre ved termisk brudd i vindu

Et termisk brudd i vinduet oppstår ofte uventet. De som har observert det mens det skjer beskriver det gjerne som en knirkende lyd etterfulgt av et mønster av sprukket glass. Dette kan være en overraskende og urovekkende opplevelse. Hva skal du gjøre om du oppdager dette?


3 typer duggdannelse på glass, hva er forskjellen?

3 typer duggdannelse på glass, hva er forskjellen?

Det skilles mellom 3 typer duggdannelser: Utvendig dugg, Innvendig dugg og dugg mellom glassene.