Glasstyper

Herdet glass

Sikkert og funksjonelt

Med herdet glass kan du trygt skape interiør og eksteriør med fri gjennomsikt og slippe inn rikelig med dagslys samtidig som sikkerheten ivaretas.

Glass er sterkt og styrken øker naturlig nok med tykkelsen. Minimumstykkelsen på glass som benyttes i dører og vinduer er i dag 4mm tykt float glass. Herdet glass er et sikkerhetsglass med meget høy bruddstyrke som sikrer mot tunge støt, som f.eks. personer som faller inn i en glassflate.  Herdet glass gir fullgod sikkerhet mot farlig glassnedfall, trykkbelastninger, termiske spenninger og uforsiktig behandling. Herdet glass er ikke spesielt vanskelig å forsere for personer som vet hvordan, så herdet glass gir derfor ikke nok sikring mot vandalisme og innbrudd. Dersom det stilles krav til høy motstandsklasse kreves det alltid laminert glass. I enkelte tilfeller kan det være fordelaktig med en kombinasjon av herdet laminert glass.

Glassfagkjeden har lang erfaring med levering av ulike glass-løsninger. Ta kontakt med Glassfagkjedens medlemmer her: www.glassfagkjeden.no/finn-glassleverandor eller ring oss på tlf. 815 33 022 så settes du i kontakt med en av våre medlemmer i ditt nærområde.