Glasstyper

Rengjøring av glass

Pilkington er blant verdens ledende produsenter av glass til bygg, bil og tekniske applikasjoner og derfor er det også viktig at vi tilbyr grunnleggende råd om bruk og anvendelse av glass.

Utvendige glassflater og vinduer utsettes daglig for støv og annet smuss. Under normale forhold skal ikke glassets overflate påvirkes av dette.  Ved regelmessig rengjøring og vedlikehold med egnede rengjøringsredskaper og vaskemidler vil skitt og flekker forsvinne. Belagt og overflatebehandlet glass skal rengjøres på samme måte som helt ordinært glass, med myke kluter, egnede vaskemidler og masse vann.

Rengjøringsutstyr av metall skal aldri benyttes direkte på glassoverflater da dette kan lage riper og skade belegg og glass. Unngå rengjøring av vinduer og glassoverflater i direkte sollys og sterk varme.

Tape, etiketter og limstoffer kan gi gjenstridige flekker på glasset, derfor er det viktig at dette fjernes umiddelbart og før glasset eksponeres for sollys og regn. Fjernes ikke merkelappene blir de veldig vanskelige å ta bort senere. Limet sitter skikkelig godt og flekkene blir bare verre jo mer man gnir og gnukker.

Men, det finnes heldigvis råd og du finner løsningen her: http://www.ifi.no/sa-enkelt-kan-limrestene-fjernes
Heller ikke her må det benyttes skarpe gjenstander, barberblad eller annet metall. Dette skader glasset og kan gi riper.

Les også: Slik bør du ikke rengjøre ditt glassrekkverk
 

Følgende rengjøringsmetoder for glass anbefales:

  • Skyll glasset grundig med rent vann for å fjerne mest mulig av sand, støv og annet smuss som kan lage riper i glasset. 
  • Deretter fjernes gjenværende urenheter forsiktig ved å bruke masse vann og håndvinduspusser av et mykt materiale eller en myk klut. 
  • Husk å skylle godt, bruk mye vann, dette for å unngå at partikler skures inn i glasset. 
  • Før glasset tørkes med en myk, tørr og ren klut eller gumminal, sjekkes det om det fortsatt finnes sand eller støvkorn igjen på glassflaten. 

 

Følger du disse 4 enkle rengjøringsrådene vil du vil ha glede av dine vinduer i mange år fremover.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Lurer du på hva ditt prosjekt vil koste?

Be om pris