<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=120395891786963&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Interiør / Interiørglass

Glasstrapp

I de fleste norske hjem er trapperommet boligens mørke hjørne. Dette kan du lett unngå med trappetrinn i glass. Bruk av glass i trinnene blir stadig mer populært. En trapp i glass setter et stilfullt og lyst preg på rommet.  Ved å bytte ut trematerialer med glass får du en trapp som både knytter sammen etasjene men også er et smykke i seg selv.

 

Følgende faktorer påvirker glassvalget til glasstrappen:

Glasset: Type glass, format, glasstykkelse og innfestingsmåte
Laster: Punktlast i kN og jevnt fordelt last i kN/m²

1200x650xGlassgulv,P201200x650.jpg.pagespeed.ic.rmRl5Y2ZMy

Glassgulv

Et gulv i glass utsettes for store lastpåkjenninger noe som kan forårsake svakheter og riper i glassoverflaten.  Derfor  er det viktig å bruke en fler-lags laminert rute med tykt uherdet glass dimensjonert for aktuell vektpåkjenning. Som øverste glass kan et varmeforsterket glass være fordelaktig. Som et utgangspunkt vil en dimensjonert last på 5 kN/m² være retningsgivende for privatboliger og 8 kN/m² i offentlige bygg, men leverandøre må  alltid gjøre en beregning for det spesifikke prosjekt. Bæring og innfesting er avgjørende for glassets holdbarhet. Glasset bør være understøttet på alle 4 sider og bæreprofiler må være tilstrekkelig stabile for å unngå utilsiktet nedbøyning. Understøtting på glassets kortsider kan sløyfes dersom målet er under 40 cm og sideforholdet er større enn 4. (eks: trappetrinn)

Viktig: Glass i gulv bør være laminert eller herdet/ laminert og dimensjonert for 5 kN/m² for privatboliger, og 8 kN/m² i offentlige bygg.

531x438xGulv,P20monteringsdetalj.jpg.pagespeed.ic.N_3WSuqTuX
Tegning: Hentet fra Glassfakta 2015 - et praktisk hjelpemiddel for valg av glass
 

Vurderer du glasstrapp eller glassgulv i ditt hjem? Finn din nærmeste glassleverndør på: www.glassfagkjeden.no/finn-glassleverandor - eller ring oss på tlf. 815 33 022. Glassfagkjedens medlemmer hjelper deg til å velge riktige dimensjoner og type glass for akkurat ditt behov!

Les mer:

Eksklusive designideer til trapper
Glasstrapp gjør boligen eksklusiv
Glasstrapper - dette bør du vite
Inspirasjon til en moderne trapp
Vil du ha en svevende trapp?

 

Gratis e-bok