Referanse

Lekkert speil på kjøkkenet til Halvor Bakke

Det lages glass for utrolig mange bruksområder.  I langt større grad enn før, kan man derfor være kreativ med hvor man velger å ha en glassløsning. Interiørdesigner Halvor Bakke ønsket speil bak kjøkkenbenken og fikk en løsning som syder av sober eleganse samtidig som det er røft og solid. 

Når du velger glass på en utsatt plass som på et kjøkken, vil man kanskje spørre seg om det er solid nok mot støt eller om det er vanskelig å rengjøre? 

 

Men glass er faktisk sterkere enn man tror. Når glasset er herdet vil det tåle bedre både varm damp og små dunk fra panner og gryter. Dessuten er overflaten glatt og jevn, og derfor enkelt å rengjøre med en myk klut.

 

Løsningen hos Halvor Bakke ble Pilkington Mirropane™ Chrome Plus grey

“Jeg valgte et sot-farget speil fordi det skulle gå i ett med fargen på veggen. Speilet gir et ryddig og rent uttrykk i forhold til fliser. I tillegg gir det en dybde i rommet og en følelse av sober eleganse. Jeg er utrolig fornøyd med utførelsen og sluttresultatet” sier Halvor Bakke, interiøreksperten som også er et profilert TV-ansikt for Eventyrlig Oppussing på TV3.

Halvor Bakke 2

Et sotet speil reflekterer mindre lys, men allikevel så mye lys at det skaper en lun atmosfære. Halvor Bakke fikk dermed i pose og sekk; et mørkt og fyldig speil bak kjøkkenbenken som ikke stjeler for mye lys ellers fra rommet.

 

Tilpasser glasset til veggen

Området hvor Halvor ønsket glass er ganske stort og derfor måtte speilet deles i to. Men skjøtene er nesten usynlige, fordi delingen flukter med øvrig innredning for å skape rette linjer i rommet. Som regel limes glasset rett på veggen, men kan også skrus fast med skruer i messing eller krom for å matche øvrig interiør i rommet.


Skjøtene har så vidt polerte kanter som utgjør en minimal fasett på mellom 1mm og 1,5mm.  Speil-platene fuges mot benkeplate for å skape fuktsperre.

"Vi kan gjøre mye med glasset for å få det til å passe perfekt på veggen. Vi tar mål på befaring og lager
utsparinger til stikkontakter, eller hull der det er ønsket. Selv om det lar seg gjøre å levere glass helt opp til 3 meters lengde, er det som regel en greiere løsning å skjøte", avslutter Lars-Jacob Kinge Glassmester hos Kirkerud Glass-service AS i Oslo.

 

Halvor Bakke 3

Tåler røff bruk

Pilkington Mirropane™ Chrome Plus grey er et solid speil som tåler varme og damp ved matlaging. Speilet kan herdes for å tåle mer, men glasset på kjøkkenet hos Halvor Bakke er ikke herdet. 

 

"Halvor Bakke valgte å benytte dette speilet på kjøkkenet , men glasset kan selvfølgelig også benyttes andre steder som et interiørelement.  Herdes glasset vil det tåle mer, men det er ikke gjort i dette tilfellet" sier Lars-Jacob. Du kan lese med om herdet glass her: Herdet glass

Når man velger speil som interiørelement, kan man velge forskjellige farger som da kan tilpasses innredningen. Hos Halvor Bakke var det mørk innredning og han valgte et speil som matchet det øvrige interiøret. 

 

Pilkington Mirropane™ Chrome Plus finnes også i varianten bronse, men selges kun i grå fra Pilkington sin fabrikk på Elverum. Løsningen med glass som et interiørelement gir en god rom følelse med lett refleksjon av lys. Glasset er meget korrosjonsbestandig, dvs tåler fukt godt og passer fint også på baderommet.

 

Interiørglass vol. 2