Glassbloggen

Selvrensende vinduer - la naturen gjøre jobben for deg

Er du lei av å vaske vinduer? Med selvrensende glass er det naturen som har den største jobben med å vaske vinduene dine.

 

Det er få som har lyst til å vaske vinduer. Det er bare noe vi gjøre - innimellom. Hvor ofte du vasker vinduene og hvor ofte du bør vaske vinduene er to forskjellige ting. Det er tungt å vaske vinduer og det krever gjerne bøtte, vaskemidler, nal og klut. Og kanskje til og med stige dersom det er vanskelig å komme til.

 

Hva er selvrensende glass

Selvrensende glass er påført et belegg, som gjør at det som samler seg på vinduet stivner og renner av når det regner. Eller du kan spyle det bort med hageslangen. Belegget på glasset er gjort vanntiltrekkende slik at vannfilm skal kunne renne av glasset samtidig som det tar med seg det som har lagt seg på vinduet.

Selvrensende glass holder seg rent lenger og når det er behov for en vask, er det mye enklere å vaske. Glasset har samme gjennomsiktighet som vanlig glass, men gir bedre sikt selv om det regner.

 

Kast nalen

Selv om glasset vasker seg selv, kan det ha behov for litt ekstra hjelp en gang i blant. Glassene er laget slik at vær og vind skal gjøre hovedjobben, og nalen trenger du mest sannsynlig ikke lenger. Hvor ofte du bør vaske vinduene avhenger av hvor du bor og hva slags klima det er der. Har det satt seg litt vanskelige flekker på vinduet kan det hende du må ut med en klut og litt såpe og spyle det av med hageslangen, men ellers skal alt av skitt og smuss forsvinne av seg selv. Lange perioder med lite regn vil også påvirke glassets evne til å vaske seg selv og da kan det være lurt å spyle glasset med litt vann.

 

God kvalitet

Selvrensende glass skal være like gode som andre glass. Belegget skal være slitesterkt og du vil ikke kunne se det. Det kan hende du vil oppleve at det kommer gjennom litt mindre solstråling og at refleksjonene i glasset er litt tydeligere. Belegget på glasset vil ha samme levetid som en vanlig glassrute - 25 år.

 

Vær forsiktig med rengjøringsmidler

Det er viktig å være oppmerksom på at du aldri må bruke rengjøringsmidler som inneholder silikon eller slipepartikler på et selvrensende glass. Dette vil skade belegget og ødelegge funksjonen glasset har. Du må også holde kjemiske produkter unna glasset.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.