Referanse

Smart design på det nye glasset i dusjen hos Kathrine Sørland

Da Kathrine Sørland pusset opp badet, valgte hun en dusjdør i klart glass. For å forenkle rengjøringen av dusjdøren ble hun anbefalt å velge Pilkington OptiShower™

- Vi leverte en dusjdør til Kathrine Sørland. Hele badet var totalrenovert og vår oppgave var å montere en dusjdør som passet inn i rommet. Vi skulle ta hensyn til det praktiske, samtidig som utseende skulle være lekkert. Valget falt derfor på Pilkington OptiShower™ herdet glass i  8 mm tykkelse sier Jon Inge Skaarer, innehaver av Glassmester Knut Furulund EFT AS på Lambertseter i Oslo. Furulund leverer mange typer glass og flere forskjellige dusjløsninger skreddersydd for ulike romløsninger. 

 

Med toalett ved siden av dusjen ville Kathrine ha spesiallaget en dusjdør for å skjerme for vannsprut ut i rommet.

Glassmesteren forteller at selve jobben var enkel. 

- Her ble døra hengslet på et hjørne av rommet, slik at det ble en bevegelig dusjdør i forlengelse av veggen. Det gikk smidig for seg og Kathrine ble fornøyd, sier Jon Inge.

 

Pilkington OptiShower™ er lett å rengjøre


- Kathrine ville ha en fin dusjdør. Da er det opp til oss som fagpersoner å komme med anbefalinger. For å øke romfølelsen, valgte vi en dusjdør i glass. Samtidig anbefalte vi et produkt som vi visste ville holde seg fint over tid. 

 

image000001

Jon Inge forteller videre at Pilkington OptiShower™  er nytt glass som fortsatt mange ikke kjenner til. Pilkington OptiShower™ er derimot godt kjent i markedet fra før av. Begge disse glassene brukes konsekvent i dusj fordi de er nøytrale. Ved å benytte glass, vil  rommet virke større enn det er.

 

Vanlig glass får ofte et grønnskjær når det blir tykkere fordi glasset inneholder jern. Glassene som benyttes til baderom, er klarere fordi jerninnholdet er redusert til det minimale. Selv ved 10 mm tykkelse vil glasset fremstå som helt klart. Forskjellen på disse to glasstypene, er at Pilkington OptiShower™  har fått et lag med coating i selve produksjonen. Et lite tips for enkel rengjøring

- Med Pilkington OptiShower™ fikk Kathrine en dusjdør som er enkel å holde ren for smuss, kalk- og såperester. Det er et bra produkt som sparer brukeren for mye skrubbing med sterke kjemikalier, sier Jon Inge.

 

- Et lurt tips, enten du har Pilkington OptiShower™ eller en annen type glassdør, er å skylle over glasset med kaldt vann før du forlater dusjen. Det må være kaldt vann, fordi varmt vann har en større evne til å få kalken til å sette seg i glassflaten, forteller glassmesteren.

 

- Jeg har nesten flyttet inn på dette badet nå. Det ble jo så fint! Jeg var ikke klar over at det kunne bli en slik luksus bare ved å benytte glass i dusjen min - love it! 

 

image000000

Nå har jeg omtrent dobbelt så stor plass i dusjen som før. Døren er nøytral og fin, slipper ikke noe vann ut på resten av badet og den kan vippes helt inn. Og så liker jeg veldig godt at det bare er glass og ikke engang noe håndtak. Når jeg skylder døren med kaldt vann etter hver dusj holder den seg utrolig ren og fin, sier Kathrine Sørland som nå har hatt denne døren i tre måneder. 

 

Bestandig belegg som ikke blir slitt bort

Det er altså belegget på Pilkington OptiShower™ som reduserer korrosjon og gjør glasset enkelt å holde rent, særlig hvis man også følger glassmesterens lille tips. Da forblir glasset klart selv etter langvarig bruk. Det gjør at det egner seg utmerket i rom med stor luftfuktighet, som baderom, dusjsoner og spaområder. 

 

I tillegg til selve belegget,  forenkler det moderne glatte designet også rengjøringen. 

Coatingen blir heller ikke slitt bort, men beholder alle sine egenskaper gjennom hele glassets levetid.

 

Alltid full fart hos glassmesteren

Siden Jon Inge kjøpte og overtok firmaet sitt i 2021, har han merket en økning i etterspørselen etter tjenestene han tilbyr.  

Knut Furulund EFT leverer isolerglass, interiørglass, helglass løsninger og speil. Blant de seks ansatte er det også en egen rammemaker som ordner alt av vinduer, bilder samt innramming av dører og vinduer.

 

- Vi har heldigvis nok å drive med, konkluderer Jon Inge Skaarer, innehaver av Glassmester Knut Furulund EFT AS.

Faktaboks:


 • - Pilkington OptiShower™ er et belagt glass hvor den belagte siden alltid skal vende inn mot dusjsonen. Pilkington OptiShower™ leveres i 8 og 10 mm. 
 •  
 • - Pilkington OptiShower™ er det klareste  glasset med samme fine egenskapene som Pilkington Optiwhite™.
 •  
 • - Denne glasstypen har en enkel rengjøring på grunn av belegget. Den beskyttende overflaten bidrar til at smuss og korrosjon fester seg dårlig på dette glasset. Belegget reduseres heller ikke i løpet av glassets levetid.
 •  
 • - Disse glassene er ypperlig i rom med stor luftfuktighet som bad og dusj.
 •  
 • - Godkjent i henhold til følgende standarder: NS-EN14428 - dusjavlukker, funksjonskrav og prøvingsmetoder. EN 1096-2 Bygningsglass. Belagt glass, Del 2: krav og prøvingsmetoder for belegg i klasse A, B og S.
 •  
 • - Pilkington OptiShower™ Opal er en matt syreetset utgave, for den som ønsker avskjerming i dusjsonen.