Glassbloggen

Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Vinduspussing er en jobb man gjerne vil slippe. Det selvrensende glasset har en unik dobbeltvirkende funksjon som bruker naturens egne krefter til å holde glasset rent for organisk smuss.

Det eneste som behøves er dagslys og vann. Er ikke regn nok, hjelper du bare til med hageslangen. Bevar feriefølelsen og bytt til selvrensende glass idag.

 

Pilkington Activ™ løser opp organisk smuss og får vannet til å renne over glassflaten som en film, slik at smuss effektivt skylles vekk når det regner. Pilkington Activ™ er et vanlig glass med et spesielt dobbeltvirkende belegg på utsiden. Når belegget utsettes for dagslys, oppstår en todelt kjemisk reaksjon. Først bryter det ned og løser opp organisk smuss. Etterpå sørger det for at regnet skyller bort smuss som er løst opp. Belegget fungerer som en katalysator, dvs. at det ikke kan brukes opp. Så lenge glasset finnes og får dagslys og normal luftfuktighet, er belegget aktivt.

 

Bryter ned smuss

Belegget reagerer med den ultrafiolette strålingen i dagslys. Det skjer en fotokatalytisk prosess, der organisk smuss brytes ned og løses opp.

 

Vasker vekk smuss

Takket være UV-strålingen blir belegget hydrofilt. Det medfører at vannet spres utover glassflaten som en film i stedet for å renne i striper, og tar med seg smuss som allerede er løst opp. Glassflaten tørker fort sammenlignet med vanlig glass og uten å etterlate skjemmende tørkeflekker.

 

Utnytt regnværet og bytt til selvrensende glass du også!!

 

Ta kontakt med din lokale glassmester så hjelper vi deg med resten :)

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer