Glassbloggen

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?

Samtidig vet vi at selv gode ting kan det bli for mye av, så her gir vi deg noen av fordelene med å kunne stenge sollyset ute når du selv ønsker det.

Beskytte interiøret

Vi har alle sett møbler eller bilder som er skadet av sollys. Alt fra lampeskjermer og kunst på veggen til naturlig vakkert gulv kan blekne, falme og miste sin egentlige sjarm etter å ha blitt utsatt for sollys. Vanlig vindusglass vil ikke redusere disse skadene, her må det sterkere skyts til. UV-strålene, som er skyld i bleking og falming, eksisterer i atmosfæren og når oss uavhengig av om solen skinner. Dermed bør du ha glass som reduserer andelen UV-stråling som kommer inn i huset ditt.

Ved å bruke vinduer med laminert solskjermende glass vil du sørge for at hjemmet ditt er lyst og innbydende, samtidig som interiøret holder seg godt.

 

Estetisk touch

Skal du først sette inn vinduer eller bytte ut dine eksisterende, er det en fordel om du vet hva du vil ha før du bestiller nytt glass. Ved å legge inn solskjerming i glasset allerede i planleggings- og bestillingsfasen, kan du både spare penger og sikre at vinduene blir nøyaktig slik du ønsker. Skal du ha en tilpasset solskjerming i ettertid, vil det bli betydelig mer kostbart, og det er vanskeligere å få til en løsning som er like estetisk tilfredsstillende.

 

Sunt og behagelig inneklima

Det er lett å tenke at det først og fremst er om våren og sommeren vi trenger å stenge sollyset ute, men i store deler av landet titter jo solen frem også i vinterhalvåret. Selv i de kalde månedene kan sola varme såpass at hele kjøkkenet eller stua blir uutholdelig varm. Det kjennes ubehagelig å sitte i et rom som koker i sollys, men dersom vinduene dine har solskjerming, trenger du ikke bekymre deg for tv-kvelder i badstu-lignende luft.

Nedkjøling koster også mer enn oppvarming, så det er også en økonomisk besparelse å slippe å bruke strøm for å senke innetemperaturen. Tar du i bruk solskjermende isolerglass, er det lettere å holde innetemperaturen i sjakk.

 

Glasstyper som gir god solbeskyttelse

For å gjøre det lettere for deg å ta stilling til hva slags glass du trenger, har vi plukket ut noen glasstyper som gir spesielt god solbeskyttelse. Det er mange typer glass du kan velge mellom, alle med forskjellige funksjoner og farger. Om du vil se det komplette utvalget, finner du det her.

 

Pilkington Activ™ Blue

Dette glasset er klart og blått, og slipper inn masse naturlig dagslys samtidig som det hjelper deg å holde innetemperaturen behagelig. Det kombinerer også selvrensende og solbeskyttende egenskaper, noe som gjør Pilkington Activ™ Blue perfekt til bruk i for eksempel vinterhager og på takvinduer.

 

Pilkington Suncool™ Dynamic powered by Sunitive™

Dette er solbeskyttelsesglasset som automatisk tilpasser seg værforholdene. Det betyr. at glasset tilpasser seg de innfallende solstrålene og blir lysere eller mørkere avhengig av solvarmen glasset eksponeres for. Jo mer solstråler glasset utsettes for, desto mørkere blir det, helt uten å være tilkoblet mekanisk utstyr.

 

Pilkington Suncool™ OW

Dette er et solbeskyttelseglass som er produsert ved bruk av Pilkington Optiwhite™, og dermed er helt fritt for grønntoner som naturlig finnes i glass. Også her får du godt innslipp av naturlig lys, solid varmeisolasjon og førsteklasses solbeskyttelse.

Vil du lese mer om sortimentet av interiørglass, fordeler og bruksmuligheter, kan du lese mer om det i den nyeste utgaven av Interiørglass.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg. 


Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Med de nedbørsmengdene vi forholder oss til her til lands, skulle man tro de fleste nordmenn er godt vant med regn, og at vi forblir nokså upåvirket av værforholdene. Tvert om virker det som mange nordmenn blir såkalt værsyke, og opplever at dagen blir like grå som den regntunge himmelen utenfor husets vegger. En gladnyhet er det jo da at du kan dra fordeler av regnet på måter du kanskje ikke har tenkt over.


Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Valget av bolig handler som kjent om “location, location, location”. De fleste av oss har en forestilling om hva slags nærmiljø vi ønsker oss og trives best i, men det er ikke alltid mulig å forene dette ønsket med realiteten. Mange bor derfor nært trafikkerte veier, i leilighet med felles bakgård eller midt i en travel handlegate.