Glassbloggen

Dette er de ulike typene solskjerming

Solskjerming er et samlebegrep for alle produkter som stopper lys, varme og innsyn. Dette innebærer alt fra gardiner og screen til terrassemarkiser. I dag finner du også svært gode løsninger for solskjerming i selve glasset. 

I denne artikkelen lister vi opp ulike typer solbeskyttende glass, slik at du kan finne det alternativet som passer best for dine ønsker og behov.

Solbeskyttende glass

Dersom glasset i boligen din ikke beskytter tilstrekkelig mot solen, vil mye av solens energi trenge gjennom glassene, og du kan ende opp med et dårlig inneklima. Temperaturen blir ubehagelig høy, og ofte blir løsningen å ta i bruk energikrevende ventilasjons- og airconditionanlegg for å gjøre innetemperaturen levelig. 

Solbeskyttende glass er et isolerglass som kan stenge opp til 85 prosent av solenergien ute. Tidligere var solskjerming synonymt med mørkt glass som mørkla rommet, men slik er det ikke lenger. Et effektivt solbeskyttende glass lar deg også beholde det naturlige lyset utenfra, noe som i praksis betyr at du kan nyte solen uten at det blir uutholdelig varmt inne. 


Les mer om solbeskyttende glass

Farget solbeskyttende glass

Halvparten av solstrålingen solstrålene finnes i det synlige området. Man kan derfor ikke fjerne uønsket solenergi uten å endre på lysets sammensetning. En av løsningene på denne utfordringen er å bruke gjennomfargede glass. Dette vil absorbere og reflektere en stor del av solstrålingen.

Ved å tilsette forskjellige pigmenter og kjemikalier i råmateriale-blandingen, får man ulike fargetoner i glasset. Et gjennomfarget glass som finnes i nyansene grått, bronse og grønt,  heter Pilkington Optifloat™. Disse glassene demper solenergitransmisjonen gjennom høyere absorpsjon av solenergien enn hva klart floatglass gjør. Samtidig har de lavere lysrefleksjon. 

Det er mange fordeler med solskjerming, og her kan du lese mer om hvorfor solskjermende vinduer kan være et godt valg for deg

Belagt solbeskyttende glass

Dersom du ikke ønsker et gjennomfarget glass, er belagt glass et godt alternativ. Glass kalles belagt når det er påført et tynt, metalloksidert belegg etter at glasset er produsert og avkjølt. Avhengig av glassets bruksområder kan belegget produseres med ulike egenskaper, kvaliteter og utseende.

Belagte glass fungerer på samme måte som et gjennomfarget glass, og i noen solbeskyttende glasstyper er lysrefleksjonen lik som i vanlig floatglass. Det betyr at det vil slippe mye naturlig lys inn. En stor del av solenergien absorberes i selve glasset, så for å lede solenergien bort og ut, plasseres det belagte, solbeskyttende glasset alltid ytterst i isolerglasset.

Et populært valg innen solbeskyttende glass er glass i Pilkington Suncool-serien. Disse glassene har høyt lysinnslipp og reduserer UV-stråling inn i boligen, slik at du kan dempe varmen fra solen samtidig som dagslyset slipper til. Her kan du lese mer om Pilkington Suncool™-serien.

Kontakt en glassmester for veiledning

Med så mange ulike løsninger for solbeskyttende glass kan det være vanskelig å velge hvilket alternativ som passer best for deg. Har du spørsmål om solbeskyttende glass, eller lurer på hvilken solskjermingsløsning som er best egnet for boligen din, kan du enkelt finne og ta kontakt med din lokale glassmester her.

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [Solkontrollerende glass]
Dette er de ulike typene solskjerming

Dette er de ulike typene solskjerming

Solskjerming er et samlebegrep for alle produkter som stopper lys, varme og innsyn. Dette innebærer alt fra gardiner og screen til terrassemarkiser. I dag finner du også svært gode løsninger for solskjerming i selve glasset.