Glassbloggen

Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Skrevet i vinduer

Våren er endelig her, og solen begynner å varme godt i alle kriker og kroker. På den ene siden er våren trolig mer etterlengtet enn den har vært på mange år, men på den andre siden er det mange som sliter med altfor høy innetemperatur allerede nå.

Er du klar over at det faktisk finnes et lovkrav som sier at man skal ha maksimum 25° C innendørs? Men energikrevende ventilasjons- og airconditionanlegg fører ofte til høye strømregninger. Her kommer solbeskyttelsesglass inn i bildet.

 

Hva er solbeskyttende glass?

Solbeskyttende glass er et isolerglass som kan stenge opp til 85 % av solenergien ute og dermed holde strømregningen nede. Et effektivt solbeskyttende glass kan dessuten beholde det meste av lysinnslippet, slik at du kan nyte solen samtidig som du får en behagelig og stabil temperatur innendørs.

Når du skal velge solbeskyttende glass, finnes det en rekke forskjellige glassløsninger å velge mellom.

 

Pilkington Suncool™-serien

Pilkington Suncool™-serien vil gi deg overlegne egenskaper i form av lysinnslipp og redusert solfaktor. Denne serien anbefaler vi som regel når du trenger eller ønsker høyt lysinnslipp, som for eksempel i boliger eller kommersielle bygg. Pilkington Suncool™ Pro T er et herdbart solbeskyttende glass og kommer i tre forskjellige tykkelser, avhengig av behov: 6 mm, 8 mm og 10 mm.

Dersom du ønsker et helt klart glass uten noe grønnskjær i seg, kan du velge Pilkington Suncool™ OW. Dette produseres med Pilkington Optiwhite™, noe som gir deg bedre fargegjengivelse. Du kan også kombinere et antikondens-glass med et solbeskyttende glass. Da anbefaler vi Pilkington Suncool™ 70/35 AC. Dette glasset gir deg god solbeskyttelse og varmeisolering, samtidig som det har kondensreduserende egenskaper.

Pilkington Suncool™ glass kombineres alltid med et isolerglass, slik at du kan holde strømregningen nede. Dette er bare noen av produktene i Pilkington Suncool™-serien, du kan lese om flere av disse produktene her.

 

Solbeskyttelsesglass med blå tone

Pilkington Arctic Blue™ er et solbeskyttende glass med en behagelig mørkeblå tone. Det er et gjennomfarget floatglass, som gir deg høyt lysinnslipp samtidig som det har en vakker og litt kjølig fargetone. Glasset er tilgjengelig i tykkelsene 4 mm, 6 mm, 8 mm og 10 mm. Glassets styrke øker og fargeintensiteten blir dypere med tykkelsen. For best mulig energikontroll kan du kombinere dette glasset med et isolerglass som for eksempel Pilkington K Glass™ N eller Pilkington Optitherm™ S3.

Et annet vakkert solbeskyttende glass med blå tone er Pilkington Activ™ Blue. Med Pilkington Activ™ Blue får du ikke bare et solbeskyttende glass, men også et selvrensende glass. Dette er optimalt til bruk i for eksempel vinterhager. Også dette glasset kan kombineres med et isolerglass for best mulig energisparende effekt. Dersom du ønsker å kombinere Pilkington Suncool™ med et selvrensende glass, går naturligvis også dette bra. Dette produktet heter Pilkington Activ Suncool™.

 

Fargede solbeskyttende glass

Ønsker du å ha et solbeskyttende glass med litt lavere lysinnslipp og mindre refleksjon, kan du bruke et farget solbeskyttende glass, som for eksempel Pilkington Optifloat™ Tint. Pilkington Optifloat™ Tint finnes i flere forskjellige farger, blant annet grønt, bronse og grått. Glasset kan både herdes og lamineres og settes inn i isolerglassenheter.

Du kan også bruke Pilkington Optifloat™ Tint til interiørløsninger, slik at du oppnår en helhetlig design. Pilkington Optifloat™ Tint kan dessuten gi deg god støyreduksjon, siden det finnes i mange forskjellige tykkelser.

 

Dette er bare noen av glassmulighetene du har når du er på utkikk etter et solbeskyttende glass. Men husk på at et godt isolerglass kan føre til at du får utvendig kondens. Dette kan du redusere ved å kombinere et solbeskyttende glass med et antikondens-glass. Dersom du har andre vindusrelaterte spørsmål, anbefaler vi at du laster ned vår gratis e-bok om vinduer.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg. 


Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Med de nedbørsmengdene vi forholder oss til her til lands, skulle man tro de fleste nordmenn er godt vant med regn, og at vi forblir nokså upåvirket av værforholdene. Tvert om virker det som mange nordmenn blir såkalt værsyke, og opplever at dagen blir like grå som den regntunge himmelen utenfor husets vegger. En gladnyhet er det jo da at du kan dra fordeler av regnet på måter du kanskje ikke har tenkt over.


Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Valget av bolig handler som kjent om “location, location, location”. De fleste av oss har en forestilling om hva slags nærmiljø vi ønsker oss og trives best i, men det er ikke alltid mulig å forene dette ønsket med realiteten. Mange bor derfor nært trafikkerte veier, i leilighet med felles bakgård eller midt i en travel handlegate.