Glassbloggen

Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Våren er endelig her, og solen begynner å varme godt i alle kriker og kroker. På den ene siden er våren trolig mer etterlengtet enn den har vært på mange år, men på den andre siden er det mange som sliter med altfor høy innetemperatur allerede nå.

Er du klar over at det faktisk finnes et lovkrav som sier at man skal ha maksimum 25° C innendørs? Men energikrevende ventilasjons- og airconditionanlegg fører ofte til høye strømregninger. Her kommer solbeskyttelsesglass inn i bildet.

 

Hva er solbeskyttende glass?

Solbeskyttende glass er et isolerglass som kan stenge opp til 85 % av solenergien ute og dermed holde strømregningen nede. Et effektivt solbeskyttende glass kan dessuten beholde det meste av lysinnslippet, slik at du kan nyte solen samtidig som du får en behagelig og stabil temperatur innendørs.

Når du skal velge solbeskyttende glass, finnes det en rekke forskjellige glassløsninger å velge mellom.

 

Pilkington Suncool™-serien

Pilkington Suncool™-serien vil gi deg overlegne egenskaper i form av lysinnslipp og redusert solfaktor. Denne serien anbefaler vi som regel når du trenger eller ønsker høyt lysinnslipp, som for eksempel i boliger eller kommersielle bygg. Pilkington Suncool™ Pro T er et herdbart solbeskyttende glass og kommer i tre forskjellige tykkelser, avhengig av behov: 6 mm, 8 mm og 10 mm.

Dersom du ønsker et helt klart glass uten noe grønnskjær i seg, kan du velge Pilkington Suncool™ OW. Dette produseres med Pilkington Optiwhite™, noe som gir deg bedre fargegjengivelse. Du kan også kombinere et antikondens-glass med et solbeskyttende glass. Da anbefaler vi Pilkington Suncool™ 70/35 AC. Dette glasset gir deg god solbeskyttelse og varmeisolering, samtidig som det har kondensreduserende egenskaper.

Pilkington Suncool™ glass kombineres alltid med et isolerglass, slik at du kan holde strømregningen nede. Dette er bare noen av produktene i Pilkington Suncool™-serien, du kan lese om flere av disse produktene her.

 

Solbeskyttelsesglass med blå tone

Pilkington Arctic Blue™ er et solbeskyttende glass med en behagelig mørkeblå tone. Det er et gjennomfarget floatglass, som gir deg høyt lysinnslipp samtidig som det har en vakker og litt kjølig fargetone. Glasset er tilgjengelig i tykkelsene 4 mm, 6 mm, 8 mm og 10 mm. Glassets styrke øker og fargeintensiteten blir dypere med tykkelsen. For best mulig energikontroll kan du kombinere dette glasset med et isolerglass som for eksempel Pilkington K Glass™ N eller Pilkington Optitherm™ S3.

Et annet vakkert solbeskyttende glass med blå tone er Pilkington Activ™ Blue. Med Pilkington Activ™ Blue får du ikke bare et solbeskyttende glass, men også et selvrensende glass. Dette er optimalt til bruk i for eksempel vinterhager. Også dette glasset kan kombineres med et isolerglass for best mulig energisparende effekt. Dersom du ønsker å kombinere Pilkington Suncool™ med et selvrensende glass, går naturligvis også dette bra. Dette produktet heter Pilkington Activ Suncool™.

 

Fargede solbeskyttende glass

Ønsker du å ha et solbeskyttende glass med litt lavere lysinnslipp og mindre refleksjon, kan du bruke et farget solbeskyttende glass, som for eksempel Pilkington Optifloat™ Tint. Pilkington Optifloat™ Tint finnes i flere forskjellige farger, blant annet grønt, bronse og grått. Glasset kan både herdes og lamineres og settes inn i isolerglassenheter.

Du kan også bruke Pilkington Optifloat™ Tint til interiørløsninger, slik at du oppnår en helhetlig design. Pilkington Optifloat™ Tint kan dessuten gi deg god støyreduksjon, siden det finnes i mange forskjellige tykkelser.

 

Dette er bare noen av glassmulighetene du har når du er på utkikk etter et solbeskyttende glass. Men husk på at et godt isolerglass kan føre til at du får utvendig kondens. Dette kan du redusere ved å kombinere et solbeskyttende glass med et antikondens-glass. Dersom du har andre vindusrelaterte spørsmål, anbefaler vi at du laster ned vår gratis e-bok om vinduer.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Vinduer i energispareglass kan bedre ditt inneklima og være kostnadsbesparende.


Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Våren er endelig her, og solen begynner å varme godt i alle kriker og kroker. På den ene siden er våren trolig mer etterlengtet enn den har vært på mange år, men på den andre siden er det mange som sliter med altfor høy innetemperatur allerede nå.