Glassbloggen

Unngå grønnskjær i glasset

Et av de vanligste spørsmålene våre glassmestere får når de skal installere dusjvegg eller dusjdør i glass på badet, er "hvordan unngår man å få grønnskjær i glasset"? Løsningen er faktisk veldig enkel.

 

Grønnskjær i glasset

Vanlig glass inneholder jernoksid, noe som fører til at glasset får en svak tone av grønt i seg. Dette er som regel ikke synlig dersom glasset er tynt, men jo tykkere glasset er, desto tydeligere blir grønnskjæret. Hvis kanten på glasset er synlig, forsterkes inntrykket av at glasset er grønt. Dette har du kanskje opplevd på et glassbord, for eksempel. Noen ganger kan dette være pent, andre ganger kan det gjøre at glassproduktet ser billigere ut. Så hvordan unngår man det?

 

Slik unngår du grønnskjæret

For å unngå at glasset får et grønnskjær, kan du benytte deg av et glass med lavt jerninnhold. Pilkington Optiwhite™ er et eksempel på et slikt glassprodukt. Dette er et spesialutviklet glass som er ekstra klart. Hvis du sammenligner et vanlig glass med et glass med lavt jerninnhold, vil du se en tydelig forskjell. Av denne grunn er Pilkington Optiwhite™ det glasset vi som regel anbefaler til bruk på baderom. Det har høyere lystransmisjon og gjør at baderommet føles enda mer åpent.

 

Bruksområder for klart glass

Det er ikke kun på baderom at vi anbefaler Pilkington Optiwhite™. I butikkvinduer og utstillingsvinduer er Pilkington Optiwhite™ et ypperlig valg, siden det vil gjengi produktet bak glasset på den mest representable måten. Et vanlig glass kan gi inntrykk av at produktet bak glasset er litt grønnere enn det egentlig er. BMW valgte blant annet å bruke Pilkington Optiwhite™ til sitt nye hovedkontor i Milano av nettopp denne grunn.

 

Kan klart glass lamineres?

Siden laminert glass avhenger av antall lag med glass og folie, byr dette på en utfordring. Pilkington Optilam™ OW er et sikkerhetsglass som benytter seg av Pilkington Optiwhite™ som et av glassene. Dette beholder den visuelle klarheten, samtidig som glasset er sikkert.

 

Hvorfor produseres fremdeles glass med grønnskjær?

Svaret på det spørsmålet er så enkelt som at vanlig glass er billigere å produsere og dermed også billigere å kjøpe. Videre er grønnskjæret ofte ikke synlig i mange glasselementer, slik som vinduer og skap. Det er først når kantene er synlige at dette blir noe man legger merke til.

 

Hva slags glass skal du så velge på badet?

Til dusjvegger og dusjdører i glass anbefaler vi generelt at du bruker et klart glass med lavt jerninnhold. Det vil gi dusjen et mer eksklusivt preg enn et vanlig glass. Hvis baderommet ditt har blå eller grønne vegger, kan imidlertid et vanlig glass faktisk forsterke den estetiske effekten av baderommet.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glass på bad]
Slik får du spafølelsen hjemme

Slik får du spafølelsen hjemme

I en travel hverdag med en haug av sanseinntrykk har vi alle behov for å koble av og samle krefter. Spa er beroligende for kropp og sjel, og kan dermed fungere utmerket godt som et middel for avslapning.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 


Veien til et nytt og moderne bad

Veien til et nytt og moderne bad

Badet er ikke lenger bare et bad. Flere og flere vil gjerne at badet skal være et rom for velvære med muligheter for. dempet belysning, deilig bakgrunnsmusikk og kanskje muligheten for å se på TV. Et baderom skal gjerne vare i 15 til 20  år, så det lønner seg å gå noen runder på alt fra farger til valg av materialer. Hver eneste detalj vil ha mye å si for sluttresultatet.