Glassbloggen

Utfordringer med glass, fra forbrukerens perspektiv

Her på Glassbloggen sprer vi mye inspirasjon og kunnskap om glassprodukter, men vi ønsker også å besvare spørsmål som dere som forbrukere kan ha. Vi har snakket med Veronica fra Tromsø, som er glad i glass, men som har noen bekymringer. Les videre og se hvordan man kan løse disse.

 

Sikkerhet

Det første Veronica sier når vi snakker med henne, er at hun ikke stoler like mye på kvaliteten på glass som på et annet materiale. Veronica har barn og familie og ønsker å ha et materiale som er sikkert, og hun føler at glass er utrygt og fort kan knuse.

Dette er en helt legitim bekymring. Glass av lav kvalitet kan knuse og utgjøre en fare. I gamle dager ble det brukt 2 mm maskinglass, som er ekstremt skjørt. Oppfatningen av at glass er et skjørt materiale, har levd videre siden den tid, til tross for at det i dag brukes minimum dobbelt så tykt floatglass i vinduer og dører. Det skal sies at glass fortsatt kan knuse, og derfor er det viktig at glass som brukes på utsatte steder, slik som i glasstrapper og glassrekkverk, er sikkerhetsglass. Sikkerhetsglass er herdede og/eller laminerte glass og kan brukes til en rekke ulike formål. Det finnes forskjellige motstandsklasser basert på hvor motstandskraftig man ønsker at glasset skal være. Med et høykvalitativt sikkerhetsglass er altså sikkerheten godt ivaretatt.

 

Innsyn

En annen ting Veronica ikke liker med glass, særlig når det gjelder store vinduer, er at det blir for mye innsyn. Hvis man bor i et boligområde med mange naboer, er det naturlig at man ikke ønsker innsyn rett inn i hjemmet når man sitter og spiser eller ser på TV.

Dersom man ønsker å forhindre innsyn, kan man benytte seg av Pilkington Optilam™ I, som består av vanlig glass laminert med en opal folie. Den opale folien gjør glasset diffust med et sandblåst utseende. Mattlaminert glass, som det kalles, vil ikke gi den samme estetiske effekten utad som et vanlig glass, men det vil gi deg den åpne følelsen inne i hjemmet, da det har opptil 60 % lystransmisjon.

 

Oppvarming

Midnattssolen, magisk som den er, kan gjøre det skikkelig varmt i huset om sommeren. Særlig dersom man bor nord i landet, slik Veronica gjør. Veronica synes at både vinterhage og store vinduer samt glasstak høres uhyggelig varmt ut om sommeren.

Pilkington Suncool™-serien er en glimrende løsning for nettopp dette. Pilkington Suncool™ er solbeskyttelsesglass med høy lystransmisjon, redusert solfaktor og god lavemisjon. Dette gjør at hjemmet ditt holder en stabil og behagelig temperatur til tross for mye sollys. Videre kan det kombineres med mange andre produkter, slik at du får nettopp den funksjon som du ønsker å ha i glasset.

 

Rengjøring

Sist men ikke minst er Veronica litt bekymret for hvor mye tid hun ville trenge å bruke på rengjøring, siden smuss blir så fort synlig på glass. Særlig siden hun har barn.

Ja, noen glassprodukter kan være vanskelige å holde rene med barn i huset, som for eksempel et glassbord. Andre glassprodukter er utrolig lette å holde rene. Særlig dersom man bruker selvrensende glass. Selvrensende glass kan brukes både på vinduer, dører og glassrekkverk utendørs. Pilkington Activ™ er et vanlig glass med et belegg av titandioksid på utsiden. Når dette eksponeres for dagslys og luftfuktighet, bygges et aktivt belegg på overflaten som gjør at glassets overflatespenning forsvinner samtidig som belegget lukker opp og bryter ned organisk smuss, slik at regnvann lett kan skylle glasset rent.

Enkelte glassprodukter innendørs er kanskje ikke riktig valg for en barnefamilie dersom rengjøring er en bekymring. Med det sagt er glass et veldig takknemlig materiale å rengjøre. Badet og kjøkkenet rengjør de fleste uansett minst én gang i uka, og med alt vannet som er i omløp i disse områdene, går det kjapt og lett. Men en glassvegg i stua kan få et og annet fingeravtrykk på seg ganske raskt.

 

Overveier du, som Veronica, å kjøpe et glassprodukt, men har noen bekymringer? Kontakt oss, så kan vi se på hvilke løsninger som finnes til nettopp ditt hjem.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, vinduer]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.