Glassbloggen

Utfordringer med glass, fra forbrukerens perspektiv

Her på Glassbloggen sprer vi mye inspirasjon og kunnskap om glassprodukter, men vi ønsker også å besvare spørsmål som dere som forbrukere kan ha. Vi har snakket med Veronica fra Tromsø, som er glad i glass, men som har noen bekymringer. Les videre og se hvordan man kan løse disse.

 

Sikkerhet

Det første Veronica sier når vi snakker med henne, er at hun ikke stoler like mye på kvaliteten på glass som på et annet materiale. Veronica har barn og familie og ønsker å ha et materiale som er sikkert, og hun føler at glass er utrygt og fort kan knuse.

Dette er en helt legitim bekymring. Glass av lav kvalitet kan knuse og utgjøre en fare. I gamle dager ble det brukt 2 mm maskinglass, som er ekstremt skjørt. Oppfatningen av at glass er et skjørt materiale, har levd videre siden den tid, til tross for at det i dag brukes minimum dobbelt så tykt floatglass i vinduer og dører. Det skal sies at glass fortsatt kan knuse, og derfor er det viktig at glass som brukes på utsatte steder, slik som i glasstrapper og glassrekkverk, er sikkerhetsglass. Sikkerhetsglass er herdede og/eller laminerte glass og kan brukes til en rekke ulike formål. Det finnes forskjellige motstandsklasser basert på hvor motstandskraftig man ønsker at glasset skal være. Med et høykvalitativt sikkerhetsglass er altså sikkerheten godt ivaretatt.

 

Innsyn

En annen ting Veronica ikke liker med glass, særlig når det gjelder store vinduer, er at det blir for mye innsyn. Hvis man bor i et boligområde med mange naboer, er det naturlig at man ikke ønsker innsyn rett inn i hjemmet når man sitter og spiser eller ser på TV.

Dersom man ønsker å forhindre innsyn, kan man benytte seg av Pilkington Optilam™ I, som består av vanlig glass laminert med en opal folie. Den opale folien gjør glasset diffust med et sandblåst utseende. Mattlaminert glass, som det kalles, vil ikke gi den samme estetiske effekten utad som et vanlig glass, men det vil gi deg den åpne følelsen inne i hjemmet, da det har opptil 60 % lystransmisjon.

 

Oppvarming

Midnattssolen, magisk som den er, kan gjøre det skikkelig varmt i huset om sommeren. Særlig dersom man bor nord i landet, slik Veronica gjør. Veronica synes at både vinterhage og store vinduer samt glasstak høres uhyggelig varmt ut om sommeren.

Pilkington Suncool™-serien er en glimrende løsning for nettopp dette. Pilkington Suncool™ er solbeskyttelsesglass med høy lystransmisjon, redusert solfaktor og god lavemisjon. Dette gjør at hjemmet ditt holder en stabil og behagelig temperatur til tross for mye sollys. Videre kan det kombineres med mange andre produkter, slik at du får nettopp den funksjon som du ønsker å ha i glasset.

 

Rengjøring

Sist men ikke minst er Veronica litt bekymret for hvor mye tid hun ville trenge å bruke på rengjøring, siden smuss blir så fort synlig på glass. Særlig siden hun har barn.

Ja, noen glassprodukter kan være vanskelige å holde rene med barn i huset, som for eksempel et glassbord. Andre glassprodukter er utrolig lette å holde rene. Særlig dersom man bruker selvrensende glass. Selvrensende glass kan brukes både på vinduer, dører og glassrekkverk utendørs. Pilkington Activ™ er et vanlig glass med et belegg av titandioksid på utsiden. Når dette eksponeres for dagslys og luftfuktighet, bygges et aktivt belegg på overflaten som gjør at glassets overflatespenning forsvinner samtidig som belegget lukker opp og bryter ned organisk smuss, slik at regnvann lett kan skylle glasset rent.

Enkelte glassprodukter innendørs er kanskje ikke riktig valg for en barnefamilie dersom rengjøring er en bekymring. Med det sagt er glass et veldig takknemlig materiale å rengjøre. Badet og kjøkkenet rengjør de fleste uansett minst én gang i uka, og med alt vannet som er i omløp i disse områdene, går det kjapt og lett. Men en glassvegg i stua kan få et og annet fingeravtrykk på seg ganske raskt.

 

Overveier du, som Veronica, å kjøpe et glassprodukt, men har noen bekymringer? Kontakt oss, så kan vi se på hvilke løsninger som finnes til nettopp ditt hjem.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, vinduer]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.