Glassbloggen

Hvor trygt er glassrekkverk?

For tre år siden kjøpte et vennepar et glassbord. Prisen var utrolig bra, og det var rett og slett et kjempekult bord. De brukte bordet utover sommeren, og det fungerte bra.

Så kom høsten og bordet ble stående ute, slik de hadde blitt informert om at det kunne. Vinteren gikk sin gang, og våren kom med sine etterlengtede solstråler. De skulle akkurat ut i hagen idet et høyt "BANG" kunne høres fra utsiden. Deres pene glassbord hadde eksplodert og lå i tusen biter. Hvorfor? Kanskje var det temperaturforskjellene som skapte spenninger i glasset, slik at det gikk i knas, kanskje var det bare noe feil med glasset. Uansett årsak så var bordet rimelig ubrukelig der det lå i småbiter på terrassen.

 

Nå tenker du kanskje at "ja, men det skjer jo ikke med et glassrekkverk".

Nei, for det meste har du nok helt rett. Men for å kunne levere billige glassrekkverk finnes det mindre seriøse leverandører som kutter i sikkerheten for å kunne kutte på prisen. Det er så lett å falle for lokkepriser, produktene ser jo generelt sett veldig bra ut. Men det er viktig å huske på at når man kjøper billigvarer, er sikkerhet ikke noe man kan ta for gitt. Det skal nevnes at herdet glass, slik som det som ble brukt i bordet, også kan brukes i glassrekkverk, og at slike ulykker kan skje uansett hvor god kvalitet glasset er. Men med en seriøs leverandør er risikoen mye lavere.

Når du skal kjøpe rekkverk i glass, bør du derfor spørre deg selv: Vet denne leverandøren hva det er de selger, og om det er riktig produkt for min beliggenhet? Dette spørsmålet kan du lett besvare med å spørre leverandøren om hvorvidt glasset er sikkerhetsglass. Er svaret nei eller usikker, ja da bør du nok gå til en annen leverandør.

 

Alle glassrekkverk skal være av sikkerhetsglass.

Er det ikke det, bør du nok ta et steg tilbake. Videre skal naturligvis glasset være av forskriftsmessig kvalitet. Du ville ikke ha kjørt en bil der alle varsellampene lyser. Glass av lav kvalitet kan være minst like risikabelt, når uhellet først er ute.

Hvordan glasset skal festes, er også viktig å tenke på. Feil festing kan resultere i at rekkverket er alt annet enn sikkert, uansett om du har laminert sikkerhetsglass eller ikke. Glasset kan festes med bolter, stolper eller klemfester, men designet og materialet det skal festes i, har mye å si for hvordan glasset skal festes.

Men visst er det lett bare å ignorere dette og kjøpe et billig rekkverk du kan installere på noen timer. Tenk bare på at dette er en del av ditt hjem som du skal benytte i mange år fremover. Hva er så prislappen for å holde hjemmet ditt trygt?

Hva du enn velger, oppfordrer vi deg til å gjøre research på hva det er du faktisk kjøper, før du begynner å montere det. Vi anbefaler at du går til en seriøs aktør på markedet og rådfører deg før du setter i gang med det nye og spennende "prosjekt glassrekkverk", uansett om det skal plasseres innendørs eller utendørs.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.


Inspirasjon: balkong i glass

Inspirasjon: balkong i glass

Balkongen er et område det er lett å glemme i de kalde, mørke periodene av året. Selv om balkongen din kanskje ikke måler så mange kvadratmeter, ligger det et stort potensial i dette uteområdet, både når det gjelder innredning, design og bruksmuligheter. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til måter du kan benytte glass for å optimalisere og utnytte balkongen din.


Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Siden poenget med et glassrekkverk er å beholde utsikten og samtidig slippe inn lys, har du kanskje ikke tenkt på selve rekkverket som et interiørelement? Med noen enkle grep kan du bruke glassrekkverket ditt til å skape en lun og innbydende atmosfære.