Glassbloggen

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.

De fleste av oss har sett hvordan et drikkeglass knuser når det faller i gulvet. Glass som knuser er det skrekkscenariet mange ser for seg når de vurderer et rekkverk i glass. Og det er ingen garanti for at et glassrekkverk ikke kan sprekke eller knuse. Det finnes likevel noen forholdsregler du kan ta, og som gjør at du kan få et solid glassrekkverk som er like sikkert som rekkverk i andre materialer.

 

Glass er et sterkt og holdbart materiale

Myten om glass som et skjørt og begrenset materiale er motbevist igjen og igjen. Glass er et av de eldste og mest anvendelige byggematerialene vi kjenner til. Med en betydelig produktutvikling også innen glass, får du nå glass som er både sterkt, trygt og holdbart.

 

Glassrekkverk skal ha sikkerhetsglass

Vi vet at kvalitet ofte koster litt mer, og når det gjelder glassrekkverket ditt, betyr det at du antagelig bør betale litt mer enn det billigste alternativet du finner. Det du betaler for er da blant annet at rekkverket produseres i sikkerhetsglass. Sikkerhetsglasset er, som navnet tilsier, en forsikring for deg som bruker, om at du har fått et sterkt glass som tåler normal bruksbelastning. 

Her kan du lese mer om sikkerhetsglass

 

Glassrekkverk bør skal monteres av en glassmester

Hovedregelen med glass er at det skal monteres av noen som vet hva de driver med. Ulike typer håndverkere kan ha erfaring med å montere glassprodukter, men vi anbefaler at en glassmester monterer glassrekkverket ditt. Noe av grunnen til det er at denne monteringsjobben ikke bare dreier seg om å følge en standard monteringsanvisning. 

En feil vi ser en del, er at glasset festes i et underlag som ikke er beregnet for et glassrekkverk. En av glassmesterne våre forteller at en god huskeregel er at  "glassrekkverket er ikke sterkere enn festet". Det vil si at det ikke spiller noen rolle at du har brukt sikkerhetsglass og tatt andre forholdsregler, hvis innfestingen ikke er riktig. 

Les mer om hvorfor du ikke bør montere glassrekkverket selv

 

La en erfaren glassmester hjelpe deg

For å kunne levere billige glassrekkverk finnes det mindre seriøse leverandører som tilbyr mindre sikre produkter for å være konkurransedyktig på prisen. Tryggheten i å velge glassrekkverk handler derfor også om å velge en kvalifisert leverandør med fagkunnskap og erfaring. Ta kontakt med en glassmester, så kan vedkommende komme på befaring hjemme hos deg, og anbefale en løsning som møter ønskene dine.

Du finner en oversikt over alle Glassfagkjedens glassmestere her

Dersom du følger disse reglene, der det viktigste er å involvere en erfaren og kunnskapsrik glassmester, vil glassrekkverket ditt være sikkert. Da kan du trygt konsentrere deg om andre ting mens barna og ektefellen leker, løper og hopper rundt i nærheten av rekkverket ditt. 

 

Lurer du på om glassrekkverk er noe for deg? Her kan du lese om alt du trenger å vite om glassrekkverk.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.