Glassbloggen

Slik får du et mer innbydende baderom

En av de første tingene du ser på i et hotellrom, er trolig badet. Er det fresht? Ser det rent ut? Et fresht og lyst bad vil kunne veie opp for andre ting du kanskje er mindre fornøyd med, fordi det kan gi et helhetsinntrykk av at hotellrommet er rent. 

Det samme gjelder i et hjem. Et hjem kan være pent og ryddig, men det er ofte badet som gir deg følelsen av et rent hjem – eller det motsatte. Så hvordan oppnår du denne følelsen?

Her gir vi deg 5 tips til hvordan du kan gjøre badet freshere og mer innbydende.

 

1. Blomster og planter

blomst.jpgFriske blomster i en vase på håndfatet er definitivt en kjapp og billig måte å få badet til å føles fresht ut. Det skal ikke mer til enn en gerbera i en tynn vase for oppnå denne effekten, og du trenger bare å bytte den ut én gang i uka. Hvis du ønsker å få et enda freshere inntrykk ved hjelp av blomster, kan du fint plassere noen potter med eføy på forskjellige steder på badet.

Eføy liker seg i fuktige miljøer, men trenger litt lys. Dersom du har mye dagslys på badet. kan du til og med ha orkideer på badet. Brudeorkideer stortrives på fuktige steder og vil gjøre baderommet ditt litt magisk.

 

2. Lys

glasdorr2.jpgSelvfølgelig er lys et viktig element for å oppnå effekten av et fresht bad. Lys kan enten være kunstig ved hjelp av glødelamper, eller i kombinasjon med dagslys. Det er vanskelig å slå lyset som ordinært dagslys gir på et bad, så bruk gjerne en glassdør på badet for å få inn ekstra sollys, særlig dersom det ikke er vindu på badet. Å benytte seg av speil for å maksimere lampenes effekt er også lurt.

Det går også an å ta dette punktet bokstavelig og strategisk plassere noen pene lys på badet, men dersom du tenner dem, er det viktig å ikke glemme å blåse dem ut når du er ferdig på badet.

 

3. Glassdusj

dusj2.jpgEn dusj med glassdør eller glassvegg føles ikke bare luksuriøst, men er også lett å vedlikeholde, slik at badet alltid føles friskt. Det finnes mange typer glass å velge mellom når man skal ha en glassvegg til en dusj, slik at du kan oppnå den estetiske effekten som passer best i nettopp ditt hjem. Et dusjdraperi vil ikke klare å gi det samme friske inntrykket som glass, siden dusjdraperi kan samle møkk og mugg, noe som de aller fleste er klar over, selv om det ikke alltid er synlig.

 

4. Pene håndklær

towels.jpgUndervurder ikke håndklær på badet, disse kan gjøre utrolig mye for totalinntrykket. Plasser to rene, pene og brettede håndkler på en hylle eller et skap på badet for å oppnå femstjerners hotell-følelsen. Dersom du har litt eldre og slitne håndklær, kast ikke disse i søpla, bruk dem til oppvaskkluter.

 

5. Tre- eller steinfat med hudpleieprodukter

fat.jpgHar du noen fine kremer, oljer eller bare en pen såpedispenser? Ikke gjem dem unna, kjøp et fat i tre eller stein og still disse oppå. Fatet kan du stille på et skap eller, dersom det finnes plass, på håndfatet. Det er kun en liten detalj, men det er detaljene som utgjør forskjellen, særlig dersom du har en minimalistisk stil.

 

Det er detaljene som utgjør den store forskjellen mellom hva som oppleves som et fresht og innbydende baderom, og et som ikke gjør det. Glass er selvfølgelig alltid et godt virkemiddel dersom du ønsker å oppnå en fresh effekt på et sted i huset, men det finnes også mange andre ting du kan gjøre for å gi badet ditt et løft. Les gjerne vår gratis e-bok om baderom for mer inspirasjon og informasjon om hva du kan gjøre på badet.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Stuetrender du bør følge med på i 2020

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.