Glassbloggen

Sikkerhetstips til baderommet

Baderommet er kanskje ikke det største rommet i hjemmet, men det er et av de farligste. Ifølge statistikk fra USA besøker over 235 000 mennesker i året legevakta som følge av skader de fått på badet. Sikkerhet er med andre ord utrolig viktig å tenke på når det gjelder baderommet. Her får du noen tips til hvordan du kan gjøre badet sikrere.

Baderomsgulvet

Baderomsgulv kan lett bli glatte når de utsettes for vann og dermed er det lett å skli. For å forhindre ulykker bør du unngå å bruke tepper som kan skli, og heller bruke gummimatter. Dersom du ikke ønsker å bruke gummimatter på gulvet, er det viktig at du holder baderomsgulvet tørt. Ved å bruke en glassvegg eller en glassdør til dusjen vil du minimere mengden vann som kommer på gulvet. Legg et tørt håndkle utenfor dusjen som du kan stå på mens du tørker deg, så vil vannet holde seg i dusjområdet.

 

Dusjen

Å skli i dusjen er fort gjort, og det er ikke alle som ønsker å bruke gummimatter i dusjen heller, men da er det viktig at du bruker sikkerhetsglass til dusjveggen eller dusjdøren, slik at glasset holder dersom du faller inn i det. Herdet glass er et sikkerhetsglass med meget høy bruddstyrke som sikrer mot tunge støt, som f. eks. personer som faller inn i en glassflate. Hvis glasset skulle sprekke, er det svært viktig at det er herdet, slik at glassbitene ikke er store og skarpe. Når herdet glass sprekker, vil det granulere i mange små biter og minimere risikoen for at man skader seg alvorlig på skarpe kanter.

 

Badekaret

Vi anbefaler at du installerer håndtak i badekaret, slik at du kan stille deg opp sikkert når du er ferdig å bade. Badekaret er et av de vanligste stedene å falle i på baderommet, uansett hvor ung eller gammel du er. Også ved badekaret kan du benytte deg av en glassvegg for å forhindre at vannet havner på gulvet.

 

Elektronikk på badet

Hold elektroniske apparater unna vann. Dersom du for eksempel har TV på badet, vil dette utgjøre en stor sikkerhetsrisiko. Istedenfor å ha en TV helt i det åpne som kan utsettes for vann, anbefaler vi at du bruker Pilkington MirroView™. Med Pilkington MirroView™ kan du nemlig plassere en TV bak et speil, slik at den er godt sikret fra vann samtidig som det gir et luksuriøst inntrykk. Les mer om hvordan du kan bruke Pilkington MirroView™ på badet her.

 

Generelt om glass på badet

Glass i dører og vegger på badet kan by på visse utfordringer. Du har kanskje opplevd eller hørt om glassdører og dusjdører på bad som plutselig har eksplodert. Årsakene kan være at glasset har fått en skade under produksjon, transport eller montering, som forårsaker spenninger i glasset. Det er derfor viktig å bruke herdet glass i alle større glasselementer som du har på badet for å unngå kuttskader.

 

Å ivareta sikkerheten på badet er ekstremt viktig for å unngå alvorlige uhell. Det går aldri an å garantere 100 % sikkerhet på et sted der vann brukes flittig, men det går an å redusere risikoen vesentlig. Hvis du bruker glassprodukter som egner seg for bad, gulvmatter som ikke sklir, unngå vann på gulvet og er forsiktig med elektronikk på badet, har du et bad som er trygt for hele familien.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.