Glassbloggen

Sikkerhetsglass og sikringsglass – hva er forskjellen?

Glassets grunnleggende funksjoner er å slippe inn dagslys, gi fri gjennomsikt og beskytte mot vær og vind. Imidlertid kan glass fylle en rekke andre behov ut over det å fungere som klimaskiller.

De siste årene har den rivende tekniske utviklingen av glassets egenskaper gjort det til et materiale som effektivt beskytter og sikrer personer, verdier og gjenstander, mot skade, angrep eller andre uønskede hendelser.

Men visste du at sikkerhetsglass og sikringsglass ikke er helt det samme?

 

Personsikkerhet og verdisikring

Det finnes et variert tilbud i markedet av glass som gir personsikkerhet og sikrer verdier. Denne typen glass deler vi normalt inn i to hovedkategorier:

  1. Sikkerhetsglass
  2. Sikringsglass

Nesten alle isolerglass med sikkerhets- og sikringsglass kan også oppfylle funksjoner som energisparing, solavskjerming og lydisolering.

Men hvorfor skiller vi egentlig mellom begrepene ‘sikkerhet’ og ‘sikring’?

Kort forklart: Sikkerhetsglass dreier seg (hovedsakelig) om personsikkerhet, mens sikringsglass dreier seg om verdisikring. På engelsk heter det henholdsvis ‘safety glass’ og ‘security glass’, noe som illustrerer funksjonsforskjellen godt.

 

Sikkerhetsglass

Sikkerhetsglass er herdede og/eller laminerte glass i ulike kombinasjoner for fasader, tak, gulv, dører, entrépartier, trapp- og balkongrekkverk, uteplasser, baldakiner, mellomvegger, speilvegger, dusjkabinett, innredninger til bad og kjøkken, m.m.

Glass kan anvendes som sikkerhetsglass på flere måter for å beskytte personer som ferdes i en bygning – fra å sikre mot alvorlige skjærskader ved sammenstøt eller fall mot glass, og mot gjennomfall, til å beskytte mot flammer, røyk og strålevarme ved brann.

Med sikkerhetsglass kan du trygt skape interiør med fri gjennomsikt og slippe inn rikelig med dagslys, selv på utsatte steder. Glass som brukes i personsikkerhetsruter, får et ufarlig bruddmønster når det knuses. Et ufarlig bruddmønster vil si at glasset ikke fører til alvorlige personskader, i og med at glasset forblir intakt, eller granulerer til små biter.

Les mer: FG-godkjente trygghetsruter – din bedrifts motstand mot innbrudd

 

Sikringsglass

Sikringsglass (også kalt innbruddshemmende glass) sikrer verdier mot hærverk, innbrudd/tyveri, våpenskudd og til og med eksplosjon, men slipper samtidig inn dagslys og åpner for kommunikasjon.

Sikringsglass er laminert og herdet/laminert glass i ulike kombinasjoner, alt etter hva det skal sikre mot, og hvor effektiv sikringen skal være. På grunn av styrken og seigheten i folien mellom glassene vil glasset være vanskeligere å trenge gjennom. Et innbrudd vil ta lengre tid, og det vil kreve verktøy for å komme gjennom.

Det er viktig at rett glass monteres i rett karm, og at innfestingen gjøres riktig, slik at glasset ikke faller ut når noen prøver å komme seg gjennom.

Sikringsglass klassifiseres i tre motstandsklasser, noe du kan lese mer om i dette innlegget.

 

For et fantastisk byggemateriale glass er! Ikke bare åpner det for dagslys og gjennomsyn, men beskytter også liv, helse og verdier, og gir trygghet og sikkerhet.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glassvegg, Glass på kjøkken, glass på bad]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.