Glassbloggen

Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Når vi skal beskytte det som er av verdi for oss, er det like ofte snakk om mennesker og gjenstander med stor affeksjonsverdi som dyre, materielle ting. Ved å sette inn sikkerhetsglass i boligen din øker du sikkerheten i hjemmet.

 

Hva er sikkerhetsglass?

Det er først og fremst sikkerhetsglassets egenskaper som gjør at det skiller seg fra vanlig glass. Et sikkerhetsglass er sterkere enn vanlig glass, og granulerer heller enn å knuse i mange skarpe biter. Dermed beskytter sikkerhetsglasset de som knuser glasset ved et uhell, samtidig som det gjør det vanskeligere eller hindrer uvedkommende i å ta seg inn gjennom glasset. 

 

Ulike typer sikkerhetsglass 

Vi snakker i hovedsak om to typer sikkerhetsglass, herdet glass og laminert glass, i tillegg til ulike kombinasjoner av disse to. 

Herdet glass er et sikkerhetsglass med meget høy bruddstyrke som sikrer mot tunge støt, for eksempel hvis et menneske faller eller bevisst forsøker å bruke kroppsvekt til å bryte gjennom glasset. Herdet glass er rundt fem ganger sterkere enn vanlig glass. Det er likevel ikke umulig å komme seg gjennom glasset dersom man vet hvordan, så herdet glass alene er ikke noen innbruddssikring. 

Laminert glass er to glass som er satt sammen med en plastfolie mellom seg. I produksjonsprosessen varmes glasset opp, slik at folien fester seg til glasset, noe som gjør glasset vanskelig å ødelegge. Glasset sprekker opp når det overbelastes, men plastfolien gjør at det likevel ikke er mulig å trenge gjennom. I tillegg til å være et hinder for innbruddstyver, minsker strukturen også risikoen for kuttskader når glasset knuses. 

 

Hvor kan du bruke sikkerhetsglass?

Sikkerhetsglass har flere bruksområder enn de fleste kanskje umiddelbart ser for seg. Siden den ekstra beskyttelsen ikke endrer gjennomskinneligheten i glasset, kan sikkerhetsglass med fordel brukes i vinduer og glass på dører og i rekkverk i alt fra privatboliger til store næringsbygg. Sikkerhetsglass er godt egnet til dusjdører, speil, glasstrapper, levegger, glassgulv, glassvegger og uteplasser, for å nevne noe. 

Ønsker du et innbruddssikkert sikkerhetsglass, bør glasset være multilaminert, altså bestå av flere enn to glasslag. Er du nysgjerrig på sikkerhetsglass, er du velkommen til å ta kontakt med din lokale glassmester, hvor du vil få hjelp til å finne løsninger som passer i hjemmet ditt.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [speil, glassvegg, glasstrapp]
Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Pilkington Norge er hovedleverandør av glass til Glassfagkjedens medlemmer. Fabrikken til Pilkington Norge as ligger på Elverum, hvor glasset videreforedles og der glassfagkjedens medlemmer får sitt glass fra.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 


Slik bruker du speil som designelement i stuen

Slik bruker du speil som designelement i stuen

Et speil har mange bruksområdet, og det å henge speil i stuen er kanskje ikke noe du har tenkt på som en mulighet. Men ved å bruke speil,  kan du øke romfølelsen og fremheve ting du er glad i, eller hente litt av det som er utenfor vinduet inn i stuen.