Glassbloggen

Baderomsdør i glass – åpent, men privat

Hvis du har vært i Hellas eller et annet land i Syden i det siste, har du kanskje lagt merke til at glassdører inn til baderom har blitt stadig mer populært. Selvfølgelig er det ikke gjennomsiktig glass vi snakker om her, men et frostet eller matt glass. 

Nå begynner denne trenden å spre seg nordover. Badet vil føles utrolig mye større, friskere og åpnere med en glassdør. Les videre og la deg inspirere.

Passer det til alle typer baderom?

Alle har forskjellig stil, så i teorien vil en baderomsdør i frostet eller matt glass passe til alle typer baderom, men som oftest brukes glassdører i hjem som har en moderne og minimalistisk stil med lyse farger. De lyse fargene vil spille godt sammen med glassdøren og gjøre at hjemmet ditt føles stort og romslig. Men det vil ikke si at en glassdør ikke passer til baderom med mørkere interiør. Det vil ikke nødvendigvis gi den samme effekten, men det vil fortsatt føre til høyere innslipp av lys.

 

Matt glass

Selv om lys og åpenhet er noe mange streber etter, er det fortsatt viktig at badet holdes privat. Frostet glass gir deg god avskjerming, ingen vil kunne se annet enn skygger på innsiden. Det vanligste er dog å bruke et matt glass med høyt lysinnslipp til baderomsdører i glass. Pilkington Optifloat™ Opal er et utmerket produkt til dette formålet. Glasset er syreetset og har en jevn og holdbar overflate. Glasset kan også herdes og lamineres, slik at sikkerheten er bevart i hjemmet ditt.

 

Silketrykket glass

Pilkington Optifloat™ Opal kan kombineres med Pilkington Silketrykket Glass, slik at du kan ha vakre mønster på døren. Dersom du har barn, kan de til og med tegne egne figurer og mønster som du så kan skanne inn på PC-en og sende til glassleverandøren og få en helt unik dør som gjør hjemmet ditt personlig og koselig. Fargen brennes fast i en herdeprosess, som samtidig gjør glasset til et sikkerhetsglass og sørger for at det tåler termiske spenninger.

 

Ornamentglass

Du kan også bruke et ornamentglass, der har du et hav av valgmuligheter. Deriblant frostet glass. Pilkington Ornamentglass-serien tilbyr mange forskjellige alternativer der du kan velge hvor gjennomsiktig du ønsker at glasset skal være, i fem forskjellige nivåer. Privacy level 5 er det nivået som generelt sett egner seg best til baderomsdører, men privacy level 4 vil også skjerme godt for innsikt. Det finnes mange forskjellige mønstre du kan velge mellom hvis du ønsker å benytte deg av ornamentglass, alt fra klassisk til mer moderne stil.

 

I dagens moderne hjem er ikke baderommet lenger noe som gjemmes vekk, men noe som sees på som en naturlig del av hjemmet. Å ha en glassdør inn på badet vil føre til at badet blir mer innbydende og romslig. Samtidig vil rommet forbli privat, akkurat slik man ønsker at det skal være.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Slik rengjør du glasset i peisen

Slik rengjør du glasset i peisen

Har du rengjort glasset i peisen din for sesongen? I dette blogginnlegget vil du få noen tips til hvordan du kan rengjøre og vedlikeholde glasset i peisen din. 


Slik bruker du speil som designelement i stuen

Slik bruker du speil som designelement i stuen

Et speil har mange bruksområdet, og det å henge speil i stuen er kanskje ikke noe du har tenkt på som en mulighet. Men ved å bruke speil,  kan du øke romfølelsen og fremheve ting du er glad i, eller hente litt av det som er utenfor vinduet inn i stuen. 


Derfor bør du ha skyvedører i glass inne

Derfor bør du ha skyvedører i glass inne

Skyvedører er et praktisk og plassbesparende alternativ til en tradisjonell dør som svinger inn i rommet. En skyvedør kan ha mange bruksområder som alt fra romdeler til garderobeløsning.