Glassbloggen

Baderomsdør i glass – åpent, men privat

Skrevet i interiørglass, glass på bad

Hvis du har vært i Hellas eller et annet land i Syden i det siste, har du kanskje lagt merke til at glassdører inn til baderom har blitt stadig mer populært. Selvfølgelig er det ikke gjennomsiktig glass vi snakker om her, men et frostet eller matt glass. 

Nå begynner denne trenden å spre seg nordover. Badet vil føles utrolig mye større, friskere og åpnere med en glassdør. Les videre og la deg inspirere.

Passer det til alle typer baderom?

Alle har forskjellig stil, så i teorien vil en baderomsdør i frostet eller matt glass passe til alle typer baderom, men som oftest brukes glassdører i hjem som har en moderne og minimalistisk stil med lyse farger. De lyse fargene vil spille godt sammen med glassdøren og gjøre at hjemmet ditt føles stort og romslig. Men det vil ikke si at en glassdør ikke passer til baderom med mørkere interiør. Det vil ikke nødvendigvis gi den samme effekten, men det vil fortsatt føre til høyere innslipp av lys.

 

Matt glass

Selv om lys og åpenhet er noe mange streber etter, er det fortsatt viktig at badet holdes privat. Frostet glass gir deg god avskjerming, ingen vil kunne se annet enn skygger på innsiden. Det vanligste er dog å bruke et matt glass med høyt lysinnslipp til baderomsdører i glass. Pilkington Optifloat™ Opal er et utmerket produkt til dette formålet. Glasset er syreetset og har en jevn og holdbar overflate. Glasset kan også herdes og lamineres, slik at sikkerheten er bevart i hjemmet ditt.

 

Silketrykket glass

Pilkington Optifloat™ Opal kan kombineres med Pilkington Silketrykket Glass, slik at du kan ha vakre mønster på døren. Dersom du har barn, kan de til og med tegne egne figurer og mønster som du så kan skanne inn på PC-en og sende til glassleverandøren og få en helt unik dør som gjør hjemmet ditt personlig og koselig. Fargen brennes fast i en herdeprosess, som samtidig gjør glasset til et sikkerhetsglass og sørger for at det tåler termiske spenninger.

 

Ornamentglass

Du kan også bruke et ornamentglass, der har du et hav av valgmuligheter. Deriblant frostet glass. Pilkington Ornamentglass-serien tilbyr mange forskjellige alternativer der du kan velge hvor gjennomsiktig du ønsker at glasset skal være, i fem forskjellige nivåer. Privacy level 5 er det nivået som generelt sett egner seg best til baderomsdører, men privacy level 4 vil også skjerme godt for innsikt. Det finnes mange forskjellige mønstre du kan velge mellom hvis du ønsker å benytte deg av ornamentglass, alt fra klassisk til mer moderne stil.

 

I dagens moderne hjem er ikke baderommet lenger noe som gjemmes vekk, men noe som sees på som en naturlig del av hjemmet. Å ha en glassdør inn på badet vil føre til at badet blir mer innbydende og romslig. Samtidig vil rommet forbli privat, akkurat slik man ønsker at det skal være.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.


Skap din personlige stil med glassvegg

Skap din personlige stil med glassvegg

Fordelen med glass er at du kan få det akkurat slik du vil, i alle former og varianter, og i alle farger. Skap din stil der du kombinerer glass med andre materialer.