Glassbloggen

Dette bør du ikke gjøre ved oppussing av bad

Når man pusser opp badet, ønsker man som regel å kunne benytte det i mange år fremover. Å utføre en amatørmessig jobb vil derfor bli en påminnelse du vil få hver dag når du går på badet. 

Denne listen over ting du ikke bør gjøre når du skal renovere badet, hjelper deg med å unngå fallgruvene som kan føre til at badet ikke blir akkurat slik som du vil ha det.

Ikke stress med prosjektet

Når man er kommet i gang med oppussingsprosessen, tar det ikke lang tid før man bare vil ha det ferdig og tar noen snarveier. Dårlig planlegging er dog en av de vanligste grunnene til at kostnadene hoper seg opp på oppussingsprosjekter. Det er viktig å ha en klar og tydelig plan på hvordan du ønsker at badet skal se ut, og så gjennomføre denne. Dersom det dukker opp endringer underveis, bør du revidere hele planen, slik at du har full oversikt over prosjektet.

Det er også viktig å unngå å ta snarveier, hvor fristende det enn måtte være noen ganger. Vi vet alle at hastverk er lastverk – og i dette tilfellet vil du kanskje måtte betale både estetisk og bokstavelig på lang sikt dersom du har tatt snarveier.

 

Bruk gode håndverkere

Å gjøre ting selv kan være en god måte å spare penger på, men enkelte ting er bedre å overlate til ekspertene. Dersom du for eksempel skal montere en glassvegg til dusjen, bør du ta kontakt med en av våre glassmestere. Feilmontering vil ikke bare føre til et stygt resultat, men også til at glasset blir usikkert.

 

Kjøp ikke billigvarer

Husk at baderommet er en investering både i husets verdi og i din egen trivsel. "Billige" løsninger uten garanti bør du derfor styre unna. Du ønsker sikkert ikke at din nye speilvegg for eksempel skal korrodere, da er det viktig å bruke et speil som er lagd for bruk på baderom, som for eksempel Pilkington Mirropane™ Chrome.

Dersom du ønsker å spare penger, kan du gjøre det på ting som lamper og vasken. Altså ting som ikke trenger å være eksklusive for at badet skal føles eksklusivt. Du trenger kanskje ikke et japansk toalett som sier konnichiwa når du besøker det, selv om det kan være litt stas. Bruk heller pengene på ting som gjør en reell forskjell på badet.

 

Kjøp ikke produkter uten å ha sett dem først

Det er en kjempegod idé å se etter inspirasjon på nett, men å kjøpe produktene online er noe du bør være forsiktig med. Materialer og produkter ser ikke alltid likedan ut i virkeligheten som de gjør på nett. Selv om produktet du bestiller, er av høy kvalitet, får du kanskje et produkt som ser helt annerledes ut enn det du hadde sett for deg. Tenk også på at dataskjermer har forskjellig lysstyrke og fargetone, så et produkt som ser lyseblått ut på en skjerm, ser kanskje mørkeblått ut på en annen – og da er spørsmålet, hvordan ser egentlig produktet ut?

 

Glem ikke lagringsplass

Å løpe gjennom hele huset for å finne et håndkle er alt annet enn ideelt. Her finnes det mange forskjellige løsninger. Du kan kjøre på det klassiske og ha et baderomsskap under eller over vasken. Men husk på at baderomsskap over vasken kan gi noen utfordringer, slik som at du ikke kan lene deg ordentlig over vasken når du skal børste tennene, dersom skapet stikker for langt ut.

Du kan også bruke hyller som er integrert i veggen. Dette er en meget god løsning for mindre bad. Noe som er blitt stadig mer vanlig, er å bruke et klesskap på badet med glassdører. Dette ser eksklusivt og moderne ut og vil tilføre det lille ekstra på badet dersom du har plass til det.

 

Dette er noen av de vanligste fallgruvene når man skal pusse opp badet, men selvfølgelig er det også viktig å tenke på ting som hvor vannrørene og ledningene skal gå. Under hele renoveringsprosessen fra dag 1 til fullført prosjekt, ha i bakhodet at dette er noe du skal nyte godt av i flere år fremover. Tenk på hvordan de valgene du gjør, vil påvirke badet som helhet.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glass på bad]
Opplev luksusen med glassvegger på badet - Maria Menas historie

Opplev luksusen med glassvegger på badet - Maria Menas historie

Maria Mena ønsket seg glassvegger i dusjen på sine to nye bad hun akkurat har fått pusset opp, men var usikker på hva hun skulle velge. Ofte benyttes det vanlig herdet glass i glassveggene. Vanlig floatglass, som ofte benyttes som dusjvegger, kan  ofte oppleves som en anelse grønt, dessuten vil det over tid, bli matt og vanskelig å holde rent fordi det fester seg kalk og såpe rester i porene i glasset.

Etter en nyttig prat med en Jon Inge Skaarer hos Glassmester Knut Furulund Eft. AS falt valget på  Pilkington OptiShower™ . Dette er er et ekstra klart og belagt glass som egner seg utmerket på bad eller andre rom med høy luftfuktighet. Belegget legges på glasset overflate i selve produksjonsprosessen og tetter porene slik at glasset er enkelt å holde rent. Et tips er å skylle over glasset med kalt vann etter at du har dusjet. Men har du flekker som ikke lar seg skylle bort, bruker du bare en myk fiber klut til å tørke over. Glasset forblir klart selv etter langvarig bruk.  Å benytte seg av glass på badet er både plassbesparende, du slipper inn mye lys og ikke minst er det stilig

Slik løste glassmester de to badene hos Maria Mena.

Begge-bad


Slik får du spafølelsen hjemme

Slik får du spafølelsen hjemme

I en travel hverdag med en haug av sanseinntrykk har vi alle behov for å koble av og samle krefter. Spa er beroligende for kropp og sjel, og kan dermed fungere utmerket godt som et middel for avslapning.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning.