Glassbloggen

Slik får du badet ditt til å føles større

Det er flott med mye plass, men plass har blitt litt av en luksusvare, og det er gjerne badet som må lide. Et lite bad er ofte alt annet enn innbydende og kan lett føles klaustrofobisk. Men det trenger ikke å være sånn. Med noen enkle grep kan du få selv det minste baderommet til å føles romslig og åpent.

 

Velg lyse farger

Lyse farger skaper følelsen av åpenhet. Badet trenger ikke å være hvitt, men det bør ha en lys og harmonisk fargepalett. La de harmoniske fargene gå igjen i håndklær og andre baderomsprodukter, for å forsterke den ønskede estestiske effekten. Bruk gjerne lamper, da det gir enda mer åpenhet og lys.

 

Bruk speil smart

Jo større speil er, desto større vil badet føles. Du kan til og med bruke en speilvegg for å få rommet til å føles dobbelt så stort. Du kan også bruke mange små speil dersom du ikke ønsker en hel speilvegg, men undervurder ikke effekten du kan oppnå med speil. Les mer her om hva du bør vite før du velger speil på badet.

 

Dusjvegg i glass

En dusjvegg i glass gjør at man ser hele baderommet når man kommer inn på badet, men dersom badet er lite, er det nok lurt å bruke et helt transparent glass. Transparent glass vil si at det er helt gjennomsiktig, slik at du får vist opp hele baderommet istedenfor å skjerme av 20 % av plassen som du faktisk har.

lite baderom

 

Sett opp glasshyller

Istedenfor å bruke skap, sett opp flere mindre glasshyller som du kan ha håndklær, såpe, tannbørste og andre toalettartikler på. Tenk minimalistisk – dersom det ikke er absolutt nødvendig å ha noe på badet, oppbevar det heller på et annet sted i hjemmet.

 

Lag oppbevaringplass i veggen

Dersom du har lov og mulighet, finnes det en enda bedre løsning for oppbevaring av toalettartikler. Ved å lage hyller innfelt i veggen vil du bokstavelig talt få mer plass på badet, samtidig som du gir badet en eksklusiv look. Hyller som går inn i veggen, blir nesten som et utstillingsvindu og er en av de første tingene dine gjester vil legge merke til idet de kommer inn på badet.

 

Lite plass trenger ikke å bety få muligheter. Faktisk er det slik at når kreativiteten begrenses, blomstrer den gjerne som mest, fordi man blir nødt til å tenke utenfor boksen. La ikke størrelsen på badet ditt diktere hvordan det skal se ut, og hvilken estetisk effekt det skal ha. Lyse farger og en glassvegg i dusj er ofte alt som skal til for å gi inntrykket av at badet er dobbelt så stort som det egentlig er.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [speil, glass på bad]
Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Når vi skal beskytte det som er av verdi for oss, er det like ofte snakk om mennesker og gjenstander med stor affeksjonsverdi som dyre, materielle ting. Ved å sette inn sikkerhetsglass i boligen din øker du sikkerheten i hjemmet.


Inspirasjon til hjemmet: speil uten ramme

Inspirasjon til hjemmet: speil uten ramme

Om du tenker på å bruke speil i interiøret, så kanskje du kan se for deg også å bruke speil uten ramme? I dette innlegget tar vi for oss noen bruksområder, og gir deg litt inspirasjon og gode tips om nettopp dette emnet.


Inspirasjon til hjemmet: store speil

Inspirasjon til hjemmet: store speil

Store speil i hjemmet kan skape et distinkt uttrykk, samtidig som de også kan være med på å gi romstørrelse, lys og drama, noe som vil imponere selv den kresne.