Glassbloggen

Slik får du badet ditt til å føles større

Det er flott med mye plass, men plass har blitt litt av en luksusvare, og det er gjerne badet som må lide. Et lite bad er ofte alt annet enn innbydende og kan lett føles klaustrofobisk. Men det trenger ikke å være sånn. Med noen enkle grep kan du få selv det minste baderommet til å føles romslig og åpent.

 

Velg lyse farger

Lyse farger skaper følelsen av åpenhet. Badet trenger ikke å være hvitt, men det bør ha en lys og harmonisk fargepalett. La de harmoniske fargene gå igjen i håndklær og andre baderomsprodukter, for å forsterke den ønskede estestiske effekten. Bruk gjerne lamper, da det gir enda mer åpenhet og lys.

 

Bruk speil smart

Jo større speil er, desto større vil badet føles. Du kan til og med bruke en speilvegg for å få rommet til å føles dobbelt så stort. Du kan også bruke mange små speil dersom du ikke ønsker en hel speilvegg, men undervurder ikke effekten du kan oppnå med speil. Les mer her om hva du bør vite før du velger speil på badet.

 

Dusjvegg i glass

En dusjvegg i glass gjør at man ser hele baderommet når man kommer inn på badet, men dersom badet er lite, er det nok lurt å bruke et helt transparent glass. Transparent glass vil si at det er helt gjennomsiktig, slik at du får vist opp hele baderommet istedenfor å skjerme av 20 % av plassen som du faktisk har.

lite baderom

 

Sett opp glasshyller

Istedenfor å bruke skap, sett opp flere mindre glasshyller som du kan ha håndklær, såpe, tannbørste og andre toalettartikler på. Tenk minimalistisk – dersom det ikke er absolutt nødvendig å ha noe på badet, oppbevar det heller på et annet sted i hjemmet.

 

Lag oppbevaringplass i veggen

Dersom du har lov og mulighet, finnes det en enda bedre løsning for oppbevaring av toalettartikler. Ved å lage hyller innfelt i veggen vil du bokstavelig talt få mer plass på badet, samtidig som du gir badet en eksklusiv look. Hyller som går inn i veggen, blir nesten som et utstillingsvindu og er en av de første tingene dine gjester vil legge merke til idet de kommer inn på badet.

 

Lite plass trenger ikke å bety få muligheter. Faktisk er det slik at når kreativiteten begrenses, blomstrer den gjerne som mest, fordi man blir nødt til å tenke utenfor boksen. La ikke størrelsen på badet ditt diktere hvordan det skal se ut, og hvilken estetisk effekt det skal ha. Lyse farger og en glassvegg i dusj er ofte alt som skal til for å gi inntrykket av at badet er dobbelt så stort som det egentlig er.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [speil, glass på bad]
Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Dette er resultatet av samarbeidet mellom Glassfagkjeden og Eventyrlig Oppussing

Pilkington Norge er hovedleverandør av glass til Glassfagkjedens medlemmer. Fabrikken til Pilkington Norge as ligger på Elverum, hvor glasset videreforedles og der glassfagkjedens medlemmer får sitt glass fra.


Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Lite bad, store muligheter. 7 tips til å pusse opp et lite baderom

Drømmer du om et stort bad er du ikke alene, men faktum er at de fleste bad er ganske små. At badet er lite betyr ikke at du trenger å gå på kompromiss, verken når det kommer til oppbevaring, romfølelse eller hyggelig stemning. 


Slik bruker du speil som designelement i stuen

Slik bruker du speil som designelement i stuen

Et speil har mange bruksområdet, og det å henge speil i stuen er kanskje ikke noe du har tenkt på som en mulighet. Men ved å bruke speil,  kan du øke romfølelsen og fremheve ting du er glad i, eller hente litt av det som er utenfor vinduet inn i stuen.