Glassbloggen

Speil på badet – dette bør du vite

Det finnes ikke mange bad som mangler et speil. Speilet har ikke kun som formål å være din refleksjon når du skal ta morgenstellet eller pynte deg, det er også en god lysforsterker. 

Speilet reflekterer jo faktisk lysstrålene fra vinduet og fra lampene på badet. Men trenger man virkelig å tenke på så fryktelig mye når man skal velge ut speil til badet? Ja, det er faktisk ikke alle speil som er fuktbeskyttende, og de kan dermed bli stygge etter ikke altfor lang tid. Her lister vi opp fire ting som du bør vite før du velger hvilket speil du skal ha på badet.

1. Er speilet miljøvennlig?

Det er fortsatt mange speil som produseres med bruk av kobber og/eller bly. Hvis du ønsker å ha et miljøvennlig hjem, bør du altså undersøke produsenten av speilet før du kjøper det. Pilkington Optimirror™ er en serie av speil som er produsert helt uten bly og kobber. Isteden benyttes sølv nærmest glasset for å skape et høyreflekterende belegg. Du får altså et helt miljøvennlig produkt av høy kvalitet.

 

2. Er speilet fuktbeskyttende?

Det er ikke alle speil som burde brukes på et bad. Speilet vil kontinuerlig utsettes for vann, og det er derfor viktig at du har et speil som er fuktbeskyttende dersom du ønsker at det skal holde seg pent i lang tid fremover. Pilkington Mirropane™ Chrome egner seg godt til rom med høy luftfuktighet, slik som et bad, ettersom speiloverflaten tåler godt den store luftfuktigheten som er på et bad. Pilkington Mirropane™ Chrome er speil som er motstandsdyktig mot korrosjon og fuktighet.

 

3. Er speilet sikkert?

Et knust speil innebærer mer enn bare syv år med uhell, det utgjør en direkte sikkerhetsrisiko. På badet der man ofte oppholder seg barbeint, er det viktig at sikkerheten er ivaretatt. Bruk et sikkerhetsspeil som er laminert, eller et speil med en tynn folie påført på speilets bakside, så vil du ikke måtte tenke på potensielle skader som kan oppstå dersom speilet knuser.

 

4. Hvilke funksjoner har speilet?

Ja, speil kan faktisk ha flere funksjoner. Selv om det hovedsakelig er til for å se seg selv i, så betyr det ikke at det ikke kan brukes på andre måter også. Et høykvalitativt speil som reflekterer mye lys, vil åpne opp baderommet ditt. Dersom du har et baderom som er kompakt, eller som ikke har et vindu, er dette altså noe du bør tenke på før du kjøper et speil, siden et høyreflektivt speil vil føre til at rommet føles større.

 

Du kan også kombinere en TV med et speil på badet ved å bruke Pilkington MirroView™. Her kan du altså skjule TV-en bak et speil, slik at den kun er synlig dersom det er slått på. Les mer om Pilkington MirroView™ her.

 

Et speil er noe du vil ha på badet i mange år fremover, og når man skal kjøpe et produkt som man ønsker skal vare i lang tid, bør man alltid kjøpe et høykvalitativt produkt. Det finnes mange forskjellige funksjoner du kan få med et speil, men sikkerhet, fuktbeskyttelse og miljøvennlighet er også viktige aspekter å tenke på.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glass på bad]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.