Glassbloggen

Speil på badet – dette bør du vite

Det finnes ikke mange bad som mangler et speil. Speilet har ikke kun som formål å være din refleksjon når du skal ta morgenstellet eller pynte deg, det er også en god lysforsterker. 

Speilet reflekterer jo faktisk lysstrålene fra vinduet og fra lampene på badet. Men trenger man virkelig å tenke på så fryktelig mye når man skal velge ut speil til badet? Ja, det er faktisk ikke alle speil som er fuktbeskyttende, og de kan dermed bli stygge etter ikke altfor lang tid. Her lister vi opp fire ting som du bør vite før du velger hvilket speil du skal ha på badet.

1. Er speilet miljøvennlig?

Det er fortsatt mange speil som produseres med bruk av kobber og/eller bly. Hvis du ønsker å ha et miljøvennlig hjem, bør du altså undersøke produsenten av speilet før du kjøper det. Pilkington Optimirror™ er en serie av speil som er produsert helt uten bly og kobber. Isteden benyttes sølv nærmest glasset for å skape et høyreflekterende belegg. Du får altså et helt miljøvennlig produkt av høy kvalitet.

 

2. Er speilet fuktbeskyttende?

Det er ikke alle speil som burde brukes på et bad. Speilet vil kontinuerlig utsettes for vann, og det er derfor viktig at du har et speil som er fuktbeskyttende dersom du ønsker at det skal holde seg pent i lang tid fremover. Pilkington Mirropane™ Chrome egner seg godt til rom med høy luftfuktighet, slik som et bad, ettersom speiloverflaten tåler godt den store luftfuktigheten som er på et bad. Pilkington Mirropane™ Chrome er speil som er motstandsdyktig mot korrosjon og fuktighet.

 

3. Er speilet sikkert?

Et knust speil innebærer mer enn bare syv år med uhell, det utgjør en direkte sikkerhetsrisiko. På badet der man ofte oppholder seg barbeint, er det viktig at sikkerheten er ivaretatt. Bruk et sikkerhetsspeil som er laminert, eller et speil med en tynn folie påført på speilets bakside, så vil du ikke måtte tenke på potensielle skader som kan oppstå dersom speilet knuser.

 

4. Hvilke funksjoner har speilet?

Ja, speil kan faktisk ha flere funksjoner. Selv om det hovedsakelig er til for å se seg selv i, så betyr det ikke at det ikke kan brukes på andre måter også. Et høykvalitativt speil som reflekterer mye lys, vil åpne opp baderommet ditt. Dersom du har et baderom som er kompakt, eller som ikke har et vindu, er dette altså noe du bør tenke på før du kjøper et speil, siden et høyreflektivt speil vil føre til at rommet føles større.

 

Du kan også kombinere en TV med et speil på badet ved å bruke Pilkington MirroView™. Her kan du altså skjule TV-en bak et speil, slik at den kun er synlig dersom det er slått på. Les mer om Pilkington MirroView™ her.

 

Et speil er noe du vil ha på badet i mange år fremover, og når man skal kjøpe et produkt som man ønsker skal vare i lang tid, bør man alltid kjøpe et høykvalitativt produkt. Det finnes mange forskjellige funksjoner du kan få med et speil, men sikkerhet, fuktbeskyttelse og miljøvennlighet er også viktige aspekter å tenke på.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glass på bad]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.