Glassbloggen

Interiørglass og speil på badet

Badet er ikke det rommet vi pusser opp så ofte. Dette rommet krever solid håndverk, og er gjerne det mest kostbare rommet man finner i folks hjem. Når du først skal pusse opp badet, ønsker du dermed å finne en tidløs stil som også byr på en “wow”-faktor, samtidig skal du helst skal utnytte romfølelsen på best mulig måte. Noe av dette kan interiørglass og speil på badet bidra til.

Dusjvegger og dører

På et mindre bad eller bad med vanskelig planløsning, så som skrå vegger og tak, kan man for eksempel spesialtilpasse dusjveggen. Dette er en plassbesparende løsning som igjen kan gjøre at rommet føles større. Ved å spesialtilpasse dusjvegger i glass kan du sette opp en dusj på steder der for eksempel vinkler ikke tillater deg å benytte standard mål. Videre kan du sette inn foldbare dusjvegger som foldes inn mot veggen for å frigjøre plass.

Det du må tenke på når du vurderer en slik løsning er at vanlig glass over tid blir matt på grunn av kalkavleiringer og såperester. Ved å benytte Pilkington OptiShower™ vil du kunne ha langvarig glede av et blankt glass som er enkelt å holde rent. I produksjonsprosessen blir glasset belagt slik at kalk og såperester ikke fester seg så lett til glasset. Såperester kan tørkes lett av med en myk klut.Johaug_GFKV2

Therese Johaug valgte skreddersydde dusjdører med det lettvaskede glasset;  Pilkington OptiShower

Les mer om lettvasket dusjglass

For et mer avskjermet område kan dusj glass også leveres i Opal utgave. Dette er et glass som er ugjennomsiktig, men som likevel slipper inn lyset. Det slipper inn nesten like mye lys som vanlig klart glass, men har en matt finish.

Bytt ut fliser med glass

“Alle” har fliser på badet, men er det eneste mulighet? Hvis du av ulike årsaker føler deg klar for noe annet enn fliser, kan glass med eget motiv være et godt spennende alternativ. Her har du mange muligheter, for eksempel silketrykket glass. Velg et motiv du er glad i og få det trykket på glasset. Vi kan garantere at du da vil få et bad og en dusjvegg ikke så mange andre har.

 

Laurel_Opaletch(21)_36434 (1)

Glass som interiørelement

Om du ønsker noe annerledes kan glass også benyttes som et møblement på badet. Glass kan brukes på hyller eller benyttes som benkeplate. En benkeplate i glass, bør legges oppå en tykkere plate for å tåle belastningen. Platen kan spesialtilpasses, skjæres hull i eller males i den fargen du ønsker. Som interiørglass benyttes Pilkington Optiwhite™. Dette er et veldig blankt glass uten grønnskjær.  Derfor egner det seg godt som interiørelement.

MirroView_bad_GFK

Har du tenkt på at du kan legge TV-en inn i veggen på badet og beskytte den ved å sette opp et speil foran? Med Pilkington MirroView™ kan du ligge i badekaret å se på serien du gikk glipp uten å bekymre deg for vannsøl på skjermen eller at TV-en skal falle i vannet. Slås skjermen av blir veggen til et vanlig speil igjen.  

Les mer om Pilkington MirroView™

Speil - stilrene muligheter

Mange er uvitende om hvor mange ulike bruksområder speil faktisk kan ha. Våre glassmestere vet akkurat hvordan speil kan benyttes for å heve baderommets uttrykk og romfølelse.

Her er noen eksempler:

  • Sett opp speil på veggen for å få større romfølelse
  • Bruk speil som et stilrent dekorelement eller som dør
  • Bruk speil som beskyttelse mot veggen helt ned til benkeplaten
  • La smarte speil gi baderommet en luksuriøs og moderne look 

Les mer: Interiørglass og speil

 

Finn din glassleverandør

 

Gratis E-bok: Smarte refleksjoner

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []