Glassbloggen

Derfor bør du stole på anbefalingene fra forsikringsselskapet

Våren er her, og med våren kommer gjerne store temperatursvingninger i løpet av et døgn. Et av de temaene som folk i mars og april søker mest på innen glass, er termisk brudd. Og det er naturlig, siden termisk brudd ofte oppstår nå på våren.

Men uansett om en glasskade har skjedd som følge av termisk brudd eller av annen årsak, er det én ting du alltid bør gjøre, og det er å stole på anbefalingene du får fra forsikringsselskapet – selv om det kan være fristende å ta tak i ting selv.

Så før du ringer første og beste glassmester – eller kanskje en kjenning som du vet er handy – anbefaler vi at du leser dette innlegget.

 

Leveransekvalitet

Forsikringsselskaper samarbeider med et nettverk av veletablerte glassmestere med lang erfaring og godt omdømme. Dersom det for eksempel kommer inn mange klager på en glassmester, vil forsikringsselskapet i mange tilfeller velge å avslutte samarbeidet med denne.

Med andre ord: Ved å stole på anbefalingene fra forsikringsselskapet vil du mest sannsynlig bli fornøyd med kvaliteten på leveransen, både hva gjelder servicen og selve utførelsen.

 

Gode råd

En profesjonell glassmester vil også gi deg gode råd. Ønsker du å erstatte det ødelagt glasset med en bedre rutetype? Da vil glassmesteren kunne gi deg pris på hva det vil koste å få skiftet ut den eksisterende løsningen, og så gi et supplerende tilbud på en bedre kvalitet. Glassmestere har bred kunnskap om alle de nye og spennende mulighetene som finnes på glassfronten.

I tillegg vil en glassmester kunne gi deg gode råd om sikkerhet. Dersom du har et glassrekkverk som ikke har herdet og laminert glass og dermed er direkte farlig, så vil en god glassmester informere deg om dette og ikke bare bytte det ut.

Et forsikringsselskap samarbeider med etablerte glassmestere som er tilknyttet en bransjeforening og/eller innehar gyldig mesterbrev, og som gir garantier dersom noe går galt. De har rett og slett fagkompetansen som skal til for å sikre en funksjonell og trygg glassløsning i ditt hjem.

 

Hva om du ønsker å bytte ruten selv?

Joda, det er godt mulig å montere et vindu på egen hånd – så lenge du ikke behøver moderne glass med spesialfunksjoner. Især sikkerhetsruter og brannvernglass krever helt spesielle innsettingsmetoder, både ved valg av pakninger, skruer og liming, for at det skal oppfylle tiltenkt funksjon.

Spesialglass bør en glassmester ta seg av. Det er en fagutdannelse på dette, og glassruter er ikke bare glass, men valg av pakning, klossing for at ikke vinduet skal bevege seg skjevt opp og igjen, og mye mer.

 

Forsikringsselskapet ordner alt for deg

Å få en glassrute ødelagt i hjemmet sitt er ingen hyggelig opplevelse. Midt oppi plunderet med skadet glass er det ikke så enkelt å ha oversikt over hva som må gjøres for å få det utbedret eller erstattet. Da er det en god følelse å kunne senke skuldrene og la fagfolk ta det derfra. Så slipper du å tenke på alt selv.

Det er enkelt å melde inn en glasskade til forsikringsselskapet, og saksbehandleren hjelper deg videre, slik at du så raskt som mulig får utbedret det ødelagte glasset. Selskapet velger ut den glassmesteren som har best kompetanse på å utføre oppdraget, og glassmesteren kommer hjem til deg og reparerer / bytter ut glasset effektivt og profesjonelt. Dermed kan du være trygg på at glassløsningen du får, er forskriftsmessig utført og oppfyller alle krav.

 

Konklusjon

Det er en grunn til at forsikringsselskaper hjelper deg med hele prosessen – de har spisskompetansen og vet hva de driver med, og hvordan de best kan hjelpe deg i akkurat din situasjon. I noen tilfeller vil du ha behov for et saneringsselskap, i noen tilfeller en glassmester, og i noen tilfeller begge deler.

Forsikringsselskapet vil gi deg akkurat det du trenger for å få utbedret din glasskade med en god, sikker og varig løsning.

 

New call-to-action

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []