Glassbloggen

Disse mulighetene har du når du skal bytte glass

Som vi skriver om i forrige innlegg, kan det fort skje at man får skade på glass i hjemmet sitt. En fotball går gjennom et vindu, eller man kommer hjem og oppdager at det har vært ubudne gjester i huset, og at en hel vindusrute er knust.

I enkelte tilfeller er det vind og vær som herjer. I et stadig mer krevende klima hender det at vindusrutene får seg en trøkk, slik som da ekstremværet Dagmar var på ferde.

Glass som går i tusen knas, kan oppleves dramatisk for de som er involvert. Men når det første sjokket har lagt seg og man får summet seg litt, vil det som regel vise seg at den uønskede hendelsen gir en mulighet til å få satt inn glass som er mye bedre enn de man hadde fra før.

 

Vindusruter med egenskaper som gjør livet enklere

Utviklingen av glassteknologi har resultert i mange smarte løsninger for deg som skal velge vinduer til boligen. Faktisk finnes det over 3000 ulike glasstyper på markedet – alt fra spesialvinduer som beskytter mot støy, innbrudd, sol og varmetap, til vinduer som praktisk talt renser seg selv.

Her gir vi deg tips til fem ulike funksjonsglass som du kan velge når du (frivillig eller ufrivillig) er nødt til å få satt inn nye glassruter i vinduene.

 

1. Selvrensende glass

Vindusvasken kan være et skikkelig ork for mange. I en travel hverdag har man alltid noe hyggeligere og viktigere å gjøre enn å måtte stå og vaske vinduer.

Med Pilkington Activ™ kan du si farvel til en oppgave mange kvier seg for: den årlige vindusvasken. Urenheter som fugleskitt, asfaltstøv og annet organisk smuss løses opp. Regnværet skyller det bort uten at det ligger igjen vannrender. Det eneste som trengs i tillegg, er dagslys. Ved langvarig tørke kan man hjelpenaturen ved å spyle rutene med vann. Enklere kan det ikke bli!

null

 

Denne videoen fra Pilkington forklarer hvordan selvrensende glass fungerer:

 

 

 

2. Solbeskyttende glass

Vi nordboere ønsker å få mest mulig av det dagslyset vi har, og derfor velger vi gjerne boliger med høyt lysinnslipp – helst med solrik beliggenhet. Dette kan imidlertid være en utfordring for inneklimaet. Når solen står rett inn stuevinduene mesteparten av dagen, kan man oppleve å komme hjem til badstutemperatur innendørs. For å løse dette problemet tyr mange til persienner eller markiser, men det går igjen utover innslippet av naturlig lys.

Løsningen er solbeskyttende glass. Pilkington Suncool™ slipper inn masse lys samtidig som det reduserer solvarmen. Det blir en mer jevn og behagelig innetemperatur, samtidig som det isolerer godt om vinteren.

Her kan du lese mer om solbeskyttende glass.

 

3. Antikondensglass

Dagens glass isolerer mye bedre enn tidligere, men det øker også risikoen for dugg, kondens og frost på glasset. Kondens er et naturlig fenomen som inntreffer mest om våren og høsten med vindstille, klart og kaldt vær. Med høy luftfuktighet i tillegg kan glassets temperatur bli lavere enn duggpunktet og det dannes kondens.

Løsningen på dette problemet er Pilkington Anti-Condensation Glass. Det reduserer ikke bare kondens, men også damp og frost. Et hardt pyrolytisk belegg på den ytterste glassflaten gir glasset en høyere temperatur, noe som reduserer sannsynligheten for utvendig kondens.

Les mer om Pilkingtons antikondensglass her.

 

4. Energispareglass

Når du skal skifte vinduer i boligen, er energispareglass et godt valg. Energispareglass fra Pilkington er gunstig både for lommeboka og for miljøet. Du unngår kaldras, holder strømregningen nede og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.

Energispareglass har et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet. Her kan du lese om seks fordeler med energispareglass i hjemmet.

 

5. Støyreduserende glass

Støy er et voksende miljøproblem, fremfor alt langs sterkt trafikkerte veier med tungtrafikk eller i bebyggelse nært flyplasser. Bor man i bynære strøk, er støy en fast del av hverdagslivets “bakgrunnsmusikk”. Noen venner seg til at vogntog dundrer forbi eller at passasjerfly tar av hver halvtime, andre gjør det ikke.

Med støyreduserende glass kan du bo hvor som helst uten å bli sjenert av støy. Les mer om støydempende glass her.

 

Spennende kombinasjonsmuligheter

Som du ser, har du et hav av valgmuligheter når du skal finne nye og bedre glassløsninger i vinduene dine. De fleste av disse smarte egenskapene går an å kombinere i én og samme glassrute, slik at glasset blir multifunksjonelt.

Glassfagkjedens nettside kan du lese mer om vindusløsninger og glassvarianter, og de mange spennende bruksområder for glass i hjemmet, både innendørs og utendørs. La deg inspirere til å sette et helt spesielt preg på boligen din!

 

New call-to-action

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?