Glassbloggen

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.

 

Skal du bygge eller kjøpe nytt hus, eller skifte vinduer i din nåværende bolig? Spør etter energispareglassEnergispareglass fra Pilkington er gunstig både for lommeboka og for miljøet. Vi ser nærmere på 6 grunner til at du bør velge energispareglass til hjemmet ditt.

 

1. Reduserer behovet for oppvarming og sparer strømutgifter

Opptil 40 prosent av boligens varmetap kan skyldes vindusglassene.

Visste du at hus som er utstyrt med energispareglass, halverer behovet for oppvarming? I hus hvor man har skiftet ut alle vindusglassene med energispareglass, opplever man dessuten at strømutgiftene blir halvert i forhold til tidligere.

Boligeiere som har vanlige glass i vinduene, kjenner ofte i vinterhalvåret en kald trekk og småfryser litt hvis man sitter i nærheten av vinduet. Dermed skrur de gjerne opp varmen enda et hakk. Når strømregningen kommer, er den altfor høy.

Med energispareglass merker du knapt kaldstrålingen, og varmen forblir der den skal. Dette bidrar til å redusere oppvarmingen og gir dermed redusert strømregning.

2. Gir høyt innslipp av helsebringende dagslys

Siden vi bor i et land med mørketid, ønsker vi å dra nytte av det helsebringende dagslyset i sommerhalvåret. Naturlig dagslys er sunt og viktig for vår trivsel og velvære – forskning har vist at økt dagslys gir bedre fysisk og mental helse.

 

3. Reduserer kaldstråling og gir et behagelig inneklima

Mange tror at trekk skyldes luft som slipper inn mellom dårlige vinduskarmer. Men fenomenet – som kalles kaldras – skyldes at vinduene kjøles ned fra utsiden. Den varme luften i rommet treffer vinduet, blir avkjølt og synker ned mot gulvet. (Kald luft er tyngre enn varm luft.) Så skjer det samme på ny – varm luft treffer vinduet, blir avkjølt, og synker mot gulvet. Dermed oppstår det en sirkulerende luftstrøm i rommet. Kaldt nede ved gulvet og varmt oppunder taket.

Plasserer du ovner under vinduene for å stoppe trekken, blir inneluften ubehagelig og tørr. Den høye overflatetemperaturen på ordinære panelovner svir støv. Dermed dannes det superfine partikler som faktisk kan gi luftveisplager.

Energispareglass løser effektivt dette problemet. Glasset har et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet. Dermed holder varmen seg inne og forsvinner ikke rett ut igjen. Du slipper å måtte ty til elektrisk fyring.

Med energispareglass er det altså ikke bare romtemperaturen som stiger og holder seg jevn, det samme gjør komforten og humøret.

 

4. Miljøvennlig

I dag er bruk (og produksjon) av energi den største kilden til klimagassutslipp i verden. Verdens energibehov øker i takt med befolkningsveksten. Energibruk vil derfor fortsette å være den største kilden til klimagassutslipp. Det blir derfor viktig at vi som enkeltpersoner kan bidra med nye løsninger der vi kan.

Bruker du mindre energi på oppvarming, bidrar du til å begrense CO2-utslippet. Energispareglass er med andre ord bra for miljøet.

 

5. Redusert UV-stråling

Energispareglass reduserer UV-strålingen betraktelig. Visste du at den lille mengden med UV-stråler som trenger gjennom i vanlig glass, er nok til å bleke møblene dine?

6. Gir mulighet til å ha større vinduer

Siden du med energispareglass slipper kaldras/kaldstråling, kan du ha større og høyere vinduer uten at det går ut over inneklimaet. Store vindusflater slipper inn mer lys, noe som reduserer behovet for kunstig belysning. Samtidig tilfører dagslyset varme og trivsel.


Ønsker du å vite mer om energispareglass, anbefaler vi at du laster ned vår gratis e-bok, som gir deg mer informasjon.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, vinduer]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.