Glassbloggen

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.

 

Skal du bygge eller kjøpe nytt hus, eller skifte vinduer i din nåværende bolig? Spør etter energispareglassEnergispareglass fra Pilkington er gunstig både for lommeboka og for miljøet. Vi ser nærmere på 6 grunner til at du bør velge energispareglass til hjemmet ditt.

 

1. Reduserer behovet for oppvarming og sparer strømutgifter

Opptil 40 prosent av boligens varmetap kan skyldes vindusglassene.

Visste du at hus som er utstyrt med energispareglass, halverer behovet for oppvarming? I hus hvor man har skiftet ut alle vindusglassene med energispareglass, opplever man dessuten at strømutgiftene blir halvert i forhold til tidligere.

Boligeiere som har vanlige glass i vinduene, kjenner ofte i vinterhalvåret en kald trekk og småfryser litt hvis man sitter i nærheten av vinduet. Dermed skrur de gjerne opp varmen enda et hakk. Når strømregningen kommer, er den altfor høy.

Med energispareglass merker du knapt kaldstrålingen, og varmen forblir der den skal. Dette bidrar til å redusere oppvarmingen og gir dermed redusert strømregning.

2. Gir høyt innslipp av helsebringende dagslys

Siden vi bor i et land med mørketid, ønsker vi å dra nytte av det helsebringende dagslyset i sommerhalvåret. Naturlig dagslys er sunt og viktig for vår trivsel og velvære – forskning har vist at økt dagslys gir bedre fysisk og mental helse.

 

3. Reduserer kaldstråling og gir et behagelig inneklima

Mange tror at trekk skyldes luft som slipper inn mellom dårlige vinduskarmer. Men fenomenet – som kalles kaldras – skyldes at vinduene kjøles ned fra utsiden. Den varme luften i rommet treffer vinduet, blir avkjølt og synker ned mot gulvet. (Kald luft er tyngre enn varm luft.) Så skjer det samme på ny – varm luft treffer vinduet, blir avkjølt, og synker mot gulvet. Dermed oppstår det en sirkulerende luftstrøm i rommet. Kaldt nede ved gulvet og varmt oppunder taket.

Plasserer du ovner under vinduene for å stoppe trekken, blir inneluften ubehagelig og tørr. Den høye overflatetemperaturen på ordinære panelovner svir støv. Dermed dannes det superfine partikler som faktisk kan gi luftveisplager.

Energispareglass løser effektivt dette problemet. Glasset har et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet. Dermed holder varmen seg inne og forsvinner ikke rett ut igjen. Du slipper å måtte ty til elektrisk fyring.

Med energispareglass er det altså ikke bare romtemperaturen som stiger og holder seg jevn, det samme gjør komforten og humøret.

 

4. Miljøvennlig

I dag er bruk (og produksjon) av energi den største kilden til klimagassutslipp i verden. Verdens energibehov øker i takt med befolkningsveksten. Energibruk vil derfor fortsette å være den største kilden til klimagassutslipp. Det blir derfor viktig at vi som enkeltpersoner kan bidra med nye løsninger der vi kan.

Bruker du mindre energi på oppvarming, bidrar du til å begrense CO2-utslippet. Energispareglass er med andre ord bra for miljøet.

 

5. Redusert UV-stråling

Energispareglass reduserer UV-strålingen betraktelig. Visste du at den lille mengden med UV-stråler som trenger gjennom i vanlig glass, er nok til å bleke møblene dine?

6. Gir mulighet til å ha større vinduer

Siden du med energispareglass slipper kaldras/kaldstråling, kan du ha større og høyere vinduer uten at det går ut over inneklimaet. Store vindusflater slipper inn mer lys, noe som reduserer behovet for kunstig belysning. Samtidig tilfører dagslyset varme og trivsel.


Ønsker du å vite mer om energispareglass, anbefaler vi at du laster ned vår gratis e-bok, som gir deg mer informasjon.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, vinduer]
Stuetrender du bør følge med på i 2020

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.