Glassbloggen

Dette er Pilkingtons mest brukte energispareglass

I et tidligere innlegg ser vi at man ved å kombinere Pilkington Optitherm™ S3 og to floatglass får en trelags isolerrute med unike verdier: 0,9 i U-verdi og 72 % lystransmisjon.

I dag ser vi nærmere på egenskaper og fordeler ved Pilkington Optitherm™ S3, som er Pilkingtons mest brukte energispareglass og har de beste varmeisolerende egenskapene.

 

Lavemisjonsbelegg reduserer energiforbruket

Pilkington Optitherm™ S3 har et lavemisjonsbelegg, som er lagt på i en prosess etter selve produksjonen av glasset – et såkalt mykt belegg. Belegget er helt transparent, og derfor er dette energispareglasset nesten like fargenøytralt og klart som vanlig glass. Energispareglasset slipper inn like mye dagslys som vanlig glass, men litt mindre solenergi.

Hensikten med lavemisjonsbelegget er å isolere bedre, ved å redusere mengden varme som forsvinner ut, og reflektere den tilbake inn i rommet. Det gjennomsiktige belegget lar solvarmen og dagslyset slippe inn og bidrar til et lavt strømforbruk og et lyst og trivelig innemiljø.

Pilkington Optitherm™ S3 reduserer energiforbruket med 8–17 kWh/m2 (avhengig av geografisk beliggenhet) for hver tidel man senker U-verdien. Dette er en miljøvennlig måte å spare energi på.

 

Pilkington Optitherm™ S3 i kombinasjon med andre funksjonsglass

Ettersom belegget er mykt, må Pilkington Optitherm™ S3 monteres i en isolerglassenhet, med belegget inn mot spalten.

Pilkington Optitherm™ S3 kan brukes til å oppnå energisparende egenskaper i isolerglass sammen med andre funksjonsglass: Pilkington Activ™ selvrensende glass, Pilkington Optifloat™ gjennomfargede glass, Pilkington Arctic Blue™ og Pilkington Optiwhite™, som er et glass med lavt jerninnhold.

 

null

Nordahl Grieg Videregående Skole i Bergen, hvor Pilkington Optitherm™ S3 er brukt i kombinasjon med Pilkington Activ Suncool™ 70/40 for å oppnå optimal U-verdi.

 

Fordeler ved Pilkington Optitherm™ S3

  • Veldig god isolasjonsevne. Kombinert med distanselist med varmkant, noe som gir mindre risiko for randkondens, er dette fremtidens rute for de nye lavenergihus.
  • Reduserer energiforbruk og varmetap (miljøvennlig).
  • Passer godt til bruk i både boliger og næringsbygg.

 

null

 

Pilkington Optitherm™ S3 er energispareglasset som har den beste isolasjonsevnen og gir høyest innslipp av dagslys. Velg dette glasset når U-verdien er avgjørende – for å få et lyst og trivelig innemiljø og samtidig spare penger på strøm.

 

Gratis e-bok: Energispareglass

Relaterte blogginnlegg


Thomas - []