Glassbloggen

Skap flotte glassfasader med Pilkington Planar™ og Pilkington Profilit™

Bruken av glass som bygningsmateriale har hatt en rivende utvikling de siste 10–15 årene i takt med stadig nye glassteknologiske kvantesprang. Bruksområdene er mange, både innvendig og utvendig i alle deler av moderne bygg.

Glass er det eneste byggematerialet som åpner opp for gjennomsyn samtidig som det oppfyller byggeforskriftenes krav til sikkerhet, miljø, helse, energi og vedlikehold. Med glass kan du skape romvirkning som gir følelsen av å være ute og inne samtidig. Ute, fordi du har fritt utsyn til omgivelsene og naturen, og får rikelig tilgang på dagslys. Inne, fordi du er beskyttet mot vær og vind i et lunt miljø.

Som følge av glassets mange nye funksjoner og egenskaper har materialet i stor grad tatt over for andre byggematerialer som; sement, tre, plast i fasader, skillevegger, dører og som kledning eller dekorelementer. Fasadeløsninger kan både føyes diskret inn i arkitekturen og fremheve den.

Arkitektonisk fleksibilitet er kjennetegnet ved moderne glassfasadesystemer. Så også med de to funksjonelle glassystemene vi skal se nærmere på i dette innlegget – Pilkington Planar™ og Pilkington Profilit™.

Disse to systemene er først og fremst beregnet for innglassing av fasader, glassvegger og glass tak, men kan også benyttes til f. eks. å gjøre om bakgårder til koselige uterom.

Pilkington Planar™

Pilkington Planar™ er verdens ledende glassystem og åpner opp store muligheter for arkitekter til å skape fantastiske glassbygg som setter et markant preg på dagens moderne bylandskap. Det gir mulighet til å skape bygg fullstendig frie for rammer og profiler, med plane og transparente glassoverflater, og er det nærmeste man kommer fritthengende glasspartier.

Glassystemet gir stor frihet i utformingen av både det glassede partiet og den bærende konstruksjonen. Det kan brukes så diskret eller dominerende som mulig, alt etter hva som passer best i de ulike tilfellene.
Pilkington Planar™ kan bruke de fleste av Pilkingtons glasstyper, også solbeskyttelsesglasset Pilkington Suncool™. Glassystemet kan også kombineres med selvrensende glass i Pilkington Planar Activ™.

Systemet kan integreres med de fleste andre funksjonsglass fra Pilkingtons sortiment, for å imøtekomme høye krav til f. eks. varmeisolering, solbeskyttelse, sikkerhet og støydemping.

Fordeler med Pilkington Planar™ som glassystem i fasade:

 • Ingen synlige bærende konstruksjoner
 • Ingen utenpåliggende rammeverk
 • Minimalt behov for vedlikehold, noe som gir lave driftskostnader
 • Stort potensial for komplekse fasadeløsninger
 • Svært tett og lydisolerende
 • Minimalt behov for vedlikehold, noe som gir lave driftskostnader

Glassystemet bør alltid monteres som et komplett system og er derfor kun tilgjengelig via godkjente leverandører.

Les mer her om tekniske spesifikasjoner i Glassfakta 2018.

 

Pilkington Profilit™

Med Pilkington Profilit™ kan du bygge store sammenhengende glasspartier uten forstyrrende bæreprofiler, for eksempel som vind-, varme- og lyddempende avskjerminger.

De er diffuse, dvs. ugjennomsiktige, men slipper lyset gjennom. Systemet består av valsede U-profilerte glasspaneler i ornamentglass og støtteprofiler i plast og aluminium i valgfri RAL-farge.

Pilkington Profilit™ monteres langside mot langside til ønsket bredde som enkeltglass eller dobbeltglass. Glasspanelene utføres som standard i grønntonet ornamentglass. De slipper inn lys, men forhindrer gjennomsikt.

Pilkington Profilit™ kan belegges med et lavemisjonssjikt for å forbedre U-verdien, eller med et antisolsjikt for å redusere innslippet av solvarme.

Glasspanelene kan også skaffes med forskjellige mønstre, f. eks. "bølget" overflate, Pilkington Profilit™ Wave.

Fordeler med Pilkington Profilit™ som glassystem i fasade:

 • Gir god lysskjerming
 • Kan leveres som store fasadeglass
 • Gir mulighet for buede vegger
 • Enkelt å vedlikeholde og erstatte
 • Kan monteres i enkle eller doble vegger
 • Tilgjengelig i flere farger

Les mer her om tekniske spesifikasjoner i Glassfakta 2018.

 

Interessert i å vite mer om glassfasader og det store potensialet for bygningsglass som teknologibærer? Les våre to innlegg med intervju av tidligere ingeniør i Pilkington Norge AS, Tore Tronrud, her.

Gratis e-bok

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glassvegg, vinduer]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.