Glassbloggen

Skap flotte glassfasader med Pilkington Planar™ og Pilkington Profilit™

Bruken av glass som bygningsmateriale har hatt en rivende utvikling de siste 10–15 årene i takt med stadig nye glassteknologiske kvantesprang. Bruksområdene er mange, både innvendig og utvendig i alle deler av moderne bygg.

Glass er det eneste byggematerialet som åpner opp for gjennomsyn samtidig som det oppfyller byggeforskriftenes krav til sikkerhet, miljø, helse, energi og vedlikehold. Med glass kan du skape romvirkning som gir følelsen av å være ute og inne samtidig. Ute, fordi du har fritt utsyn til omgivelsene og naturen, og får rikelig tilgang på dagslys. Inne, fordi du er beskyttet mot vær og vind i et lunt miljø.

Som følge av glassets mange nye funksjoner og egenskaper har materialet i stor grad tatt over for andre byggematerialer som; sement, tre, plast i fasader, skillevegger, dører og som kledning eller dekorelementer. Fasadeløsninger kan både føyes diskret inn i arkitekturen og fremheve den.

Arkitektonisk fleksibilitet er kjennetegnet ved moderne glassfasadesystemer. Så også med de to funksjonelle glassystemene vi skal se nærmere på i dette innlegget – Pilkington Planar™ og Pilkington Profilit™.

Disse to systemene er først og fremst beregnet for innglassing av fasader, glassvegger og glass tak, men kan også benyttes til f. eks. å gjøre om bakgårder til koselige uterom.

Pilkington Planar™

Pilkington Planar™ er verdens ledende glassystem og åpner opp store muligheter for arkitekter til å skape fantastiske glassbygg som setter et markant preg på dagens moderne bylandskap. Det gir mulighet til å skape bygg fullstendig frie for rammer og profiler, med plane og transparente glassoverflater, og er det nærmeste man kommer fritthengende glasspartier.

Glassystemet gir stor frihet i utformingen av både det glassede partiet og den bærende konstruksjonen. Det kan brukes så diskret eller dominerende som mulig, alt etter hva som passer best i de ulike tilfellene.
Pilkington Planar™ kan bruke de fleste av Pilkingtons glasstyper, også solbeskyttelsesglasset Pilkington Suncool™. Glassystemet kan også kombineres med selvrensende glass i Pilkington Planar Activ™.

Systemet kan integreres med de fleste andre funksjonsglass fra Pilkingtons sortiment, for å imøtekomme høye krav til f. eks. varmeisolering, solbeskyttelse, sikkerhet og støydemping.

Fordeler med Pilkington Planar™ som glassystem i fasade:

 • Ingen synlige bærende konstruksjoner
 • Ingen utenpåliggende rammeverk
 • Minimalt behov for vedlikehold, noe som gir lave driftskostnader
 • Stort potensial for komplekse fasadeløsninger
 • Svært tett og lydisolerende
 • Minimalt behov for vedlikehold, noe som gir lave driftskostnader

Glassystemet bør alltid monteres som et komplett system og er derfor kun tilgjengelig via godkjente leverandører.

Les mer her om tekniske spesifikasjoner i Glassfakta 2018.

 

Pilkington Profilit™

Med Pilkington Profilit™ kan du bygge store sammenhengende glasspartier uten forstyrrende bæreprofiler, for eksempel som vind-, varme- og lyddempende avskjerminger.

De er diffuse, dvs. ugjennomsiktige, men slipper lyset gjennom. Systemet består av valsede U-profilerte glasspaneler i ornamentglass og støtteprofiler i plast og aluminium i valgfri RAL-farge.

Pilkington Profilit™ monteres langside mot langside til ønsket bredde som enkeltglass eller dobbeltglass. Glasspanelene utføres som standard i grønntonet ornamentglass. De slipper inn lys, men forhindrer gjennomsikt.

Pilkington Profilit™ kan belegges med et lavemisjonssjikt for å forbedre U-verdien, eller med et antisolsjikt for å redusere innslippet av solvarme.

Glasspanelene kan også skaffes med forskjellige mønstre, f. eks. "bølget" overflate, Pilkington Profilit™ Wave.

Fordeler med Pilkington Profilit™ som glassystem i fasade:

 • Gir god lysskjerming
 • Kan leveres som store fasadeglass
 • Gir mulighet for buede vegger
 • Enkelt å vedlikeholde og erstatte
 • Kan monteres i enkle eller doble vegger
 • Tilgjengelig i flere farger

Les mer her om tekniske spesifikasjoner i Glassfakta 2018.

 

Interessert i å vite mer om glassfasader og det store potensialet for bygningsglass som teknologibærer? Les våre to innlegg med intervju av tidligere ingeniør i Pilkington Norge AS, Tore Tronrud, her.

Gratis e-bok

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glassvegg, vinduer]
Stuetrender du bør følge med på i 2020

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.