Glassbloggen

Pilkington Profilit™ - Fasadeglass uten forstyrrende bæreprofiler

Glass har fått en helt sentral rolle i utformingen av energivennlige og funksjonelle bygg. Uten dette innovative materialet ville mulighetsbildet for arkitekter og prosjekterende ha vært mye mindre. 

Ved bruk av moderne fasadesystemer kan man i dag skape store, sammenhengende fasader i glass – uten å måtte ty til visuelt forstyrrende elementer i støttekonstruksjonen.

Fleksibiliteten i glassproduktutvalget gir arkitekter muligheten til å styre alle funksjoner som det er behov for i et moderne bygg, fra energisparing til solbeskyttelse, i tillegg til det designmessige uttrykket for bygningen.

Pilkington Profilit™-systemet er i så måte en drøm for enhver arkitekt og prosjektleder som higer etter å skape et fasademiljø med sterk identitet og en bygning som er visuelt slående i moderne bylandskap – kort sagt et praktbygg i glass.

Pilkington Profilit™ er et glassystem som – i likhet med Pilkington Planar™ – kjennetegnes ved sin arkitektoniske fleksibilitet.

Funksjonell og estetisk fasadedesign

Pilkington Profilit™ består av valsede U-profilerte glasspaneler i ornamentglass og støtteprofiler i plast og aluminium i valgfri RAL-farge.

Bak denne tørre tekniske beskrivelsen befinner det seg et utrolig allsidig byggemateriale, som takket være rivende glassteknisk utvikling har åpnet for stadig nye bruksområder innen glassfasader de senere årene.

En enestående kombinasjon av funksjonalitet og estetikk kjennetegner glassfasader med Pilkington Profilit™-systemet – samtidig som de oppfyller byggeforskriftenes krav til sikkerhet, miljø, helse, energi og vedlikehold.

Glasspanelene slipper inn rikelig med dagslys, skjermer for innsyn og er stilig å se på, dag som natt.

Med Pilkington Profilit™ kan du bygge store sammenhengende glasspartier uten forstyrrende bæreprofiler, for eksempel som vind-, varme- og lyddempende avskjerminger.

Glasspanelene utføres i grønntonet ornamentglass, som er diffust. Glasset hindrer innsyn, men slipper likevel lyset gjennom, noe som er av stor betydning for helse og trivsel, og ikke minst for å opprettholde god produktivitet gjennom arbeidsdagen.

Pilkington Profilit™ åpner et enormt mulighetsrom for kreative arkitekter og prosjektledere:

  • Kan leveres som store fasadeglass
  • Gir mulighet for buede vegger
  • Kan monteres i enkle eller doble vegger
  • Tilgjengelig i flere farger

Med store glassflater er det viktig å kontrollere solvarmen for å beholde et godt innemiljø. For å redusere innslippet av solvarme kan Pilkington Profilit™ belegges med et Antisol-sjikt. Glasspanelene er dessuten enkle å vedlikeholde og erstatte.

Montering og utførelse

Glasspanelene monteres langside mot langside til bredden du ønsker, som enkeltglass eller dobbeltglass. På panelenes kortender og i ytterkantene av det komplette glasspartiet må du benytte støtteprofiler. Ved store montasjelengder kan det være behov for ytterligere støtte.

Glasspanelene kan også leveres med ulike mønstre, f. eks. "bølget" overflate, Pilkington Profilit™ Wave.

Glassprofilene utføres som standard i tre breddemål, med 6 eller 7 mm glasstykkelse. Hvilken dimensjon du skal velge, beror blant annet på hvor lange glasspaneler du ønsker, hvor høyt du skal plassere dem over bakken, om bygningen er åpen eller lukket, og om du har valgt enkelt- eller dobbeltglass.

Les mer om Pilkington Profilit™ og tekniske spesifikasjoner i Glassfakta 2018.

 

Gratis e-bok

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glassvegg]
La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


5 tips til interiørdesign med glass

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.


6 fordeler med energispareglass i hjemmet

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.